Portugal-bloggen
MAJ
05
2012

När jag vaknade imorse vräkte snön ner. Man blev inte jättesugen på att åka iväg med sommardäck och dessutom var tävlingen utomhus. Vi bestämde oss för att stanna hemma. Det är inte värt att riskera någonting för en lokal LB/LA. Vi har ingen brådska med tävlandet, fast lite synd nu när han har varit så himla fin de senaste dagarna.

 

 

Jag ska ta ett pass i eftermiddag och imorgon tänkte jag prova rida på kandar för första gången!

 

Ha en bra lördag!

Astrid

 

Här är jag och Bobo igår.

Såhär såg det ut imorse.. Man ser inte hur mycket det snöar och blåser.


Läst 14147 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
04
2012

Nu har det varit dålig uppdatering, men det har varit fullt ös här hemma. Igår åkte jag, mamma och Bobo till Kalix för att träna för världens bästa Maria Eriksson i Kalix. Det är alltså henne jag jobbade för ett år innan jag åkte till Portugal.

 

Det var ett kärt återbesök och det är alltid lika roligt att åka dit. Jag saknar att jobba där och Maria har lärt mig det mesta när det gäller hästar och ridning. Hon är en fantastiskt begåvad ryttare och lärare. Det var väldigt roligt att se henne rida, både hennes tävlingshäst Vandolf och den nya stjärnan Lady. De har båda utvecklats jättemycket och det är en fröjd att se Maria rida. Vandolf var utdömd när Maria tog honom och nu gör han rörelser upp till Grand Prix!

 

Bobo skötte sig fint. Han var lite spänd igår och jag fick rida så jag var alldeles svettig. Eftersom han är en stor häst så blir det periodvis mer ridning och jag har saknat de kvicka lussarna. Maria fick påminna mig om att behålla stödet för att hjälpa honom och se till att han tar skänklarna. Stödet skulle kännas som att åka vattenskidor (en liten människa). Vi fick jobba med att få honom att röra sig lättare med att öka och minska tempot och rida vägar som gör att han måste samla sig mer. Lydnaden för skänklarna var prioritering, men nu tyckte hon att han gick fram så pass bra att det var dags att börja "halvhalta". Idag kändes resultatet och jag kunde vara en mus på vattenskidor :P Han rörde sig lätt och fint redan från början, även om det var mycket att sitta på, gick det betydligt lättare att styra och öka/minska tempot. Han är fin vår elefant :) Dessutom är det så roligt att prata ridning med både Maria och Björn, det ger massor med inspiration!

 

Fick också träffa Hjalmar som är deras son, vi hoppade studsmatta och läste godnattsagor. Mys! Fick också mysa med Zelda, en katt som brukade sova inne hos mig. Jag saknar verkligen att jobba där, men är samtidigt glad att jag tog mig iväg till ett annat land och få nya erfarenheter. Även om det är Maria som jag skulle vilja träna för lär man sig mycket av att se annat. Kanske får planera en kidnappning och ta med henne till Portugal...

 

När vi kom tillbaka till Piteå avslutade jag med ett pass yoga. De kör tre gånger i veckan på ridklubben i deras fina gymnastiksal.

 

Idag fick jag värma upp med treorna på Holmen och berätta om mina äventyr i Portugal. Imorgon ska jag till Grans ridbruksgymnasium och prata för deras elever.

 

Är osäkert om det blir tävling på lördag, de har lovat 200 mm snö och då åker vi definitivt inte! Längtar efter vädret i Portugal. .

 

Sov gott!

 

Jag och Hjalmar på tävling i Sundsvall

Zelda <3

Maria och Vandolf på tävling i Finland, vann såklart :)

Luleå förra våren, vann St Georg


Läst 18616 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.