VM-kollen - Fälttävlan: Två uteslutna - Sverige ute ur lag-VM

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


OKT
02

Fälttävlan: Två uteslutna - Sverige ute ur lag-VM

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Det började inte alls bra för svenska laget i fälttävlansterrängen. Linda Algotssons Stand By Me, även kallad "Bullen", blåvägrade att hoppa vattenhindret. Linda försökte först med den svårare, snabba vägen, men när hon fick en vägran där valde hon den längre vägen. Inte hjäpte det - det blev alltså ytterligare två olydnader på det "snälla" nerhoppet i vattnet.
- Jag tror att han blev rädd för färgen på vattnet, sa en mycket besviken Linda direkt efteråt.
- Han har aldrig gjort så förr och har inga problem med vatten, tvärtom älskar han vatten.
Däremot gillar inte "Bullen" blå vattenmattor. Och vattnet i vattenhindret var färgat blågrönt...

 
Andra ryttare ut för Sverige var Viktoria CarlerbäckBally's Geronimo - som red utanför laget. Viktoria fick en vägran på hinder nummer sju, samt var en bit över maxtiden. Det gav 20 straff på hinder och 4,8 för tiden. Sammanlagt med dressyrresultatet ligger hon på 76,6 straff inför banhoppningen. 
 
Niklas Jonsson på det svenska halvblodet First Lady var felfri på hinder i terrängen i sin VM-debut. Hästen såg oerhört fräsch ut - vilken härlig runda! Niklas var dock strax över tiden och fick 4 tidsfel. Det gör att han ligger på 50,2 straff efter två grenar, ett riktigt bra resultat!
- Hon tvekade inte en sekund någonstans, får hon bara veta vad som förväntas gör hon det, sa en överlycklig Niklas efter sin runda.
 
Malin LarssonPiccadilly Z rider individuellt för Sverige. Hon var felfri på hinder men fick 20,4 straff i terrängen på grund av tiden. En mycket fin VM-debut!
 
Niklas LindbäckMister Pooh låg sexa individuellt efter dressyren. Ekipaget var länge felfritt i terrängen, men tyvärr fick de ett stopp på en låda i en kombination, som skulle hoppas snett. 
- Jag blev för girig och försökte jaga ifatt sekunder. Det straffade sig mot slutet av banan, förklarde en mycket besviken Niklas efteråt.
Olydnaden gav 20 straff och tillsammans med dressyr-resultatet och 2,8 tidsfel ligger Niklas på 62,30 straff inför morgondagen. 
  
Katrin NorlingPandora Emm var sist ut i svenska laget. Det såg lovande ut i början, men så kom först en utbrytning på ett hinder och senare - på en maffig stenspets - gick de omkull och Katrin ramlade av. Hon fick ont i ett knä efter fallet och tas om hand av läkare. Hästen uppges må bra.
 
Det som inte fick hända har alltså hänt, med två uteslutna ryttare är det svenska laget ute ur VM. Imorgon kommer det tyvärr bara att handla om individuella resultat. Detta innebär också att Sverige har misslyckats med att direktkvala till OS i London 2012.
 
Lagtävlingen leds efter två grenar av Storbritannien före USA, Kanada och Nya Zeeland. Bästa svensk individuellt är Niklas Jonsson på 17:e plats.


Läst 16888 ggr


Fler inlägg

APR
28

Tips om en nylanserad sadel från Hoffsteiner FrankrikeLäst 13694 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28

Shoppingtips från Tova EkelundLäst 13382 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28

Shoppingtips från Ronja SandrosLäst 13406 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklar


VM-Kollen

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från VM i Kentucky.

 

Till bloggen


VMs senaste