Therese - Trevlig tävlingshelg i Karlstad!
SEP
22

Trevlig tävlingshelg i Karlstad!

Det var en trevlig tävlingshelg i Karlstad. Kul att vara tillbaka på de tävlingarna, var något år sedan sist. Björn sa på vägen hem att hit åker vi gärna igen och tävlar, så bra! Och när Björn säger det, då är det med beröm godkänt! 
Ett stort lyft var det nya underlaget i ridhuset, jättebra och det kändes fint att rida på. Många pauser för preparering av underlaget och det uppskattas!
Trevliga funktionärer, bra banor och en härlig atmosfär gör det hela nästan perfekt, skulle önska lite mer färg på hindermaterialet så blir det pricken över i!


Mina hästar har jobbat på jättebra och plockat med sig priser hem. Roligt har vi haft och det är lite målet på vägen mot de större målen, att ha roligt under resans gång. Tror att många glömmer det lätt och tycker att ett nedslag eller två, då går allt under. Jag jobbar målmedvetet på framåt nu mot nya mål och har sagt att jag ska ha kul och utveckla mig själv och hästarna. Alla årets målsättningar som jag satt i vintras har jag redan uppfyllt med hästarna. 
ACINDO hade vi en förhoppning om att hon skulle göra svårklassdebut i slutet av sommaren, hon gjorde den redan i juni på Strömsholm, felfritt och placerad som trea!!! På slottsbanan!
CASH FLOW ville jag ha stabil i 120 klasser vilket hon nu är.CASH FLOW har inte rivit en bom på hela helgen, varken på framhoppningen eller inne på banan. Hon var pigg och glad. Trodde hon skulle vara lite trött på söndagen, men icke, det var fullt med energi kvar! Hon har hoppat väldigt fina språng, igenom kroppen och noggrann. Härlig känsla även om hon kräver sin ryttare, det finns så mycket energi i hästen! Hon var placerad i två av sina starter, kul att hon knep en placering i 120 klassen igår, det var hon värd.CELVIN har framförallt varit duktig på framhoppningen. Lite spänd men inte rädd för de andra hästarna. Nu var det ridning i båda varven, och jag var lite orolig för hur det skulle gå. Framridningen är stor här så det finns gott om plats att rida och så tycker jag att övriga ryttare hade så bra koll på sina hästar och såg upp för varandra, i alla fall när jag red fram mina hästar. Han avslutade igår med att hoppa felfritt i 120 klassen, hans andra 120 klass inomhus, kul!ACINDO och jag har haft så roligt hela helgen. Var placerade i lördagens klass och var inne på prisutdelningen. Igår föll två bommar i 130 klassen, men rundan kändes bra och jag är nöjd med min häst. Rosetter, plaketter och hederspriser i form av spånbalar och fodesäckar!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 14860 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 99046 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 112940 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 113879 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.