Therese - Vilket dygn, nu är jag trött!
DEC
30

Vilket dygn, nu är jag trött!

Igår kväll gjorde mamma jättegoda varma smörgåsar. Tomas och Marie var här och vi åt så vi var mer än mätta, då kommer mamma med en hel full plåt till med mackor! Sen blev det efterrätt på det! Kändes som att jag inte skulle behöva äta på några år efter igår kväll!!! Vi hade jättetrevligt och mycket skratt blev det.

Sov alldeles för lite i natt, gick upp tidigt. På fm åkte vi till ett nybyggt ridhus i Lilla Åskebro. Där har Erik Bergren sina hästar. Vi hade bestämt att hoppa tillsammans någon av mellandagarna, så det gjorde vi idag. Jag hade med sju hästar. Det var SAN DIEGO, EROZ, TIP TON, LOOPEZ, LOOKINA, AMOORINA och BAILANDO.

Towe och Marie sadlar AMOORINA.

Tomas och Erik byggde upp en bra bana med både travbommar, studs, raka linjer, böjda linjer och hoppning på volt.

TIP TON var jättefin idag, SAN DIEGO hoppade också bra. LOOPEZ och LOOKINA duktiga fyraåringar.

EROZ hoppade jag uppsutten för andra gången. Han är så cool den där hästen. När man sitter upp så känns det som att sitta på en "stridshäst"!!! Han är stor och stabil och bär sitt huvud högt och stadigt och när han galopperar så dundrar detpå runt spåret. Idag hade han ingen draghjälp och tyckte det var lite läskigt i ridhuset först. Det var som sagt ett nytt ridhus som vi aldrig varit i förut. Han tittade mycket på allt i början då vi värmde upp. Travade över lite bommar i början, det var inte så märkvärdigt för honom. Travhoppade sedan ett kryss för att sedan avsluta med en hel liten bana på 50 cm!!!

Började snett igenom på ett räcke, sedan långsidan ner med två räcken efter varandra med sju galoppsprång. Snett igenom igen över en oxer för att sedan avsluta med en oxer mitt på andra långsidan. Jag fick driva på ordentligt första varvet. Sen blev det lite bättre fart. Han är noggrann när han hoppar över. kul!

Towe hoppade AMOORINA idag, och de var så duktiga! Towe är duktig för att ha hoppat så lite som hon har. Sitter bra och stör inte hästen alls, rider rytmiskt och fint. AMOORINA hoppade bra.

BAILANDO var med för första gången och jag skulle hoppa in honom. Det gick riktigt bra! Trevlig häst det där. Possitiv och framåt. Slutade med att vi hoppade långsidan med två hinder i följd och de båda hindren snett igenom, allt i galopp. När jag värmde upp honom fick jag mig en riktig "rodeofärd"!!!! Mamma mia vilken uppvisning vi bjöd på! Längs hela kortsidan, och jag vet inte riktigt vad han gjorde men jag satt på en bockande, studsande, hoppande märla och det var nära att jag åkte av. På något vi höll jag mig kvar i sadeln och jag hann tänka, Shit jag åker av, det kommer göra ont, fan, nej jag ska INTE AV, TÄNKER INTE BJUDA PÅ TÅRTA, GLÖM DET!!!! DU SKA INTE FÅ AV MIG!!!!...och jag satt kvar! Puh!!!

Så jag kan väl säga att "än så länge kan kärringen", de gamla tackterna sitter i ryggmärgen!

Vi kom hem på em och då var det bara att ta in hästarna, fodra dem och oss själva. Ut till stallet igen och göra klar LUTRICIA och åka till Strömsholm och rida dressyrlektion för Agneta Aronsson. Nyttigt och roligt. Fick jobba med att få LUTRICIA loss i sidorna. Resultatet blev en avspänd häst som jobbade genom ryggen avspänt. Så nu har jag något att träna på till nästa dressyrlektion! Jag fick dressyrlektionen i julklapp av Tomas, tack så mycket!

Sitter nu i soffan inlindad i en filt och brasan sprakar i kaminen. Ska göra en kopp te och kommer förmodligen däcka här, så trött är jag just nu! Towe sitter i den andra delen av soffan och det är konståkning på eurosport.

Imorgon kommer vi inte rida, då får hästarna vila, vi också! Det har varit intensiva dagar. Björn och jag ska på nyårsfest som är på Thottska villan i Strömsholm. Så imorgon ska jag till frissan och göra en riktig håruppsättning, det ni, händer inte allt för ofta!!!

AMOORINA på en tidigare träning.

Molly i snön.

Påfågeln ville ha lite spänning i vardagen och tog en åktur på traktortaket!!!! Han låg nog där i 20 min när pappa röjde snö!

Gulliga LORD i hagen.

EROZ, GAZZA och LORD i hagen.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 21708 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 98135 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 112028 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 112967 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.