Therese - Träning, tävling, huvudvärk, nackspärr och placeringar!
MAJ
10
2016

Träning, tävling, huvudvärk, nackspärr och placeringar!

Jösses, var ska jag börja???!!! Den här veckan som var, den har skenat iväg med både träning och tävling! Om vi börjar med onsdagen förra veckan så var jag i Sala och hade träning hela kvällen. Det var banhoppningsträning ute på den stora ridbanan. Fantastiskt väder precis som resten av veckan!
Tre grupper och kvällen blev sen innan jag kom hem. Tack alla som kom och tränade, bra jobbat!
  

Träning i Sala.
   
Torsdag morgon var tidig med tävling på Sundbyholm. Vaknade med hemsk huvudvärk och tänkte att det här kommer aldrig att gå. Envis och väldigt sugen på att tävla så kom vi iväg. Vi lastade före kl 7 och som ni vet är det fodring, utsläpp av övriga hästar och göra iordning de som ska tävla innan man kommer iväg.
  

Tidig solig morgon på väg i lastbilen.
  

Malin, LOVELY och jag innan första starten på Sundbyholm.
  
LOVELY, LORD LOOP och ACINDO var de tre hästarna som tävlade. LOVELY var först ut och hoppade 120-klassen. Hon var jätteduktig, hoppade felfritt och kom på femte plats av nästan 80 starter!
  

  
LORD och ACINDO hoppade 130 klassen. ACINDO var felfri och kom fyra! Så roligt! LORD var lite busig och rev två hinder i början av banan innan han lugnade sig!
  

Maja och jag med ACINDO efter hennes fina runda i 130-klassen.
  

När vi kom hem på torsdagen så var det bara att skynda till ridhuset och hålla lite hoppträning resten av kvällen! De vita ridbyxorna satt kvar när vi åkte iväg och åt sen middag på Lustigkulla grillen när vi var färdiga med allt för dagen/kvällen!
  

Inte alltför nyttig men välbehövlig middag på grillen!
  
När vi kom hem så skulle jag bara böja mig ner och fixa till mina skor, då small det till i nacken och nackspärren var ett faktum!!! Har ju haft ont i nackmusklerna i några veckor och hade till och med bokat massage (som jag var på idag, så välbehövligt även om det var smärtsamt och inte njutningsfull massage!)

Den nattens sömn blev ju lite lidande av att så fort jag rörde mig så smärtade nackspärren. När väckarklockan ringde så tänkte jag för andra morgonen på rad - DET HÄR GÅR INTE! JO, DET SKA GÅ FÖR JAG VILL!!!
Så vi lastade före kl 7 igen och åkte iväg. Tur att Björn körde lastbilen för jag kunde inte röra på huvudet så bra och vid varje gupp på vägen så kved jag av smärta i nacken. Fattar inte var min envishet kommer ifrån för vi kom fram och tävlade gjorde jag, med bra resultat! Fast jag kände mig som en robot som vred på hela överkroppen för att se vart jag skulle!

Väl inne på banan så tar tävlingsadrenalinet över så då kändes det inte utan jag bara red. Hästarna hoppade fantastiskt bra! Alla tre startade 130-klassen.
  

Maja med LOVELY!
  
ACINDO var felfri och blev placerad, det räckte även till Bronsrundans final som gick på söndagen. De trettio bästa av kan det ha varit 140 starter gick vidare och vi var med bland dem!
  

LORD hade en petrivning ut ut trekombinationen. Rundan var riktigt bra!
  
LOVELY LADY gjorde sin debut i 130-klass och hur bra som helst! En rivning på hinder nummer två som jag tar på mig, red lite mesigt. Resten var hur bra som helst, vilken häst!!!


På fredagskvällen firade vi de bra rundorna med grillning hemma hos vår hovslagare Micke, hur trevligt och gott som helst!
  

Maja, Lotta och Björn med ACINDO!
  
Lördag var det ingen tävling, då red vi och gjorde saker hemma istället. Söndag tävling igen och då började dagen med en 125-klass som LORD och LOVELY hoppade. Båda två var felfria och LORD kom trea och LOVELY kom femma!!! Vilka hästar!
  

LOVELY på prisutdelningen/ärevarvet med hennes och LORDS rosetter!
  

Gulliga LORD som alltid vill bli kliad i pannan när vi står stilla!
  ACINDO skulle starta 130-finalen och jag tror att bara för att det står final på startlistan så blir det lite extra rörigt på framhoppningen och hur vi än försökte så blev det inte bra. När Björn hade höjt så när han vände ryggen till och jag red mot hindret och hade sagt räcke eller oxer så åkte bommarna iallafall upp eller ner så jag inte kunde styra på. Dessutom blev vi påridna så ACINDO blev spänd.
  
Kändes inte alls bra när vi kom in på banan, hon kändes lite förvirrad min lilla häst när vi skulle starta. Så efter hinder nummer ett valde jag att utgå. Styrde förbi hinder nummer två och hoppade ettan igen. Var såklart besviken efter den kaosartade framhoppningen men det är bara att stryka ett sträck över och ta nya tag nästa tävling. Känner mig nöjd med mitt beslut att avbryta när det inte kändes helt bra.


Summa av det hela om man bortser från finalen så är jag jättenöjd med tävlingshelgen. Hästarna hoppade fantastiskt bra, vädret var toppen och TACK Sundbyholm för att ni gör så bra tävlingar! Längtar redan till i sommar!
  

Maja kramar om ACINDO!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 17123 ggr

Fler inlägg

SEP
06
2019

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 137189 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28
2019

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 151077 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27
2019

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 152016 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv