VM-kollen - Fälttävlan: Två uteslutna - Sverige ute ur lag-VM

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


OKT
02
2010

Fälttävlan: Två uteslutna - Sverige ute ur lag-VM

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Det började inte alls bra för svenska laget i fälttävlansterrängen. Linda Algotssons Stand By Me, även kallad "Bullen", blåvägrade att hoppa vattenhindret. Linda försökte först med den svårare, snabba vägen, men när hon fick en vägran där valde hon den längre vägen. Inte hjäpte det - det blev alltså ytterligare två olydnader på det "snälla" nerhoppet i vattnet.
- Jag tror att han blev rädd för färgen på vattnet, sa en mycket besviken Linda direkt efteråt.
- Han har aldrig gjort så förr och har inga problem med vatten, tvärtom älskar han vatten.
Däremot gillar inte "Bullen" blå vattenmattor. Och vattnet i vattenhindret var färgat blågrönt...

 
Andra ryttare ut för Sverige var Viktoria CarlerbäckBally's Geronimo - som red utanför laget. Viktoria fick en vägran på hinder nummer sju, samt var en bit över maxtiden. Det gav 20 straff på hinder och 4,8 för tiden. Sammanlagt med dressyrresultatet ligger hon på 76,6 straff inför banhoppningen. 
 
Niklas Jonsson på det svenska halvblodet First Lady var felfri på hinder i terrängen i sin VM-debut. Hästen såg oerhört fräsch ut - vilken härlig runda! Niklas var dock strax över tiden och fick 4 tidsfel. Det gör att han ligger på 50,2 straff efter två grenar, ett riktigt bra resultat!
- Hon tvekade inte en sekund någonstans, får hon bara veta vad som förväntas gör hon det, sa en överlycklig Niklas efter sin runda.
 
Malin LarssonPiccadilly Z rider individuellt för Sverige. Hon var felfri på hinder men fick 20,4 straff i terrängen på grund av tiden. En mycket fin VM-debut!
 
Niklas LindbäckMister Pooh låg sexa individuellt efter dressyren. Ekipaget var länge felfritt i terrängen, men tyvärr fick de ett stopp på en låda i en kombination, som skulle hoppas snett. 
- Jag blev för girig och försökte jaga ifatt sekunder. Det straffade sig mot slutet av banan, förklarde en mycket besviken Niklas efteråt.
Olydnaden gav 20 straff och tillsammans med dressyr-resultatet och 2,8 tidsfel ligger Niklas på 62,30 straff inför morgondagen. 
  
Katrin NorlingPandora Emm var sist ut i svenska laget. Det såg lovande ut i början, men så kom först en utbrytning på ett hinder och senare - på en maffig stenspets - gick de omkull och Katrin ramlade av. Hon fick ont i ett knä efter fallet och tas om hand av läkare. Hästen uppges må bra.
 
Det som inte fick hända har alltså hänt, med två uteslutna ryttare är det svenska laget ute ur VM. Imorgon kommer det tyvärr bara att handla om individuella resultat. Detta innebär också att Sverige har misslyckats med att direktkvala till OS i London 2012.
 
Lagtävlingen leds efter två grenar av Storbritannien före USA, Kanada och Nya Zeeland. Bästa svensk individuellt är Niklas Jonsson på 17:e plats.


Läst 17210 ggr


Fler inlägg

DEC
02
2012

SIHS slut för denna gång


 

Hej,

 

Tack för att ni följde med mig bakom kulisserna på min första bevakning av en stor tävling i Sverige. Att få bevaka den på "hemmaplan" här i Stockholm har varit riktigt roligt!

Jag har fått träffa personer från Svenska Ridsportsförbundet som själva kommit fram och tackat mig för att jag ibland är lite jobbig och sätter press på dem.

Jag har fått träffa våra duktiga ryttares ännu duktigare (och otroligt trevliga) hästskötare och har blivit väl omhändertagen av alla ryttare, tränare och förbundskapten på framridningarna och i stallarna.

Så tack alla ni för att ni gjorde denna helg enkel, rolig och inspirerande för mig.

 

Fortsätt att följa mig från och med imorgon i Sportkollen, där vi tillsammans fortsätter att följa våra duktiga ryttare. Jag har en sak från helgen som jag inte har hunnit skriva ihop ännu, då jag följde banbyggare Peter Lundström och fick sitta med honom i domarbåset under en av hoppklasserna.

 

Det var riktigt roligt!

 

Nu väljer jag att fira in första advent med julpyntning och glögg, hoppas ni får en fortsatt härlig kväll!

 

 

Ps. Lite rolig fakta från min helg i Globen:

 

Antal druckna Loka efter att ha sprungit upp och ner till trappan vid pressrummet: 7

Antal ätna kanelbullar: 3

Antal ätna mackor: 2

Antal koppar kaffe: 0

Antal koppar te: 1

Antal koppar glögg: 1

Antal gånger jag sprungit vilse i gångarna inne i arenan: 11

Antal sparkar jag undvikit av pigga hästar i gången mellan arenan och Hovet: 3

Antal gånger jag bett stallkontoret om att få en penna då jag tappat bort min: 2

Antal gånger jag fått skratta ihop med härliga ryttare, skötare och medhjälpare: Går inte att räkna!

Antal gånger jag känt att trapporna upp till pressrummet är på tok för långa: Varje gång!

Antal bilder jag tagit med kameran: 3192

 

Vänliga hälsningar,
Annelie

 


Läst 64992 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
02
2012

Bildspel från mässan!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 

Jag tog mig en sväng in på mässan för att titta på utbudet - och som vanligt kan man köpa allt från strumpor till hästlastbilar.

Besökarna trängdes i de smala gångarna och utställarna är inte jättenöjda med att behöva vara ute i tälten vid Söderstadion.

En utställare som är väldigt besviken är Back on Tracks försäljningschef Mathias Blomqvist.

- Vi har betalat för Globen, men fått Kiviks Marknad.

Varje morgon brukar gästerna komma in på mässan direkt när den öppnar, men inte i år. Spontanshoppingen verkar har försvunnit nu när det är längre att gå från arenan.

När det väl är längre pauser kommer alla samtidigt och det blir kaos.

 

Mattias och hans kollegor på Back on Track anade att det inte skulle bli så bra när de måste befinna sig ute vid Söderstadion, därför har de minskat ner sin monterstorlek och personalstyrka för helgen.

De kommer att återvända nästa år, men då under helt andra förutsättningar, berättar Mathias.

Han tycker synd om utställarna och besökarna i år och frågar sig själv om någon tycker att detta blev bra?

 

Jag fortsätter att fråga runt bland utställarna om de tycker att det har varit en bra helg?

Ingen mer än Mathias vill gå ut med namn, men det dåliga betyget är detsamma.

Några mindre utställarna kommer inte att återvända nästa år och alla jag pratar med kommer att tänka efter en extra gång inför nästa år.

Förhoppningsvis kanske Globen kan använda Annexet som vanligt 2013? I år spelas ju X-faktor in på plats, därför är mässan hänvisad till Söderstadion.


Läst 67968 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
02
2012

På framhoppningen till GP-klassen


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 

Jag kliver in på banan med siktet inställt på förbundskapten Sylve Söderstrand, han går banan och antecknar på en startlista - jag vill veta varför!

- Jag finns på plats som ett extra stöd åt ryttarna, och går alltid banan och noterar avstånden mellan hindren, förklarar Sylve.

Vi tittar på den byggda banan tillsammans och jag frågar vad han tycker om den?

- Banan är lång och tuff, något av det största jag har sett att de har byggt i Globen under alla år. Men å andra sidan har ryttarna mycket att rida om idag, säger han och ler.

Jag tar rygg på Sylve som vill säkerhetsställa att våra svenska ryttare är medvetna om att det är en winning round?

Några har noterat detta, några inte.

Jur Vrieling är först ut på banan och får med sig ett tidsfel, han tror att hans insats för idag är klar så hästen får gå hem till stallet igen, knopparna tas ur och Jur återvänder till framhoppningen i gympaskor.

Sylve tittar på varje ryttare och ger feedback när de kommer ut. Mest imponerad är han över Emma Emanuelsson idag.

- Emma red mycket, mycket bra idag, berömer han flera gånger.

Vad hände med Henrik von Eckermanns häst, undrar Sylve?

- Hon blev osäker och väjde av, blir den enkla förklaringen från Henrik.

 

Fyra ryttare ska till omhoppning, det blev tre felfria och Jur på ett tidsfel.

Som jag skrev innan trodde han att hästen var färdig för idag så när sista ryttaren är inne - Scott Brash - ser vi en snabbfotad Jur springa i full fart ner mot uppstallningen.

Några minuter senare är han tillbaka på VDL Babalu, som har en lite mer permanentad man än vanligt. 

 

Efter prisutdelningen frågar jag Jurs hästskötare vad som hände.

- Jur trodde att det inte blev någon omhoppning, så jag var nere i stallet när han kom springande. Vi måste ha slagit något typ av rekord på att ta sig hit, skrattar han.

Och det måste jag hålla med om - snabba var de. Trots att han inte kunde banan och hämtade sin häst i stallet så tycker jag att resultatet 5 fel var riktigt bra!

 

Daniel Zetterman blev femma i denna plats efter 4 fel i grundomgången.

- Idag valde jag att lita på Glory och inte överjobba som jag gjort i de andra klasserna, han kan själv och det bevisade han idag, säger en nöjd Daniel.

 

Missa inte bildspelet från framhoppningen i början av inlägget!


Läst 67569 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklar


VM-Kollen

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från VM i Kentucky.

 

Till bloggen


VMs senaste