VM-kollen - Fälttävlansdressyr: Sverige trea inför terrängen

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


OKT
01
2010

Fälttävlansdressyr: Sverige trea inför terrängen


Michael Jung från Tyskland på Le Biosthetique-Sam leder fälttävlan efter dressyrmomentet. FOTO:Peter Nixon/FEI
 
Malin Larsson
Piccadilly Z red först av svenskarna under fredagen. Det ganska blygsamma resultatet 64,22 procent (53,7 straff), som Malin var riktigt nöjd med i och med hästens orutin, placerar henne som 50:e efter dressyrmomentet. Malin startar dock individuellt, så det påverkar inte lagresultatet.
 
Pulsen gick i taket här på redaktionen när Niklas Lindbäck fick till en fantastisk ritt, som belönades med 73,67 procent (39,5 straff)! Det innebär en individuell sjätteplats efter dressyren. Nu kan amerikanerna garva åt Mister Pooh (översatt Herr Bajs...) så gott de vill. 
 
Katrin NorlingPandora Emm var sist ut i laget. Travprogrammet var riktigt fint och hon låg länge på över 70 procent hos domarna. Men galopprogrammet höll inte riktigt samma toppklass och hon slutade på 68,56 procent - absolut inget att skämmas över! Det innebär en 30:e plats inför terrängen.
 
Norlings dressyrresultat räknas visserligen bort just nu när det gäller laget (tre av fyra räknas), men hon bedömdes fortfarande tillräckligt högt av domarna för att vara en fin tillgång - om någon annan lagryttare klarar sig sämre i terrängen. Med andra ord har Sverige fyra fina lagdressyrer med sig till nästa gren - skönt!
 
När dressyrmomentet är helt klart kan vi konstatera att Sverige (131,20 straff) ligger trea efter Tyskland (114,30 straff) och Storbritannien (128,60 straff). Hack i häl på oss ligger Australien på 131,80 straff - därefter är det ett större hopp till resten av lagen. Vilket härligt utgångsläge inför lördagens terrängritt!
 
(Arkivbild på startsidan: FOTO: Lotta Gyllensten/FEI)


Läst 12266 ggr

Fler inlägg

MAR
03
2014

Bildspel: Godbitarna från årets hästfest


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Gothenburg Horse Show är över för den här gången. Och visst känns livet lite tomt och hopplöst så här dagen efter att den stora hästfesten har avslutats? Men lugn i stormen, med hjälp av vårt bildspel kan du uppleva känslan igen – och igen. Oavsett om du var på plats eller inte. 
 
FOTO: Ida Röök, Annelie Lundkvist & Anki Yngve 


Läst 73282 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

Vann du lotterihästen?


Gothenburg Horse Show 2014

Vinstavhämtning sker på Scandinaviums kontor i Göteborg. Tel 031-368 44 52, senast den 1 juni 2014.
  
1:a pris

Lotterihästen PENNSYLVANIA, sto, född 2008.
Vinstnummer: 24375
   

2:a pris
Hästtrailer, Thule Exellent Grand Prix.
Vinstnummer: 14663
 

3:e – 6:e pris
Presentkort  på Stübbensadel, välj en av nedanstående modeller:
- Genesis CS
- Artus CS
- Edelweiss NT
Vinstnummer: 1627, 5642, 20910, 30760
 
Hela dragninglistan med samtliga 106 vinstnummer 


Läst 82108 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

SVT Play: Se svenskarnas ritter från världscupen


SVT Play är snabba och har lagt upp klipp på våra tre svenska ryttare från omhoppningen - samt självklart även på vinnaren Nicola Philippaerts:
    

  
SVT fick även en pratstund med Malin Baryard Johnsson:
 


Läst 85907 ggr Kommentarer Kommentera

VM-Kollen

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från VM i Kentucky.

 

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.