VM-kollen - Fälttävlan: Jung tog guldet - britterna lagbäst

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


OKT
03
2010

Fälttävlan: Jung tog guldet - britterna lagbäst

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
En mycket glad Viktoria CarlerbäckBally's Geronimo var felfri i banhoppningen. Det såg otroligt stabilt ut, hästen var bara i ett hinder (som alltså låg kvar). Det betyder att Viktoria stannar på 76,60 straff och är 33:a totalt i VM.
 
Malin LarssonPiccadilly Z skrämde oss när hon var i första hindret - men det låg kvar. Resten av rundan såg riktigt fin ut, hon gick i mål med bara ett tidsfel och slutar på 75,10 straff och en 32:a plats.
 
Niklas LindbäckMister Pooh fick två rivningar i banhoppningen och slutar på 70,30 straff. Lite otur för det såg väldigt flott ut - unge Mister Pooh är verkligen en häst för framtiden! Ekipaget slutar på 30:e plats.
 
Bäst av svenskarna inför hoppningen var Niklas JonssonFirst Lady. Tyvärr hade ekipaget ner fyra hinder och slutar på 66,20 straff. Därmed är han 25:a i VM och bästa svensk individuellt. 
 
Nu är fälttävlans-VM avgjort. Lagtävlingen vanns av Storbritannien före Kanada och Nya Zeeland. Sverige, med endast två lagryttare i mål, slutade tia.
 
Individuellt guld tog tysken Michael Jung - bäst från start till mål i tävlingen - med endast 33 straffpoäng. Silvret tog förhandsfavoriten från Storbritannien, William Fox-Pitt, och bronset gick till veteranen Andrew Nicholson från Nya Zeeland. 
  
 
HOPPNING
För er som undrar gick förresten alla de svenska hopphästarna, alltså de som bara hoppar (= skippar dressyren och terrängen) igenom veterinärbesiktningen utan problem. De hoppar en träningshoppning ikväll och börjar att tävla imorgon, måndag.


Läst 16733 ggr

Fler inlägg

NOV
27
2011

Caroline af Ugglas – stilryttaren  
Globen-tävlingens sista klass, Stjärnornas hoppning, blev som vanligt en rysare. Men samtliga kändisamatörer satt faktiskt kvar, även om det blev en och annan felridning och tappad stigbygel. Vann tidshoppningen denna gång gjorde rocktjejen Mia Coldheart, före Jenny "Velvet" Pettersson och Sara Sommerfeld.
- Jag har inte ridit på 15 år och är så glad för att ha fått möjlighet att börja igen. Galoppombyten har jag till exempel aldrig gjort förut, så jag läste på nätet hur man gör, berättar Mia.
 

Mia Coldheart sjunger i rockbandet Crucified Barbara.
 
Den stora överraskningen var dock att Caroline af Ugglas vann stilpriset. Förra gången hon var med i Stjärnornas hoppning utmärkte hon sig inte riktigt för att rida elegant - men herrej-vlar vilken uppryckning!
- Åh vad jag ÄLSKAR min häst. Han bara hänger på allt jag hittar på, säger en mycket nöjd Caroline.
 

Artisten Caroline af Ugglas vann stilpriset.
 

Kampsportaren Musse Hasselvall stal som vanligt showen. Denna gång genom att rida hela omhoppningen utan sadel. 
 

Skådisen Ola Rapace var gästspeaker och tråkade Musse genom hela tävlingen. Men efteråt fick kompisen en puss.
 

Skådespelaren Sara Sommerfeld har bara ridit i ett halvår och blev något av en publikfavorit. Trots att hon tappade stigbygeln efter första hindret hoppade hon hela banan felfritt, med ett leende på läpparna. Dessutom red hon en väldigt söt häst.
- Jag är läkardotter så jag fick aldrig rida som barn. Det här är min tonårsrevolt, säger hon.
 

Artisten Erik Segerstedt hoppade fel hinder och blev utesluten.
 

Som straff fick han bära clownnäsa på presskonferensen.
 
En fullständig resultatlista hittar du här.


Läst 90119 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
27
2011

Bo Jenå är strålande glad


SVT intervjuade dressyrens förbundskapten Bo Jenå efter söndagens sensationella dubbelseger i världscupsküren.
- Det här ger verkligen hopp för framtiden inför London, säger Bo.


Läst 83797 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
27
2011

Sista bilen gick till Belgien


 
Fem ryttare hade kvalat till finalen i Agria Nordic Tour - som reds i två rundor under söndagskvällen. Snabbast var Ludo Philippaerts Tauber van het Kapelhof, och han fick därmed med sig helgens sista bil hem till Belgien. Övriga fyra ryttare blev lottlösa - konceptet med klassen är att det bara finns ett förstapris, men inget dåligt sådant...
 

- Det är en väldigt bra speedhäst jag har. Han är 15 år gammal och det här är hans 59:e vinst, berättade Ludo efteråt.
 

Rolf-Göran Bengtsson var riktigt sugen på bilen och var felfri i första rundan.
 

Men eftersom Kiara La Silla inte är jättesnabb var han tvungen att chansa i svängarna - och det höll inte riktigt denna gång. Kiara tyckte att det blev lite väl trångt och slog på en nit.
 

Väldigt nära en bilvinst var klassens tvåa, finska Nina Fagerström.
 

"Var jag snabb nog?", undrar Ludo.
 

Det var han, och fick en bil för besväret.
 
Fullständig resultatlista


Läst 85079 ggr Kommentarer Kommentera

VM-Kollen

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från VM i Kentucky.

 

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.