Therese - Vilka fina hästar!
SEP
13
2012

Vilka fina hästar!

 

Nu har jag kvälls fodrat stallet efter att ha vaknat upp framför datorn...det är sant! Blev ganska trött efter att ha ätit så jag satt mig i stolen och kollade på ett filmklipp, eller rättare sagt lyssnade för jag blundade bara lite...vaknade efter en kvart av att det var slut och hur det slutade har jag ingen aning om? Tyckte då att det var bäst att gå ut och fodra så jag inte skulle somna igen! Blev lite pigg av den friska kvällsluften.

 

Idag har det varit hoppträning för Tomas och dagar som denna gör livet lätt att leva! Hoppade åtta av stallets hästar och det gick riktigt bra. Skönt att kunna åka hem och tänka igenom träningen med varje häst och vara nöjd, de gick så bra!

 

 

Vi värmde upp på travbommar på böjt spår. Galopperade över bom på marken och tre galoppsprång till hindret för att träna rytmen. En serie längs ena långsidan samt enkelhinder i olika linjer.

 

Alla var fina i uppvärmningen och gårdagens trimmande gav resultat. Idag fick ACINDO, EDWONDO, LADY och CAHLUA ett ganska ordentligt markarbetspass innan vi hoppade. De andra hästarna CELVIN, CASH FLOW, EROZ och LAGANA ett inte fullt så lika ansträngande.

 

Hoppningen var super på alla hästarna. LAGANA bra som alltid, EROZ hinderklok och inte stark i handen, LADY ambitiös, ACINDO och EDWONDO hoppar bättre och bättre hela tiden, CAHLUA pigg och glad och samtidigt noggrann, CASH FLOW och CELVIN hoppar över som gummibollar och är nog de två av dagens hästar som verkligen imponerar.

 

Jag är glad att jag har en så bra tränare och alla duktiga tjejer som hjälpte till med hästarna som gör att det rullar på med hästbyten och omlastning, samt att fixa allt i stallet. Dagens pluspoäng till Anna som hade bakat massa goda kakor och annat till oss!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 27207 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 19882 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 22072 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 41276 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv