VM-kollen - Fälttävlan: Jung tog guldet - britterna lagbäst

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


OKT
03
2010

Fälttävlan: Jung tog guldet - britterna lagbäst

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
En mycket glad Viktoria CarlerbäckBally's Geronimo var felfri i banhoppningen. Det såg otroligt stabilt ut, hästen var bara i ett hinder (som alltså låg kvar). Det betyder att Viktoria stannar på 76,60 straff och är 33:a totalt i VM.
 
Malin LarssonPiccadilly Z skrämde oss när hon var i första hindret - men det låg kvar. Resten av rundan såg riktigt fin ut, hon gick i mål med bara ett tidsfel och slutar på 75,10 straff och en 32:a plats.
 
Niklas LindbäckMister Pooh fick två rivningar i banhoppningen och slutar på 70,30 straff. Lite otur för det såg väldigt flott ut - unge Mister Pooh är verkligen en häst för framtiden! Ekipaget slutar på 30:e plats.
 
Bäst av svenskarna inför hoppningen var Niklas JonssonFirst Lady. Tyvärr hade ekipaget ner fyra hinder och slutar på 66,20 straff. Därmed är han 25:a i VM och bästa svensk individuellt. 
 
Nu är fälttävlans-VM avgjort. Lagtävlingen vanns av Storbritannien före Kanada och Nya Zeeland. Sverige, med endast två lagryttare i mål, slutade tia.
 
Individuellt guld tog tysken Michael Jung - bäst från start till mål i tävlingen - med endast 33 straffpoäng. Silvret tog förhandsfavoriten från Storbritannien, William Fox-Pitt, och bronset gick till veteranen Andrew Nicholson från Nya Zeeland. 
  
 
HOPPNING
För er som undrar gick förresten alla de svenska hopphästarna, alltså de som bara hoppar (= skippar dressyren och terrängen) igenom veterinärbesiktningen utan problem. De hoppar en träningshoppning ikväll och börjar att tävla imorgon, måndag.


Läst 17054 ggr

Fler inlägg

MAR
03
2014

Bildspel: Godbitarna från årets hästfest


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Gothenburg Horse Show är över för den här gången. Och visst känns livet lite tomt och hopplöst så här dagen efter att den stora hästfesten har avslutats? Men lugn i stormen, med hjälp av vårt bildspel kan du uppleva känslan igen – och igen. Oavsett om du var på plats eller inte. 
 
FOTO: Ida Röök, Annelie Lundkvist & Anki Yngve 


Läst 73640 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

Vann du lotterihästen?


Gothenburg Horse Show 2014

Vinstavhämtning sker på Scandinaviums kontor i Göteborg. Tel 031-368 44 52, senast den 1 juni 2014.
  
1:a pris

Lotterihästen PENNSYLVANIA, sto, född 2008.
Vinstnummer: 24375
   

2:a pris
Hästtrailer, Thule Exellent Grand Prix.
Vinstnummer: 14663
 

3:e – 6:e pris
Presentkort  på Stübbensadel, välj en av nedanstående modeller:
- Genesis CS
- Artus CS
- Edelweiss NT
Vinstnummer: 1627, 5642, 20910, 30760
 
Hela dragninglistan med samtliga 106 vinstnummer 


Läst 82483 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

SVT Play: Se svenskarnas ritter från världscupen


SVT Play är snabba och har lagt upp klipp på våra tre svenska ryttare från omhoppningen - samt självklart även på vinnaren Nicola Philippaerts:
    

  
SVT fick även en pratstund med Malin Baryard Johnsson:
 


Läst 86287 ggr Kommentarer Kommentera

VM-Kollen

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från VM i Kentucky.

 

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.