Therese - Veckan planerad in i minsta detalj!
MAJ
25
2015

Veckan planerad in i minsta detalj!

Den här veckan som vi påbörjat kräver planering, nästan minutplanering! Jag gillar planering och struktur i vardagen samtidigt som jag är bra på att vara flexibel också som man lätt kan få vara i den här sporten/yrket.


Idag har jag ridit ett gäng hästar och markarbetat/dressyrtränat dem. Jag har fått jobba på och svettats en del. Malin har också ridit och så har vi fixat med allt annat som hör till. Hade träning på kvällen och sedan tränade jag själv för AC kl 19. Då var det lite minutplanering som även involverade Björn. Han fick sadla upp LORD i stallet (Fantastiskt snäll sambo jag har) och komma till ridhuset lagom tills AC kom. Så klev jag från min tränarroll till elev likt stålmannen går in i telefonkiosken och byter om! 


Jättebra dressyrträning som alltid. LORD och jag behövde den. Ser fram emot nästa vecka då vi tränar vidare!


Bild från förra träningen på mig, AC och ACINDO.


Imorgon börjar jag dagen med att fodra och åka till återbruket och tömma trailern på skräp. Sedan åker Malin och jag med ROZZIE och CARLINA och tävlar! 
Vi kommer hem på eftermiddagen då Towe ansluter till oss och hjälper till. Så ska alla andra hästar ridas och jag har lektion på kvällen. 


Onsdag blir en dag hemma med hoppning av hästarna och vanlig ridning. Lastbilen ska packas med tävlingsutrustning och foder inför Norrköping. Ska även köra treåringen till betet och hålla lektioner på kvällen. 


Torsdag är det tävling på förmiddagen fram till lunch för Malin och mig med varsin häst. När vi kommer hem blir det ridning, stallfix och hästtvätt. Vi lastar sedan fyra hästar och åker till Norrköping på kvällen. 


Fredag till söndag är det tävling i Norrköping med fyra hästar. En rolig och fullspäckad vecka, så snälla förkylning, stick iväg från min kropp! taggar


liknande webbartiklar


Läst 12449 ggr

Fler inlägg

SEP
06
2019

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 130206 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28
2019

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 144094 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27
2019

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 145033 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv