Therese - UNDERBART VÄDER IGEN!
JUN
21

UNDERBART VÄDER IGEN!

Ja, nu är det misdommar på riktigt och så fint väder, jag blir så glad! Solen fyller på med energi.

 

Stallet är färdigt och höt packat. Har haft hjälp av en ny tjej som heter Anna som har börjat här. Det kommer bli toppenbra om Anna vill stanna hos oss.

 

Vi hjälptes åt i stallet, släppte ut hästarna och red varsin häst. Jag red ACINDO. Vi började med att skritta en sväng i skogen och red sedan på savannen.

 

ACINDO var lika fin idag som igår. Red en del öppna på voltspåret. Flyttade några steg, rak häst, flyttade igen, rak häst och fattade förvänd galopp. Galopperade en bit rakt fram eller på voltspåret. Bröt av till trav framåt och så gjorde jag om igen några gånger i båda varven.

 

Skrittade en liten stund och så galopparbetade jag igen. Inte förvänd galopp utan "vanlig" galopp. Varierade galoppen genom att öka några steg, tillbaka några, öka igen osv. Hon var jättefin och lyssnade framåt och bakåt. Hon har haft en tendens att fastna i handen när man vill minska och inte sätta under sig bakbenen. Nu gick det bra och hon kändes lätt och jobbade genom kroppen.

 

Jag jobbade även en ny häst som vi har här för inridning. Han kom för några dagar sedan så vi håller på att bekanta oss med varandra. Det är en treåring med ren dressyrstam. Stor och snygg! Släppte ihop honom med min fyraåring LORD i hagen och det gick bra. Ägarna och jag hade kommit överens om att de skulle gå tillsammans, unghästar mår bäst då!

 

Det är lite lugnare nu när EROZ, CELVIN, CASH FLOW, LADY och från idag HUMLAN ska vila och bara äta gräs. Skönt efter vinterns hårda race.

 

Har fyra hästar kvar att rida idag. Det är LAGANA, CAHLUA, TIPTON och CARLINA. Tomas kommer snart hit så då rider vi två var och det blir kul. Markarbetas ska de och det är roligt när man rider tillsammans!

 

Bild från i våras. Johanna på ACINDO, Tomas på CAHLUA och jag på LAGANA.

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 29508 ggr





Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 80162 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 94054 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 94993 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »



Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste




Arkiv