Therese - Vilka fina hästar!
SEP
13

Vilka fina hästar!

 

Nu har jag kvälls fodrat stallet efter att ha vaknat upp framför datorn...det är sant! Blev ganska trött efter att ha ätit så jag satt mig i stolen och kollade på ett filmklipp, eller rättare sagt lyssnade för jag blundade bara lite...vaknade efter en kvart av att det var slut och hur det slutade har jag ingen aning om? Tyckte då att det var bäst att gå ut och fodra så jag inte skulle somna igen! Blev lite pigg av den friska kvällsluften.

 

Idag har det varit hoppträning för Tomas och dagar som denna gör livet lätt att leva! Hoppade åtta av stallets hästar och det gick riktigt bra. Skönt att kunna åka hem och tänka igenom träningen med varje häst och vara nöjd, de gick så bra!

 

 

Vi värmde upp på travbommar på böjt spår. Galopperade över bom på marken och tre galoppsprång till hindret för att träna rytmen. En serie längs ena långsidan samt enkelhinder i olika linjer.

 

Alla var fina i uppvärmningen och gårdagens trimmande gav resultat. Idag fick ACINDO, EDWONDO, LADY och CAHLUA ett ganska ordentligt markarbetspass innan vi hoppade. De andra hästarna CELVIN, CASH FLOW, EROZ och LAGANA ett inte fullt så lika ansträngande.

 

Hoppningen var super på alla hästarna. LAGANA bra som alltid, EROZ hinderklok och inte stark i handen, LADY ambitiös, ACINDO och EDWONDO hoppar bättre och bättre hela tiden, CAHLUA pigg och glad och samtidigt noggrann, CASH FLOW och CELVIN hoppar över som gummibollar och är nog de två av dagens hästar som verkligen imponerar.

 

Jag är glad att jag har en så bra tränare och alla duktiga tjejer som hjälpte till med hästarna som gör att det rullar på med hästbyten och omlastning, samt att fixa allt i stallet. Dagens pluspoäng till Anna som hade bakat massa goda kakor och annat till oss!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 26623 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 44079 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 69991 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 72477 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv