Therese - Vackra Strömsholm!
JUN
07

Vackra Strömsholm!

Vi hade en lyckad sist tävlingsdag på Strömsholm igår. Kan inte nog säga det men det är så otroligt vackert och fantastiskt att tävla bakom slottet! Vädret har varit fantastiskt och gräsbanans underlag jättebra! Mina hästar trivdes och hoppade bra.

LORD med prisrosett! Vilken bild! Alla bilder är fotade av min kompis Linda Öberg.

Igår var finalernas dag och jag hade ju kvalat både LORD och CASH FLOW till bronsrundans 130 final och var tvungen att välja en häst då varje ryttare fick starta en häst, även om man kvalat fler hästar. Det var inget lätt val då båda hästarna hoppade jättebra i kvalet dagen innan (Cash Flow kom tvåa och Lord sjua) Båda två gjorde det lätt och kändes pigga och glada. Vem jag än skulle välja så skulle det bli den första riktigt stora finalbanan och en final är alltid en final. CASH FLOW har hoppat två finaler förra året i 125 klass. De har inte så mycket rutin än. De börjar få det och det är så roligt. Valet blev CASH FLOW.

Så på förmiddagen hoppade jag en vanlig 130 klass med LORD och även LOVELY. För LOVELY blev det hennes andra start i 130 klass och wow, vilken häst! Det var en a:0 tidshoppning, lång bana med två kombinationer och hon gjorde det så bra. Ett nedslag på hinder nummer tre ett räcke. Resten var hur bra som helst. Vilken cool häst!
LORD hoppade samma klass och kom trea!!!! Bra start på dagen!

Stilig LORD på prisutdelningen.

Sen var det finalen med CASH FLOW. Gick banan och den var något att bita i, lång med klurigheter överallt, trekombination ur sväng och tvåkombination som avslutning. Även Strömsholmsmuren var med och spökade lite för flera ekipage. CASH FLOW tittade lite skeptiskt på den när jag visade den innan start men hoppade sedan utan problem.
Tolv hinder och femton språng, inte mycket tid att andas ut någonstans på vägen men rolig att rida!

Fullt fokus innan start med CASH FLOW.

CASH FLOW hoppade runt med stort hjärta och verkligen jobbade runt hela banan. Vi rev två hinder, bakbommen på femmans oxer och sedan ett räcke, nummer tio. Hon hoppade väldigt stort på många hinder, speciellt i trekombinationen så jag fick hjälpa henne lite och vi jobbade verkligen tillsammans.

Trekombinationen, hon hoppar högt över!!!

Jag tycker att hon var så duktig, hennes största utmaning hittills på den stora slottsbanan. En erfarenhet rikare och jag är verkligen nöjd med min lilla häst och hela tävlingshelgen!

Sista hindret i finalen!

Målgång!

Klappar till min duktiga häst!

Glada efter en lyckad tävlingshelg på Strömsholm!
Stort TACK till alla som jobbat med Nationaldagstävlingen, vilken bra tävling ni gjort!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 15320 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 60593 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 74479 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 75420 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv