Therese - Var på tävling i Lidköping i helgen!
OKT
21

Var på tävling i Lidköping i helgen!

Hej!!!


Hoppas ni alla har haft en bra helg? Vi har varit i Lidköping på tävling. Otroligt fin anläggning och trevligt som alltid. Stort ridhus, bra underlag, jättefina hinder, bra klasser, fin uppstallning, otroligt fina duschar(det är guld värt när man inte har det i lastbilen) och nära till allt. Jag har varit i Lidköping många gånger nu och kommer åka dit igen! 


Det var en minst sagt innehållsrik helg på många sätt. Hade med tre hästar: EDWONDO, ACINDO SB och CARLINA SB. 


De är alla tre hästar som behöver jobbas mycket och ridas till 150 %. Inga glidar-rundor här inte!!!


På fredagen hoppade CARLINA 120 klassen. Hon kändes fin och gjorde en bra felfri runda. Jag kom lite i obalans på ett hinder för hon hoppade till så stort. Istället för att landa med rumpan i sadelns säte så landade jag på bakvalvet, och det gjorde ont!!!!
EDWONDO hoppade samma klass, hade ett nedslag i omhoppningen och var ganska spänd så jag fick jobba för att komma i mål.
ACINDO hoppade felfritt i 120 och blev placerad, i 130 klassen hade vi ett nedslag på en bra runda.

Lördag hoppade CARLINA 120 klassen, var jättespänd och kollade på allt runt omkring, hade en rivning och jag valde att inte starta henne i 130. EDWONDO var också fortsatt spänd även om han var felfri i 120. Startade även 130 på honom med ett nedslag, Han började slappna av och är en häst som behöver gå mycket för att slappna av. CARLINA är inte spänd på samma sätt när hon sätter den sidan till. Hon blir inte bättre den dagen utan är bättre att vänta tills nästa dag. om chansen finns som på ett meeting.
ACINDO hoppade 130 klassen och hade ett nedslag igen. Var nöjd med rundan.


ACINDO och Björn!

Söndag och då vaknade jag med inställningen att nu jäklar ska jag rida bra och göra det bästa för mina hästar så vi utvecklar oss och får med oss bra rundor hem.Värmde upp CARLINA i lugn och ro och Ulle hade skrittat henne för hand en bra stund innan jag satt upp, helt enligt vår plan. Red noggrant och satt ordentligt i sadeln. Det gav resultat. Hästen hoppade kanonbra, felfritt och vi blev placerade! 
EDWONDO var nästa på tur och han var också mycket bättre även om han kastade av mig på framhoppningen. En riktig flygtur, som att åka ur en släng-gunga och min redan mörbultade rumpa blev ännu ömmare!
Satt upp och red och hans 130 runda var en av de bästa rundor han gjort! Vilka språng och nästan helt avslappnad!  Skönt att känna att det finns mycket kvalite i den hästen när väl alla bitar kommer falla på plats. 


Tog en snabbfika i cafet tillsammans med Björn min kompis Jessica och hennes mamma. Vi diskuterar alltid mycket och Jessica sa att på ACINDO får jag inte vara så snabb tillbaka med axlarna i språnget, hon behöver eftergiften i sprången. Sagt och gjort-jag klurade på de orden en stund och satt upp och red. 
Tänkte axlarna tillbaka men en mjuk följsam arm och DET gav resultat. ACINDO hoppade så bra som hon säkert inte gjort på ett år!!!!! Vi fick visserligen ett nedslag i omhoppningen, en fyrafelare till samlingen som det kändes som vi samlade på denna helg. MEN en grymt BRA känsla att att med till nästa tävling och jag var bara så glad efteråt!Kom hem igår kväll och idag känner jag mig som en stel pinne efter avfallningen, rumpsmällen och att jag redan innan vi åkte ner hade så jäkla ont i högeraxeln. Får knapra lite smärtstillande och boka en tid för ordentlig massage och helst en varm bubbelpool att sjunka ner i. Måste ta tag i det om jag ska kunna överleva vintern! 
Känner mig grymt motiverad att jobba på med hästarna efter den här helgen iallafall!Sen skulle inte en helg som denna fungera om inte teamet här hemma sköter hästarna som är kvar hemma. Stort TACK till Malin, Johanna, Mamma, Towe och Ulrika som fixade det!


Tack Björn som kör lastbilen och lyfter bommar på framhoppningen och Daniel och Ulrika som sköter hästarna på bästa sätt på tävlingen!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16606 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 79883 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 93773 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 94712 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv