Therese - Två segrar och placeringar-vilken helg!
MAJ
30

Två segrar och placeringar-vilken helg!

Ren glädje och lycka, så känner jag efter den här tävlingshelgen!
ALLA mina hästar har hoppat fantastiskt bra i alla starter och det har blivit många placeringar och TVÅ vinster!

Först vann ACINDO på lördagen och på söndagen vann LOVELY!!! De vann varsin 120 klass. För LOVELY LADY SB var det första segern i karriären, hon har ju bara tävlat sedan i september förra året och hon har förhoppningsvis många år kvar.
Att vinna är så otroligt roligt men jag uppskattar alla bra rundor med mina hästar, vilken färg det än blir på rosetten, eller ingen rosett alls. Det är känslan och hur de hoppar och min ridning som är viktigast. Sen att det räcker till priser är extra roligt!

ACINDO SB och jag på prisutdelning! Foto: Michael Sundin.


Full fart på ärevarvet!

LOVELY LADY SB på väg mot sin första seger!


Fina häst!

LOVELY med segertäcke och rosetter! Hon vann, ACINDO kom femma och fina lilla CASH FLOW var också felfri och kom sexa!

ACINDO avslutade helgen med att vara felfri och komma trea i 125 klassen, en placering jag blev väldigt glad över, det var hennes tredje av tre möjliga i helgen! Vann först på lördagen, var sedan femma i den klass som jag vann med LOVELY och kom trea i den sista klassen!Två segrar, en med ACINDO och en med LOVELY LADY. En tredjeplats och en femteplats med ACINDO. En fjärde och sjätteplats för CASH FLOW och även en sjunde plats med LOVELY! LORD gjorde en start i helgen, hoppade felfritt i 125 klassen men red inte så snabbt med honom så vi hamnade utanför prislistan. Han är värd att omnämnas även utan pris, jag är lika glad för rundan som sagt! Är glad och stolt över hästarna som gör så fina resultat! Jag älskar mina hästar!

LORD fina runda!

CASH FLOW Söndagens start.

Här bjuder vi på en segerdans efter helgens alla starter!!!! Tack till hela mitt team som hjälper till, det är lika mycket era rosetter!

TACK till Sportriders som gör denna fantastiskt fina tävling, världsklass!

Segerbukett!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 13651 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 83005 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 96896 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 97835 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv