VM-kollen - Fälttävlan: Två uteslutna - Sverige ute ur lag-VM

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


OKT
02
2010

Fälttävlan: Två uteslutna - Sverige ute ur lag-VM

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Det började inte alls bra för svenska laget i fälttävlansterrängen. Linda Algotssons Stand By Me, även kallad "Bullen", blåvägrade att hoppa vattenhindret. Linda försökte först med den svårare, snabba vägen, men när hon fick en vägran där valde hon den längre vägen. Inte hjäpte det - det blev alltså ytterligare två olydnader på det "snälla" nerhoppet i vattnet.
- Jag tror att han blev rädd för färgen på vattnet, sa en mycket besviken Linda direkt efteråt.
- Han har aldrig gjort så förr och har inga problem med vatten, tvärtom älskar han vatten.
Däremot gillar inte "Bullen" blå vattenmattor. Och vattnet i vattenhindret var färgat blågrönt...

 
Andra ryttare ut för Sverige var Viktoria CarlerbäckBally's Geronimo - som red utanför laget. Viktoria fick en vägran på hinder nummer sju, samt var en bit över maxtiden. Det gav 20 straff på hinder och 4,8 för tiden. Sammanlagt med dressyrresultatet ligger hon på 76,6 straff inför banhoppningen. 
 
Niklas Jonsson på det svenska halvblodet First Lady var felfri på hinder i terrängen i sin VM-debut. Hästen såg oerhört fräsch ut - vilken härlig runda! Niklas var dock strax över tiden och fick 4 tidsfel. Det gör att han ligger på 50,2 straff efter två grenar, ett riktigt bra resultat!
- Hon tvekade inte en sekund någonstans, får hon bara veta vad som förväntas gör hon det, sa en överlycklig Niklas efter sin runda.
 
Malin LarssonPiccadilly Z rider individuellt för Sverige. Hon var felfri på hinder men fick 20,4 straff i terrängen på grund av tiden. En mycket fin VM-debut!
 
Niklas LindbäckMister Pooh låg sexa individuellt efter dressyren. Ekipaget var länge felfritt i terrängen, men tyvärr fick de ett stopp på en låda i en kombination, som skulle hoppas snett. 
- Jag blev för girig och försökte jaga ifatt sekunder. Det straffade sig mot slutet av banan, förklarde en mycket besviken Niklas efteråt.
Olydnaden gav 20 straff och tillsammans med dressyr-resultatet och 2,8 tidsfel ligger Niklas på 62,30 straff inför morgondagen. 
  
Katrin NorlingPandora Emm var sist ut i svenska laget. Det såg lovande ut i början, men så kom först en utbrytning på ett hinder och senare - på en maffig stenspets - gick de omkull och Katrin ramlade av. Hon fick ont i ett knä efter fallet och tas om hand av läkare. Hästen uppges må bra.
 
Det som inte fick hända har alltså hänt, med två uteslutna ryttare är det svenska laget ute ur VM. Imorgon kommer det tyvärr bara att handla om individuella resultat. Detta innebär också att Sverige har misslyckats med att direktkvala till OS i London 2012.
 
Lagtävlingen leds efter två grenar av Storbritannien före USA, Kanada och Nya Zeeland. Bästa svensk individuellt är Niklas Jonsson på 17:e plats.


Läst 20310 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2011

Vi älskar dig, Angelica!Visst, Angelica Augustsson och Mic Mac Du Tillard blev "bara" tvåa i Falsterbo Grand Prix. Men för publiken var det så nära en seger hon bara hade kunnat komma. Angelica var näst sist ut och red för allt vad tyglarna höll, hon var nolla på ledartiden 44,72 sekunder. Vi var nog många som redan hade hämtat hem segern i tanken när fransmannen Patrice Delaveau, som sista ryttare, nollade på en ännu snabbare tid.
 
Historisk fransman
Genom segern i dag på blott nioåriga Orient Express är Patrice Delaveau historisk, han är den första ryttaren någonsin som vunnit både derbyt och Falsterbo Grand Prix under samma år. Och förutom en snygg klocka får ha med sig motsvarande 607 000 kronor hem (plus segersumman från derbyt). Det kan man ju leva med...
- Den här helgen har varit helt fantastisk för mig. I går kväll hade jag inte ens kvalat in till Grand Prixen, men så kom det några strykningar och jag fick rida. Nästa år planerar jag att komma tillbaka och försöka vinna derbyt, Grand Prix-klassen OCH Nations Cup, skrattar segraren. 
Han berättar att han inte behövde ha någon speciell plan inför omhoppningen.
- Jag tittade på Angelica och insåg att jag måste rida precis som hon, fast snabbare.
 
Bästa rundan någonsin
När Angelica Augustsson träffar pressen efter prisutdelningen ska hon strax sätta sig i den stora sexhästars lastbilen och köra hem till Tyskland. Hästarna måste ju med, annars hade hon haft råd med en flygbiljett i dag - andraplatsen gav (hästägaren) motsvarande 380 000 kronor.
- Jag är väldigt glad för min andraplats. Mic Mac hoppade fantastiskt, grundomgången var nog den bästa runda jag gjort med henne någonsin, berättar hon.
I omhoppningen menar Angelica att hon blev lite "blyg" i svängarna eftersom underlaget inte var helt optimalt. 
- Jag vågade egentligen bara låta henne löpa på för fullt till sista hindret. 
Men Angelica har svårt att tro att hon hade kunnat rida så mycket fortare, ens om hon hade startat sist i omhoppningen och hade kunnat titta på Delaveau. Hon är nöjd med sin ritt, med sin andraplats och med sin nya Longines-klocka.
- Jag har faktiskt vunnit väldigt många klockor … det är något med mig och klockor! 
Hon får behålla armbandsuren själv men har gett bort några av dem, bland annat en till sin hästskötare. På den egna armen sitter den klocka hon hade på sig när hon vann världscupen i Göteborg.
- Den har jag inte tagit av mig sedan dess. Det är min turklocka. 
Och Mic Mac måste vara hennes turhäst.
- Hon är het och lite svår, men jag älskar att rida henne. Jag kan rida henne hur länge som helst där hemma, berättar Angelica.
 
Besviken "Roffe"
En som inte var lika nöjd efter omhoppningen var Rolf-Göran Bengtsson. Grundomgången på Quintero La Silla var lysande, men i omhoppningen halkade hästen lite inför en stor oxer och låg helt fel mot hindret.
- Jag var passiv själv och väntade bara på vad han skulle göra, om han skulle gå av stort eller lägga in ett kort galoppsprång. Och han gjorde det senare, säger Rolf-Göran om den grova rivningen som förpassade honom till sjundeplatsen.
Å andra sidan menar "Roffe" att han med Quintero inte hade haft någon segerchans. Hästen är helt enkelt inte snabb nog i jämförelse med exempelvis Orient Express och Mic Mac.
 
Resultatlista, Falsterbo Grand Prix

Hippsons bildspel från Falsterbo Grand Prix
  


Läst 110213 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
10
2011

Tysk seger i ”lilla” küren


World Dressage Masters-küren i går var höjdpunkten på dressyrtävlingarna här i Falsterbo. Men under söndagseftermiddagen reds det även en trestjärnig kür. Den här gången fick Patrik Kittel och Toy Story nöja sig med andraplatsen, vann gjorde tyska Sabine Becker Lamarc WRT. Trea blev Per Sandgaard Lomumba Havdal, som fick till en riktigt fin runda.
 

Ulla Håkanson på Richelle 2 var femma i klassen. Man kan inte bli annat än glad över att hon fortfarande, 73 år ung, kan hävda sig på så hög nivå!
 
Hela resultatlistan


Läst 109303 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
10
2011

Nu startar Grand Prix

Storfavoriten Roffe stegar upp banan.

Läst 108548 ggr Kommentarer Kommentera

VM-Kollen

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från VM i Kentucky.

 

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.