Therese - Träning, tävling, huvudvärk, nackspärr och placeringar!
MAJ
10

Träning, tävling, huvudvärk, nackspärr och placeringar!

Jösses, var ska jag börja???!!! Den här veckan som var, den har skenat iväg med både träning och tävling! Om vi börjar med onsdagen förra veckan så var jag i Sala och hade träning hela kvällen. Det var banhoppningsträning ute på den stora ridbanan. Fantastiskt väder precis som resten av veckan!
Tre grupper och kvällen blev sen innan jag kom hem. Tack alla som kom och tränade, bra jobbat!
  

Träning i Sala.
   
Torsdag morgon var tidig med tävling på Sundbyholm. Vaknade med hemsk huvudvärk och tänkte att det här kommer aldrig att gå. Envis och väldigt sugen på att tävla så kom vi iväg. Vi lastade före kl 7 och som ni vet är det fodring, utsläpp av övriga hästar och göra iordning de som ska tävla innan man kommer iväg.
  

Tidig solig morgon på väg i lastbilen.
  

Malin, LOVELY och jag innan första starten på Sundbyholm.
  
LOVELY, LORD LOOP och ACINDO var de tre hästarna som tävlade. LOVELY var först ut och hoppade 120-klassen. Hon var jätteduktig, hoppade felfritt och kom på femte plats av nästan 80 starter!
  

  
LORD och ACINDO hoppade 130 klassen. ACINDO var felfri och kom fyra! Så roligt! LORD var lite busig och rev två hinder i början av banan innan han lugnade sig!
  

Maja och jag med ACINDO efter hennes fina runda i 130-klassen.
  

När vi kom hem på torsdagen så var det bara att skynda till ridhuset och hålla lite hoppträning resten av kvällen! De vita ridbyxorna satt kvar när vi åkte iväg och åt sen middag på Lustigkulla grillen när vi var färdiga med allt för dagen/kvällen!
  

Inte alltför nyttig men välbehövlig middag på grillen!
  
När vi kom hem så skulle jag bara böja mig ner och fixa till mina skor, då small det till i nacken och nackspärren var ett faktum!!! Har ju haft ont i nackmusklerna i några veckor och hade till och med bokat massage (som jag var på idag, så välbehövligt även om det var smärtsamt och inte njutningsfull massage!)

Den nattens sömn blev ju lite lidande av att så fort jag rörde mig så smärtade nackspärren. När väckarklockan ringde så tänkte jag för andra morgonen på rad - DET HÄR GÅR INTE! JO, DET SKA GÅ FÖR JAG VILL!!!
Så vi lastade före kl 7 igen och åkte iväg. Tur att Björn körde lastbilen för jag kunde inte röra på huvudet så bra och vid varje gupp på vägen så kved jag av smärta i nacken. Fattar inte var min envishet kommer ifrån för vi kom fram och tävlade gjorde jag, med bra resultat! Fast jag kände mig som en robot som vred på hela överkroppen för att se vart jag skulle!

Väl inne på banan så tar tävlingsadrenalinet över så då kändes det inte utan jag bara red. Hästarna hoppade fantastiskt bra! Alla tre startade 130-klassen.
  

Maja med LOVELY!
  
ACINDO var felfri och blev placerad, det räckte även till Bronsrundans final som gick på söndagen. De trettio bästa av kan det ha varit 140 starter gick vidare och vi var med bland dem!
  

LORD hade en petrivning ut ut trekombinationen. Rundan var riktigt bra!
  
LOVELY LADY gjorde sin debut i 130-klass och hur bra som helst! En rivning på hinder nummer två som jag tar på mig, red lite mesigt. Resten var hur bra som helst, vilken häst!!!


På fredagskvällen firade vi de bra rundorna med grillning hemma hos vår hovslagare Micke, hur trevligt och gott som helst!
  

Maja, Lotta och Björn med ACINDO!
  
Lördag var det ingen tävling, då red vi och gjorde saker hemma istället. Söndag tävling igen och då började dagen med en 125-klass som LORD och LOVELY hoppade. Båda två var felfria och LORD kom trea och LOVELY kom femma!!! Vilka hästar!
  

LOVELY på prisutdelningen/ärevarvet med hennes och LORDS rosetter!
  

Gulliga LORD som alltid vill bli kliad i pannan när vi står stilla!
  ACINDO skulle starta 130-finalen och jag tror att bara för att det står final på startlistan så blir det lite extra rörigt på framhoppningen och hur vi än försökte så blev det inte bra. När Björn hade höjt så när han vände ryggen till och jag red mot hindret och hade sagt räcke eller oxer så åkte bommarna iallafall upp eller ner så jag inte kunde styra på. Dessutom blev vi påridna så ACINDO blev spänd.
  
Kändes inte alls bra när vi kom in på banan, hon kändes lite förvirrad min lilla häst när vi skulle starta. Så efter hinder nummer ett valde jag att utgå. Styrde förbi hinder nummer två och hoppade ettan igen. Var såklart besviken efter den kaosartade framhoppningen men det är bara att stryka ett sträck över och ta nya tag nästa tävling. Känner mig nöjd med mitt beslut att avbryta när det inte kändes helt bra.


Summa av det hela om man bortser från finalen så är jag jättenöjd med tävlingshelgen. Hästarna hoppade fantastiskt bra, vädret var toppen och TACK Sundbyholm för att ni gör så bra tävlingar! Längtar redan till i sommar!
  

Maja kramar om ACINDO!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16173 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 59130 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 85024 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 87506 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv