Therese - Träning och hö!
NOV
22

Träning och hö!

 

Vi var i ridhuset på Rocklunda och markarbetade några hästar i förrgår. Malin tog lite bilder som ser ganska roliga ut fast de inte blev så skarpa!

Tomas på CARLINA!

Jag på LAGANA!

CARLINA.

LAGANA.

Vardagen som det ser ut när vi är i ridhuset...

 

Igår hopptränade jag ett gäng hästar och då var vi i Åskebros ridhus. CAHLUA känns superfin nu inför Globen, även ACINDO är i toppform. CELVIN blir bättre och bättre, gillar den hästen! CARLINA gjorde en jättebra träning och var för en gångs skulle fokuserad på uppgiften, det hör inte till vanligheterna! EROZ och TIPTON var också med och hoppade.

 

Åskebro igår.

 

Idag har Kristina Ekström från krafft varit här och vi har räknat foderstater. Höanalyserna är klara och vi har tre olika partier hö. Ett stort antal balar kvar från fjolåret och det höt är toppen bra. Hö från föregående år tappar bara lite vitaminvärde, inte något annat. Sen har vi de två partierna från i år.

 

Datorn till hjälp at räka ut mängd och sort.

 

Årets höväder var katastrof här hos oss. Hälften av allt hö fick vi inte in. Av de 160 storbal vi fick in är det första partiet bra och det senare inte alls lika bra, vilket vi hade på känn. Nu har vi räknat ut vad de ska äta så de håller sig fina i hull och muskler. Förr om åren har jag fodrat för ögat och känslan. Nu känns det bra att veta exakt och jag har inte varit ute och cyklat innan i mina egna uträkningar, känns bra!

 

Hö på väg in i somras. Mamma och pappa gör ett fantastiskt jobb med det!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 27369 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 42150 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 68062 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 70548 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv