Therese - Unghästclinic igår kväll!
NOV
05

Unghästclinic igår kväll!

För några veckor sedan fick jag frågan av Håbo Ridklubb om jag ville komma dit och hålla en unghästclinic för ridskolans elever. Så igår kväll var

det dax!

Duktiga Malin och Vilma följde med och vi tog med oss hästarna LOVELY och LILL-LADY. 


Clinicen handlade om inridning och sedan inhoppning. LILL-LADY fick visa hur vi gör när vi rider in en unghäst från att den har sadel på sig för första gången och sedan alla stegen fram till att rida lös i alla gångarter runt fyrkants spåret och stora volterna. 
Jag visade hur vi gör när de lär sig att bli longerade, hur vi jobbar från backen med att dra i stigbyglarna och "hoppa och studsa"
Sedan hängde Malin på LADY i de olika stegen vi gör fram tills det är dax att sitta upp för första gången. 
Vi visade hur jag leder runt de och sedan longerar och till slut "klipper navelsträngen", tar loss longerlinan och Malin till slut red lös på LADY.Efter inridningen så var det LOVELYS tur att visa nästa steg för en unghäst som ska hoppas in på vintern när de är 3,5 år gamla och de blir fyra år. Hur jag rider de och vad de ska kunna. 
Hur inhoppningen går till från att skritta över bommar på marken till att hoppa en enkel bana på tre hinder i galopp. Det var en rolig kväll och jag vill tacka Håbo Ridklubb för en trevlig kväll, Tack även till Malin och Vilma som hjälpte till. Hästarna är jag riktigt nöjd med, de var så duktiga. För LILL-LADY var det första gången som hon åkte ut på äventyr och lämnade vår gård här hemma, och skötte sig med bravur!


Nu ska vi ut och rida och jobba ett gäng hästar. Igår red jag dressyrarbete på dem och de känns fina. SPIKEN och STEFFE ska också ridas på eftermiddagen och ikväll har jag träning, så roligt!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 12172 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 44359 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 70271 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 72757 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv