Therese - Var på tävling i Lidköping i helgen!
OKT
21

Var på tävling i Lidköping i helgen!

Hej!!!


Hoppas ni alla har haft en bra helg? Vi har varit i Lidköping på tävling. Otroligt fin anläggning och trevligt som alltid. Stort ridhus, bra underlag, jättefina hinder, bra klasser, fin uppstallning, otroligt fina duschar(det är guld värt när man inte har det i lastbilen) och nära till allt. Jag har varit i Lidköping många gånger nu och kommer åka dit igen! 


Det var en minst sagt innehållsrik helg på många sätt. Hade med tre hästar: EDWONDO, ACINDO SB och CARLINA SB. 


De är alla tre hästar som behöver jobbas mycket och ridas till 150 %. Inga glidar-rundor här inte!!!


På fredagen hoppade CARLINA 120 klassen. Hon kändes fin och gjorde en bra felfri runda. Jag kom lite i obalans på ett hinder för hon hoppade till så stort. Istället för att landa med rumpan i sadelns säte så landade jag på bakvalvet, och det gjorde ont!!!!
EDWONDO hoppade samma klass, hade ett nedslag i omhoppningen och var ganska spänd så jag fick jobba för att komma i mål.
ACINDO hoppade felfritt i 120 och blev placerad, i 130 klassen hade vi ett nedslag på en bra runda.

Lördag hoppade CARLINA 120 klassen, var jättespänd och kollade på allt runt omkring, hade en rivning och jag valde att inte starta henne i 130. EDWONDO var också fortsatt spänd även om han var felfri i 120. Startade även 130 på honom med ett nedslag, Han började slappna av och är en häst som behöver gå mycket för att slappna av. CARLINA är inte spänd på samma sätt när hon sätter den sidan till. Hon blir inte bättre den dagen utan är bättre att vänta tills nästa dag. om chansen finns som på ett meeting.
ACINDO hoppade 130 klassen och hade ett nedslag igen. Var nöjd med rundan.


ACINDO och Björn!

Söndag och då vaknade jag med inställningen att nu jäklar ska jag rida bra och göra det bästa för mina hästar så vi utvecklar oss och får med oss bra rundor hem.Värmde upp CARLINA i lugn och ro och Ulle hade skrittat henne för hand en bra stund innan jag satt upp, helt enligt vår plan. Red noggrant och satt ordentligt i sadeln. Det gav resultat. Hästen hoppade kanonbra, felfritt och vi blev placerade! 
EDWONDO var nästa på tur och han var också mycket bättre även om han kastade av mig på framhoppningen. En riktig flygtur, som att åka ur en släng-gunga och min redan mörbultade rumpa blev ännu ömmare!
Satt upp och red och hans 130 runda var en av de bästa rundor han gjort! Vilka språng och nästan helt avslappnad!  Skönt att känna att det finns mycket kvalite i den hästen när väl alla bitar kommer falla på plats. 


Tog en snabbfika i cafet tillsammans med Björn min kompis Jessica och hennes mamma. Vi diskuterar alltid mycket och Jessica sa att på ACINDO får jag inte vara så snabb tillbaka med axlarna i språnget, hon behöver eftergiften i sprången. Sagt och gjort-jag klurade på de orden en stund och satt upp och red. 
Tänkte axlarna tillbaka men en mjuk följsam arm och DET gav resultat. ACINDO hoppade så bra som hon säkert inte gjort på ett år!!!!! Vi fick visserligen ett nedslag i omhoppningen, en fyrafelare till samlingen som det kändes som vi samlade på denna helg. MEN en grymt BRA känsla att att med till nästa tävling och jag var bara så glad efteråt!Kom hem igår kväll och idag känner jag mig som en stel pinne efter avfallningen, rumpsmällen och att jag redan innan vi åkte ner hade så jäkla ont i högeraxeln. Får knapra lite smärtstillande och boka en tid för ordentlig massage och helst en varm bubbelpool att sjunka ner i. Måste ta tag i det om jag ska kunna överleva vintern! 
Känner mig grymt motiverad att jobba på med hästarna efter den här helgen iallafall!Sen skulle inte en helg som denna fungera om inte teamet här hemma sköter hästarna som är kvar hemma. Stort TACK till Malin, Johanna, Mamma, Towe och Ulrika som fixade det!


Tack Björn som kör lastbilen och lyfter bommar på framhoppningen och Daniel och Ulrika som sköter hästarna på bästa sätt på tävlingen!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16209 ggr

Fler inlägg

AUG
23

Det var länge sedan!

Hej på er! Det var ett tag sedan jag skrev här på min blogg och mycket har hänt sedan sist! Vart ska jag börjasmiley? Det får bli en resume i några inlägg framöver med en uppdatering
Vi börjar med en uppdatering av mina tävlingshästar så ni hänger med på banorna!

LORD LOOP SB. 
Född 2008.
Egen uppfödning e: Looping u: Cortina-Cortuz-Cortez.
Tävlar upp till svår 150 klass! Kvald till SM!

LOVELY LADY SB.
Född 2009.
Egen uppfödning e: Looping u: Rantadou-Rastell-Tamburin.
Tävlar upp till svår 145 klass! Vann sin debut i svår 145 Grand Prix. Vinner massor och placerar sig ofta!

CASH FLOW.
Född 2007.
E: Coriall u: Carma-Cardento.
Uppfödare: Marcus Lundholm.
Tävlar upp till 130 klasser. Vinner massor och placerar sig ofta!


CELVIN AF TORTUNA.
Född 2008.
E: Carland u: High Speed-Acacio.
Uppfödare: Helene Eriksson.
Tävlar upp till 130 klasser. Har i år tävlats av min elev och kvalade till Falsterbos childrensfinal i år, samt SM. Var felfri och kom trea i Falsterbo.


COHIBAS LADY SB.
Född 2011.
Egen uppfödning e: Cohiba. u: Rantadou-Rastell-Tamburin.
Tävlar upp till 130 klasser. Jag äger henne tillsammans med Malin Carnestad, som är den som tävlar henne för det mesta! 
Hoppas ni tycker det är kul med en uppdatering av tävlingshästarna! Vi hörs i nästa inlägg!


Läst 378 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 61937 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 87831 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv