VM-kollen - "Roffe" inledde bäst - men ingen fullträff för Sverige

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


OKT
04
2010

"Roffe" inledde bäst - men ingen fullträff för Sverige


Amerikanske hemmafavoriten McLain Ward på Sapphire ligger tvåa efter den inledande tidshoppningen. Men än kan mycket hända! FOTO: Dirk Caremans
 
VM:s första hoppklass, speedhoppningen, reds under måndagen. Först ut av svenskarna var Malin Baryard JohnssonH&M Actrice W. Malins runda såg väldigt säker och fin ut i början, men så rev hon två hinder på banans andra hälft. Det betyder tidstillägg (fel på hinder omvandlas till tid) och Malins utgångsresultat är nu 87,08. Hon är dock inte alltför missnöjd:
- Actrice känns fin och vi kom i mål på ett bra sätt, sa hon efteråt.
Efter måndagens speedhoppning ligger Malin 72:a, av 121 startande. 
 
Vår nästa lagryttare var Helena LundbäckBukowskis Erbblume. En riktigt bra runda blev det, även om de fick en rivning. Snacka om att den hästen har lyft sig!
Helenas resultat, efter tidstillägg för rivningen, är 83,05. Hon gestikulerade när hon kom ut, men såg glad ut! (Efter första dagen ligger Helena 48:a i resultattabellen.)
Enligt FEI-TV:s kommentator har Helena Lundbäck "varit med väldigt länge med ser fortfarande ungdomlig ut". Ja, det stämmer nog... 
 
Även Peder FredricsonH&M Arctic Aurora Borealis hade ner två hinder i tidshoppningen. Med tidstillägg är hans resultat 87,71. Han ligger på 75:e plats inför nästa omgång.
 
Rolf-Göran Bengtsson, vårt stora VM-hopp, såg besviken ut när han och Ninja La Silla skrittade ut från banan. Inte så konstigt, ekipaget var väldigt nära en snygg nolla... Men så hände det något inför den avslutande kombinationen, Ninja vinglade till och kom inte riktigt mitt på a-hindret - som föll. Tidstillägget för rivningen gjorde att Rolf slutade på 81,99. I och för sig bästa svensk idag, men den där rivningen kostade honom 20 placeringar... (När samtliga 121 ekipage har ridit ligger Rolf-Göran och Ninja 37:a.)
 
Leder efter första dagen gör två amerikaner - Mario Deslauriers på Urico (71,25) och förhandsfavoriten McLain Ward på Sapphire (71,79). Långt fram i listan ligger också exempelvis Meredith Michaels Beerbaum och Eric Lamaze.
 
Efter speedinledningen ligger svenska laget på en blygsam 16:e plats av 27 lag. Men det behöver inte vara så illa som det låter. Än är det flera rundor kvar och Sverige ligger faktiskt bara två nedslag från bronsplats.
 
Online-resultat här


Läst 14091 ggr

Fler inlägg

NOV
27
2011

Caroline af Ugglas – stilryttaren  
Globen-tävlingens sista klass, Stjärnornas hoppning, blev som vanligt en rysare. Men samtliga kändisamatörer satt faktiskt kvar, även om det blev en och annan felridning och tappad stigbygel. Vann tidshoppningen denna gång gjorde rocktjejen Mia Coldheart, före Jenny "Velvet" Pettersson och Sara Sommerfeld.
- Jag har inte ridit på 15 år och är så glad för att ha fått möjlighet att börja igen. Galoppombyten har jag till exempel aldrig gjort förut, så jag läste på nätet hur man gör, berättar Mia.
 

Mia Coldheart sjunger i rockbandet Crucified Barbara.
 
Den stora överraskningen var dock att Caroline af Ugglas vann stilpriset. Förra gången hon var med i Stjärnornas hoppning utmärkte hon sig inte riktigt för att rida elegant - men herrej-vlar vilken uppryckning!
- Åh vad jag ÄLSKAR min häst. Han bara hänger på allt jag hittar på, säger en mycket nöjd Caroline.
 

Artisten Caroline af Ugglas vann stilpriset.
 

Kampsportaren Musse Hasselvall stal som vanligt showen. Denna gång genom att rida hela omhoppningen utan sadel. 
 

Skådisen Ola Rapace var gästspeaker och tråkade Musse genom hela tävlingen. Men efteråt fick kompisen en puss.
 

Skådespelaren Sara Sommerfeld har bara ridit i ett halvår och blev något av en publikfavorit. Trots att hon tappade stigbygeln efter första hindret hoppade hon hela banan felfritt, med ett leende på läpparna. Dessutom red hon en väldigt söt häst.
- Jag är läkardotter så jag fick aldrig rida som barn. Det här är min tonårsrevolt, säger hon.
 

Artisten Erik Segerstedt hoppade fel hinder och blev utesluten.
 

Som straff fick han bära clownnäsa på presskonferensen.
 
En fullständig resultatlista hittar du här.


Läst 86562 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
27
2011

Bo Jenå är strålande glad


SVT intervjuade dressyrens förbundskapten Bo Jenå efter söndagens sensationella dubbelseger i världscupsküren.
- Det här ger verkligen hopp för framtiden inför London, säger Bo.


Läst 81328 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
27
2011

Sista bilen gick till Belgien


 
Fem ryttare hade kvalat till finalen i Agria Nordic Tour - som reds i två rundor under söndagskvällen. Snabbast var Ludo Philippaerts Tauber van het Kapelhof, och han fick därmed med sig helgens sista bil hem till Belgien. Övriga fyra ryttare blev lottlösa - konceptet med klassen är att det bara finns ett förstapris, men inget dåligt sådant...
 

- Det är en väldigt bra speedhäst jag har. Han är 15 år gammal och det här är hans 59:e vinst, berättade Ludo efteråt.
 

Rolf-Göran Bengtsson var riktigt sugen på bilen och var felfri i första rundan.
 

Men eftersom Kiara La Silla inte är jättesnabb var han tvungen att chansa i svängarna - och det höll inte riktigt denna gång. Kiara tyckte att det blev lite väl trångt och slog på en nit.
 

Väldigt nära en bilvinst var klassens tvåa, finska Nina Fagerström.
 

"Var jag snabb nog?", undrar Ludo.
 

Det var han, och fick en bil för besväret.
 
Fullständig resultatlista


Läst 82624 ggr Kommentarer Kommentera

VM-Kollen

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från VM i Kentucky.

 

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.