Portugal-bloggen

Det blir ett kort inlägg då jag fortfarande inte har packat .. Suck, varför är det så jobbigt, skulle vilja ha en personlig packare.

 

Helgen har varit rolig och hektisk (som resten av veckan). Bobo har skött sig helt ok, han var jätteduktig på framridningen med de andra hästarna. Inne på banan spände han dock till och när en häst på 180 cm spänner sig finns det inte så mycket att göra. Men när han slappnade av därinne kändes det bra, när han var spänd kändes det som att rida på en älg. Men han har fina kvalitéer och domarna tyckte han var lovande för framtiden. Det som är fördelen med honom är att även om han spänner sig och tittar, blir han aldrig "uppskruvad", utan skrittar ut från banan på långa tyglar. Bara han får mer rutin så kommer han bli farlig på tävlingsbanorna! Dagens klass kändes betydligt bättre än igår då han var mer kommunikativ.

 

Ridskolehästen Selecto startade jag i en LA:3a på lördagen. Han var stencool och gjorde allt jag bad om. Vi red ihop dryga 63 procent så jag var hur nöjd som helst. Nog är det skönt med lusitanos. Idag gjorde vi en liten we-uppvisning och jag vet inte om han var trött eller om det berodde på den korta framridningen. Men han tog inte riktigt skänlarna vilket gjorde att vi inte kunde ta oss igenom banan lika fint som vi har gjort på träning. Jag är ändå nöjd och jag hade på mig min portugisiska dräkt så vi var iallafall snygga :P Det var några stycken som verkade ha blivit nyfikna på we så jag hoppas det kan komma igång i norrbotten.

 

Det har varit kul att träffa allt folk och sett på fina hästar. Vi har många duktiga ekipage i norr.

Stort grattis till Emilia Seldahl, Lisa Stare och Camilla Holmgren som tog medaljer i distriktsmästerskapet!

Imorgon går flyget till Lissabon och det ska faktiskt bli skönt att komma tillbaka till sol och små hästar. :)

 

Ha en bra söndagkväll!

Astrid

 

 

Bobon

Selecto

 

Ska lägga upp fler bilder som jag har på mobilen.


Läst 18078 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.