Therese - Träning, tävling, huvudvärk, nackspärr och placeringar!
MAJ
10
2016

Träning, tävling, huvudvärk, nackspärr och placeringar!

Jösses, var ska jag börja???!!! Den här veckan som var, den har skenat iväg med både träning och tävling! Om vi börjar med onsdagen förra veckan så var jag i Sala och hade träning hela kvällen. Det var banhoppningsträning ute på den stora ridbanan. Fantastiskt väder precis som resten av veckan!
Tre grupper och kvällen blev sen innan jag kom hem. Tack alla som kom och tränade, bra jobbat!
  

Träning i Sala.
   
Torsdag morgon var tidig med tävling på Sundbyholm. Vaknade med hemsk huvudvärk och tänkte att det här kommer aldrig att gå. Envis och väldigt sugen på att tävla så kom vi iväg. Vi lastade före kl 7 och som ni vet är det fodring, utsläpp av övriga hästar och göra iordning de som ska tävla innan man kommer iväg.
  

Tidig solig morgon på väg i lastbilen.
  

Malin, LOVELY och jag innan första starten på Sundbyholm.
  
LOVELY, LORD LOOP och ACINDO var de tre hästarna som tävlade. LOVELY var först ut och hoppade 120-klassen. Hon var jätteduktig, hoppade felfritt och kom på femte plats av nästan 80 starter!
  

  
LORD och ACINDO hoppade 130 klassen. ACINDO var felfri och kom fyra! Så roligt! LORD var lite busig och rev två hinder i början av banan innan han lugnade sig!
  

Maja och jag med ACINDO efter hennes fina runda i 130-klassen.
  

När vi kom hem på torsdagen så var det bara att skynda till ridhuset och hålla lite hoppträning resten av kvällen! De vita ridbyxorna satt kvar när vi åkte iväg och åt sen middag på Lustigkulla grillen när vi var färdiga med allt för dagen/kvällen!
  

Inte alltför nyttig men välbehövlig middag på grillen!
  
När vi kom hem så skulle jag bara böja mig ner och fixa till mina skor, då small det till i nacken och nackspärren var ett faktum!!! Har ju haft ont i nackmusklerna i några veckor och hade till och med bokat massage (som jag var på idag, så välbehövligt även om det var smärtsamt och inte njutningsfull massage!)

Den nattens sömn blev ju lite lidande av att så fort jag rörde mig så smärtade nackspärren. När väckarklockan ringde så tänkte jag för andra morgonen på rad - DET HÄR GÅR INTE! JO, DET SKA GÅ FÖR JAG VILL!!!
Så vi lastade före kl 7 igen och åkte iväg. Tur att Björn körde lastbilen för jag kunde inte röra på huvudet så bra och vid varje gupp på vägen så kved jag av smärta i nacken. Fattar inte var min envishet kommer ifrån för vi kom fram och tävlade gjorde jag, med bra resultat! Fast jag kände mig som en robot som vred på hela överkroppen för att se vart jag skulle!

Väl inne på banan så tar tävlingsadrenalinet över så då kändes det inte utan jag bara red. Hästarna hoppade fantastiskt bra! Alla tre startade 130-klassen.
  

Maja med LOVELY!
  
ACINDO var felfri och blev placerad, det räckte även till Bronsrundans final som gick på söndagen. De trettio bästa av kan det ha varit 140 starter gick vidare och vi var med bland dem!
  

LORD hade en petrivning ut ut trekombinationen. Rundan var riktigt bra!
  
LOVELY LADY gjorde sin debut i 130-klass och hur bra som helst! En rivning på hinder nummer två som jag tar på mig, red lite mesigt. Resten var hur bra som helst, vilken häst!!!


På fredagskvällen firade vi de bra rundorna med grillning hemma hos vår hovslagare Micke, hur trevligt och gott som helst!
  

Maja, Lotta och Björn med ACINDO!
  
Lördag var det ingen tävling, då red vi och gjorde saker hemma istället. Söndag tävling igen och då började dagen med en 125-klass som LORD och LOVELY hoppade. Båda två var felfria och LORD kom trea och LOVELY kom femma!!! Vilka hästar!
  

LOVELY på prisutdelningen/ärevarvet med hennes och LORDS rosetter!
  

Gulliga LORD som alltid vill bli kliad i pannan när vi står stilla!
  ACINDO skulle starta 130-finalen och jag tror att bara för att det står final på startlistan så blir det lite extra rörigt på framhoppningen och hur vi än försökte så blev det inte bra. När Björn hade höjt så när han vände ryggen till och jag red mot hindret och hade sagt räcke eller oxer så åkte bommarna iallafall upp eller ner så jag inte kunde styra på. Dessutom blev vi påridna så ACINDO blev spänd.
  
Kändes inte alls bra när vi kom in på banan, hon kändes lite förvirrad min lilla häst när vi skulle starta. Så efter hinder nummer ett valde jag att utgå. Styrde förbi hinder nummer två och hoppade ettan igen. Var såklart besviken efter den kaosartade framhoppningen men det är bara att stryka ett sträck över och ta nya tag nästa tävling. Känner mig nöjd med mitt beslut att avbryta när det inte kändes helt bra.


Summa av det hela om man bortser från finalen så är jag jättenöjd med tävlingshelgen. Hästarna hoppade fantastiskt bra, vädret var toppen och TACK Sundbyholm för att ni gör så bra tävlingar! Längtar redan till i sommar!
  

Maja kramar om ACINDO!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 17626 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 51437 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 53318 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 74096 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv