VM-kollen - Sverige 6:a - Rolf-Göran och Malin i semifinal

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


OKT
07

Sverige 6:a - Rolf-Göran och Malin i semifinal

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
VM:s lagfinal avgjordes under natten till torsdag, svensk tid. Allra först red dock de 15 bästa individuella ekipagen av dem som INTE var med i något av de tio kvalade finallagen. Dessa 15 ryttare hoppade som en del i den individuella tävlingen, den fortsätter igen på fredag.

Sverige var andra laget ut i startlistan och först red Malin Baryard Johnsson H&M Actrice W. Och vilken runda det blev - bara ett tidsfel och Malin fullkomligen lös när hon skrittade ut från banan!
 
Nästa ryttare ut för Sverige var en revanschsugen Helena LundbäckBukowski's Erbblume. Tyvärr blev det rena rama plockepinnet, med fem hinder ner och 20 fel. Självklart var Helena otroligt besviken efteråt...
 
Tredjeryttare i svenska laget var Peder Fredricson H&M Arctic Aurora Borealis. Arctic hade ner första hindret i trekombinationen och senare det första hindret i tvåkombinationen. Med 8 fel, och Helena Lundbäcks resultat som måste räknas bort, rök där medaljchansen.
 
Vilken fantastisk nollrunda han fick till, Rolf-Göran BengtssonNinja La Silla! Perfekt rytm, perfekt avståndsbedömning, superfina språng. Man får gåshud! FEI-TV:s kommentator spådde efter ritten att "Roffe" blir en av de fyra i den individuella finalen. Det håller vi tummarna för!
 
Lag-VM är avgjort, Tyskland tog guld före silvermedaljörerna Frankrike och bronsmedaljörerna Belgien. Hemmafavoriterna USA klappade igenom totalt, och slutade sist i finalen - på tionde plats.
 
Sverige blev sexa vilket är riktigt bra med tanke på den gångna säsongens mediokra resultat. Men visst var det snopet att missa direktkvalet till OS med bara en placering!
 
Fullständiga lagresultat
 
Individuellt leder Rodrigo Pessoa på HH Rebozo, som inte har rivit en enda bom hittills i tävlingen. Och vilka rundor Rodrigo gör - superjämn och fin galopp plus en oklanderlig position i sadeln.
 
Den individuella ställningen är trevlig läsning även för svensk del. Rolf-Göran Bengtsson ligger sexa och har definitivt medaljkänning. Även Malin Baryard Johnsson, just nu på 14:e plats, rider semifinal på fredag. Peder Fredricson och Helena Lundbäck är ute ur tävlingen.
 
Individuell ställning


Läst 11193 ggr


Fler inlägg

SEP
18

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!



Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 63143 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 59385 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 59806 ggr Kommentarer Kommentera




taggar


liknande webbartiklar


VM-Kollen

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från VM i Kentucky.

 

Till bloggen


VMs senaste