Therese - Trasig kabel-inget bloggande!
JAN
08

Trasig kabel-inget bloggande!


Ofrivilligt avbrott i bloggandet för att vi inte har något internet hemma. En avkörd telefonkabel är orsaken och jag hoppas de kommer och lagar den så fort som möjligt. Nu är jag uppkopplad via mobilen så det ska väl fungera som en nödlösning.


Här är det full fart annars, alla hästar igång och rids. Har även ridit några extrahästar utifrån vilket är jättekul! Hästägarna kommer hit med sina hästar och jag rider de, hoppar eller markarbetar. Bra upplägg. Jag har börjat träna dressyr, riktigt roligt och nyttigt, precis vad jag behöver! Alla hästar fick jobba med denna bomövning en av dagarna. Trav och galoppbommar som man kan variera i oändlighet!ACINDO och jag, hoppade henne igår för första gången efter vintervilan. Byggde upp en caprillibana. Hon känns att vara i fin form! Video kommer när jag kan ladda upp (behöver vårat Wifi för att göra det)Lill-Lady gör stora framsteg i inridningen. Malin har skrittat på henne lös i ridhuset och Towe går med bredvid.Träningarna börjar också rulla igång. Tänkte ha hoppträningar varje tisdag och onsdag kväll, med början nästa vecka 3. Ni som är intresserade av att börja träna dessa kvällar är välkomna att ringa eller smsa mig på 070-7975888. 


Det går bra att träna varje vecka eller varannan. 
Ponny och storhäst i olika grupper.
Grupperna delas in efter nivån på ekipagen och det är max fyra ekipage i en grupp, vill ha kvalite och hinna ge alla tid.

Det går också bra att anmäla till hoppkurserna som är 25-26/1 samt 8-9/2. 

Kursen börjar med gemensam samling då vi går igenom upplägget och god fika till det!
Ett ridpass med markarbete, ryttarens sits, teknikövningar och lite olika linjer. 
Efter ridningen blir det teori och vi avslutar första dagen med att vi äter gemensam middag-trerätters med god dessert! 

Dag två är det ett ridpass med banhoppning, gemensam samling och banbygge. Ordentlig fika med smörgåsar och bullar!
Genomgång av träningen efter avslutad lektion.

Pris: 1150 kr inkl moms. 

Anmälan på sms: 070-7975888 eller mail: stallbacktorp@hotmail.com

Skriv då vilket datum du vill rida, häst eller ponny. Vilken erfarenhet/utbildningsnivå, ålder på hästen och ryttaren.

Uppstallning finns i begränsat antal, först till kvarn!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 9916 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 80557 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 94448 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 95387 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv