VM-kollen - Sverige 6:a - Rolf-Göran och Malin i semifinal

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


OKT
07
2010

Sverige 6:a - Rolf-Göran och Malin i semifinal

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
VM:s lagfinal avgjordes under natten till torsdag, svensk tid. Allra först red dock de 15 bästa individuella ekipagen av dem som INTE var med i något av de tio kvalade finallagen. Dessa 15 ryttare hoppade som en del i den individuella tävlingen, den fortsätter igen på fredag.

Sverige var andra laget ut i startlistan och först red Malin Baryard Johnsson H&M Actrice W. Och vilken runda det blev - bara ett tidsfel och Malin fullkomligen lös när hon skrittade ut från banan!
 
Nästa ryttare ut för Sverige var en revanschsugen Helena LundbäckBukowski's Erbblume. Tyvärr blev det rena rama plockepinnet, med fem hinder ner och 20 fel. Självklart var Helena otroligt besviken efteråt...
 
Tredjeryttare i svenska laget var Peder Fredricson H&M Arctic Aurora Borealis. Arctic hade ner första hindret i trekombinationen och senare det första hindret i tvåkombinationen. Med 8 fel, och Helena Lundbäcks resultat som måste räknas bort, rök där medaljchansen.
 
Vilken fantastisk nollrunda han fick till, Rolf-Göran BengtssonNinja La Silla! Perfekt rytm, perfekt avståndsbedömning, superfina språng. Man får gåshud! FEI-TV:s kommentator spådde efter ritten att "Roffe" blir en av de fyra i den individuella finalen. Det håller vi tummarna för!
 
Lag-VM är avgjort, Tyskland tog guld före silvermedaljörerna Frankrike och bronsmedaljörerna Belgien. Hemmafavoriterna USA klappade igenom totalt, och slutade sist i finalen - på tionde plats.
 
Sverige blev sexa vilket är riktigt bra med tanke på den gångna säsongens mediokra resultat. Men visst var det snopet att missa direktkvalet till OS med bara en placering!
 
Fullständiga lagresultat
 
Individuellt leder Rodrigo Pessoa på HH Rebozo, som inte har rivit en enda bom hittills i tävlingen. Och vilka rundor Rodrigo gör - superjämn och fin galopp plus en oklanderlig position i sadeln.
 
Den individuella ställningen är trevlig läsning även för svensk del. Rolf-Göran Bengtsson ligger sexa och har definitivt medaljkänning. Även Malin Baryard Johnsson, just nu på 14:e plats, rider semifinal på fredag. Peder Fredricson och Helena Lundbäck är ute ur tävlingen.
 
Individuell ställning


Läst 11388 ggr


Fler inlägg

AUG
20
2016

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndagFoto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 25103 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 32683 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 56845 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklar


VM-Kollen

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från VM i Kentucky.

 

Till bloggen


VMs senaste