Therese - UNDERBART VÄDER IGEN!
JUN
21
2012

UNDERBART VÄDER IGEN!

Ja, nu är det misdommar på riktigt och så fint väder, jag blir så glad! Solen fyller på med energi.

 

Stallet är färdigt och höt packat. Har haft hjälp av en ny tjej som heter Anna som har börjat här. Det kommer bli toppenbra om Anna vill stanna hos oss.

 

Vi hjälptes åt i stallet, släppte ut hästarna och red varsin häst. Jag red ACINDO. Vi började med att skritta en sväng i skogen och red sedan på savannen.

 

ACINDO var lika fin idag som igår. Red en del öppna på voltspåret. Flyttade några steg, rak häst, flyttade igen, rak häst och fattade förvänd galopp. Galopperade en bit rakt fram eller på voltspåret. Bröt av till trav framåt och så gjorde jag om igen några gånger i båda varven.

 

Skrittade en liten stund och så galopparbetade jag igen. Inte förvänd galopp utan "vanlig" galopp. Varierade galoppen genom att öka några steg, tillbaka några, öka igen osv. Hon var jättefin och lyssnade framåt och bakåt. Hon har haft en tendens att fastna i handen när man vill minska och inte sätta under sig bakbenen. Nu gick det bra och hon kändes lätt och jobbade genom kroppen.

 

Jag jobbade även en ny häst som vi har här för inridning. Han kom för några dagar sedan så vi håller på att bekanta oss med varandra. Det är en treåring med ren dressyrstam. Stor och snygg! Släppte ihop honom med min fyraåring LORD i hagen och det gick bra. Ägarna och jag hade kommit överens om att de skulle gå tillsammans, unghästar mår bäst då!

 

Det är lite lugnare nu när EROZ, CELVIN, CASH FLOW, LADY och från idag HUMLAN ska vila och bara äta gräs. Skönt efter vinterns hårda race.

 

Har fyra hästar kvar att rida idag. Det är LAGANA, CAHLUA, TIPTON och CARLINA. Tomas kommer snart hit så då rider vi två var och det blir kul. Markarbetas ska de och det är roligt när man rider tillsammans!

 

Bild från i våras. Johanna på ACINDO, Tomas på CAHLUA och jag på LAGANA.

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 30165 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 51491 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 53372 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 74148 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv