Therese - Trasig kabel-inget bloggande!
JAN
08
2014

Trasig kabel-inget bloggande!


Ofrivilligt avbrott i bloggandet för att vi inte har något internet hemma. En avkörd telefonkabel är orsaken och jag hoppas de kommer och lagar den så fort som möjligt. Nu är jag uppkopplad via mobilen så det ska väl fungera som en nödlösning.


Här är det full fart annars, alla hästar igång och rids. Har även ridit några extrahästar utifrån vilket är jättekul! Hästägarna kommer hit med sina hästar och jag rider de, hoppar eller markarbetar. Bra upplägg. Jag har börjat träna dressyr, riktigt roligt och nyttigt, precis vad jag behöver! Alla hästar fick jobba med denna bomövning en av dagarna. Trav och galoppbommar som man kan variera i oändlighet!ACINDO och jag, hoppade henne igår för första gången efter vintervilan. Byggde upp en caprillibana. Hon känns att vara i fin form! Video kommer när jag kan ladda upp (behöver vårat Wifi för att göra det)Lill-Lady gör stora framsteg i inridningen. Malin har skrittat på henne lös i ridhuset och Towe går med bredvid.Träningarna börjar också rulla igång. Tänkte ha hoppträningar varje tisdag och onsdag kväll, med början nästa vecka 3. Ni som är intresserade av att börja träna dessa kvällar är välkomna att ringa eller smsa mig på 070-7975888. 


Det går bra att träna varje vecka eller varannan. 
Ponny och storhäst i olika grupper.
Grupperna delas in efter nivån på ekipagen och det är max fyra ekipage i en grupp, vill ha kvalite och hinna ge alla tid.

Det går också bra att anmäla till hoppkurserna som är 25-26/1 samt 8-9/2. 

Kursen börjar med gemensam samling då vi går igenom upplägget och god fika till det!
Ett ridpass med markarbete, ryttarens sits, teknikövningar och lite olika linjer. 
Efter ridningen blir det teori och vi avslutar första dagen med att vi äter gemensam middag-trerätters med god dessert! 

Dag två är det ett ridpass med banhoppning, gemensam samling och banbygge. Ordentlig fika med smörgåsar och bullar!
Genomgång av träningen efter avslutad lektion.

Pris: 1150 kr inkl moms. 

Anmälan på sms: 070-7975888 eller mail: stallbacktorp@hotmail.com

Skriv då vilket datum du vill rida, häst eller ponny. Vilken erfarenhet/utbildningsnivå, ålder på hästen och ryttaren.

Uppstallning finns i begränsat antal, först till kvarn!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 10247 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 46146 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 48025 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 68880 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv