VM-kollen - "Roffe" inledde bäst - men ingen fullträff för Sverige

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


OKT
04
2010

"Roffe" inledde bäst - men ingen fullträff för Sverige


Amerikanske hemmafavoriten McLain Ward på Sapphire ligger tvåa efter den inledande tidshoppningen. Men än kan mycket hända! FOTO: Dirk Caremans
 
VM:s första hoppklass, speedhoppningen, reds under måndagen. Först ut av svenskarna var Malin Baryard JohnssonH&M Actrice W. Malins runda såg väldigt säker och fin ut i början, men så rev hon två hinder på banans andra hälft. Det betyder tidstillägg (fel på hinder omvandlas till tid) och Malins utgångsresultat är nu 87,08. Hon är dock inte alltför missnöjd:
- Actrice känns fin och vi kom i mål på ett bra sätt, sa hon efteråt.
Efter måndagens speedhoppning ligger Malin 72:a, av 121 startande. 
 
Vår nästa lagryttare var Helena LundbäckBukowskis Erbblume. En riktigt bra runda blev det, även om de fick en rivning. Snacka om att den hästen har lyft sig!
Helenas resultat, efter tidstillägg för rivningen, är 83,05. Hon gestikulerade när hon kom ut, men såg glad ut! (Efter första dagen ligger Helena 48:a i resultattabellen.)
Enligt FEI-TV:s kommentator har Helena Lundbäck "varit med väldigt länge med ser fortfarande ungdomlig ut". Ja, det stämmer nog... 
 
Även Peder FredricsonH&M Arctic Aurora Borealis hade ner två hinder i tidshoppningen. Med tidstillägg är hans resultat 87,71. Han ligger på 75:e plats inför nästa omgång.
 
Rolf-Göran Bengtsson, vårt stora VM-hopp, såg besviken ut när han och Ninja La Silla skrittade ut från banan. Inte så konstigt, ekipaget var väldigt nära en snygg nolla... Men så hände det något inför den avslutande kombinationen, Ninja vinglade till och kom inte riktigt mitt på a-hindret - som föll. Tidstillägget för rivningen gjorde att Rolf slutade på 81,99. I och för sig bästa svensk idag, men den där rivningen kostade honom 20 placeringar... (När samtliga 121 ekipage har ridit ligger Rolf-Göran och Ninja 37:a.)
 
Leder efter första dagen gör två amerikaner - Mario Deslauriers på Urico (71,25) och förhandsfavoriten McLain Ward på Sapphire (71,79). Långt fram i listan ligger också exempelvis Meredith Michaels Beerbaum och Eric Lamaze.
 
Efter speedinledningen ligger svenska laget på en blygsam 16:e plats av 27 lag. Men det behöver inte vara så illa som det låter. Än är det flera rundor kvar och Sverige ligger faktiskt bara två nedslag från bronsplats.
 
Online-resultat här


Läst 13504 ggr


Fler inlägg

SEP
02
2013

Hej då, Ribban!


  
Fälttävlans-EM på Ribersborg i Malmö är över – och vilken vecka det har varit. För svensk del kröntes den på söndagen med lagsilvret, men även de individuella ryttarna har ridit fantastiskt. Vi på Hippson avslutar vår bevakning med några härliga proffsbilder på laget, från gårdagens hoppning. Tack för att ni har följt oss!

  
FOTO: Holcbecher.com/Stefan Lafrentz
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Debutanten Frida Andersén gjorde en grym tävling rakt igenom och slutade nia individuellt. Första hoppnollan på hela året satte hon i EM!
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Niklas Lindbäck, bästa svensk på fjärdeplatsen - en riktigt fighter!
   
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Sara Algotsson Ostholt har verkligen förvaltat sig "Facebookhäst" väl.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
"Gröna" Reality gick fantastiskt bra både i dressyren och terrängen, men i banhoppningen blev det två pinnar ner. En 14:e-placering totalt.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Ludwig Svennerstål låg på bronsplats inför banhoppningen och var besviken efter sina två rivningar. Men en individuell tiondeplats på EM är inte så illa, Ludde!
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
När Shamwari blir lite starkare i hoppningen kommer det här ekipaget att kunna utmana de bästa tyskarna på allvar.
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Glada svenskar på podiet.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Blomsterkvastarna i luften.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
De individuella medaljörerna Michael Jung, Ingrid Klimke och William Fox-Pitt. 


Läst 98185 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2013

EM-silvret är rykande hett!


Ridsporten är het just nu, rykande het! Efter en helg med många timmars tv-tid på SVT kan man titta på nästan samtliga nyhetssajter och se hyllningar till det svenska silverlaget - och deras insats i Malmö.
Nedan följer några exempel, vad säger ni - visst har ridsporten vuxit sig in lite mer på sportsidorna?
  
  
Sydsvenskan:
Aftonbladet: 
Svenska Dagbladet:Expressen:

Dagens Nyheter:
 
Tidningen Metro:
Läst 101601 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2013

Sandra Gustafssons Top Select avlivadSandra Gustafsson och fina Top Select under den inledande dressyren.
FOTO: Tomas Holcbecher 
  

Tyvärr möts vi av ledsamma nyheter i vår silver-yra efter lagets framgång på eftermiddagen i Malmö.
Sandra Gustafssons fina Top Select gjorde en riktigt fin ritt både i den inledande dressyren och även i gårdagens terräng, men när de kom i mål såg vi Sandra hoppa av sin häst som inte gick rent.
  
I dag har ett ultraljud gjorts på hästen som visade att vänster gaffelband vad av till 90 procent, informerar Stall Lundahagen nu på kvällen via Facebook.
  
Sandra berättade för Hippson efter den inledande dressyren att hästen tidigare haft en skada på ett gaffelband för två år sedan, vilket tog ett år att läka. Ryttaren tog nu ett beslut om att "Selle", som han kallades, inte förtjänade att lida. Han fick i stället somna in.
  

 

Källa


Läst 106767 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklar


VM-Kollen

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från VM i Kentucky.

 

Till bloggen


VMs senaste