Portugal-bloggen
NOV
27
2012

Idag har jag och Laura haft ledigt. Vi passade på att utforska staden Tomar som ligger cirka 30 minuter från Azinhaga. Planen var att julhandla och att ge oss själva en julklapp i form av massage på ett hotell i närheten. Vi lyckades inte så bra med julklapparna, jag har en eventuell julklapp, men tror att jag vet vad andra saker jag ska köpa. Den andra uppgiften lyckades vi mycket bra med! Det blev en avkopplande massage i 40 minuter som gjorde susen för kropp och knopp. Ibland behöver man lyxa till det, för övrigt hade vi en supergod lunch på en av restaurangerna i stan. Vi behövde inte äta middag efter den dunderlunchen. Tomar är en vacker liten stad, tips till den som ska till Portugal.

 

Imorgon är det back to work, ser fram emot att känna hästdoft. Jag klarar mig inte så länge utan dessa djur.

 

Sov så gott!

Astrid

 

Vad skulle man göra utan dessa underbara varelser??


Läst 20367 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
25
2012

Jag har haft mycket att tänka på senaste veckan. Ibland kommer det upp saker som man inte hade räknat med. Det har som tur var handlat om väldigt bra saker för min del, men det har varit såå svårt att ta ett beslut. Jag har pratat med alla jag känner om vad jag ska göra och helst har jag velat att någon ska säga till mig "välj det, det är rätt". Tyvärr så vet man aldrig om det är rätt eller fel, ibland kan båda vara rätt men på olika sätt. Hur som helst så var det ingen som bestämde åt mig (även om jag har fått värdefulla råd och support på vägen), beslut är nämligen något man måste ta själv. Men jag gjorde det! Till slut fick jag en känsla för vad jag ville och tog de snack jag behövde för att samma kväll ändra mig igen. Min hjärna har snurrat på högvarv och till och med Laura har sett att något har varit på gång. Men nu känns allt väldigt bra och jag är glad över mitt val. Sen kan saker ändå gå åt skogen, men man lär sig alltid något på vägen som man kan ha nytta av senare i livet.

 

Ett väldigt luddigt inlägg, jag lovar att berätta mer. Men jag vill vänta lite till innan jag meddelar offentligt vad det handlar om.

 

Håll ut tills vidare och se till att följa eran känsla (sen är det fördelaktigt att sätta in lite hjärnarbete då och då).

 


Kramar

Astrid


Läst 20209 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
19
2012

Jag har varit helt slut efter Golega och dessutom åkt på en dunderförkylning. Nu är det mycket bättre, hostar fortfarande men mår ok. Förra veckan tog vi det rätt lugnt. Det blev inte alltför mycket ridning då de flesta hästarna hade tävlat.

 

 

Lördagkväll tog jag tåget och hälsade på Pedro och hans familj. Jag fick rida Ciribaldi som är Pedros egna häst. Han är otroligt vacker och var trevlig att rida. Han ser ut som Spirit. :) Det var mysigt att träffa Pedros familj, blev bjuden på god mat (som vanligt och för mycket) och träffa stallgänget.

 

Idag har jag fått två lektioner på fina hästar. Jag är taggad på att rida efter att ha haft en lugn vecka.

 

Ikväll har jag och Laura premiäreldat i huset (i en eldstad såklart!). Jag brände middagen och så har vi sett sex and the city filmen. Myskväll :)

 

Jag ska skriva något mer intressant i vecka, nu blev det så sent och jag behöver min skönhetssömn. :P En av mina läsare har varit på ridsemester i Portugal för ett par veckor sedan och hon hade flera bra reflektioner som jag ska skriva om. Tack för det Ann-Louise !

 

Sov gott på er och ha en bra vecka!

 

Peace out

Astrid

 

Pedro och Ciribaldi


Läst 20408 ggr Kommentarer Kommentera

Laura och Diabrete

Jag och Sado

 

Runt arenen 3 på natten

 

Laura och Rosanna var lite uttråkade i väntan på bilköer :P

Grymt söt kille på sjukt snygg häst

 

Skulle ni låta en lilltjej rida runt på denna bjässe?

Rosanna, jag och Laura söndageftermiddag. Inte i toppskick men vid gott mod!

 


Läst 23037 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
13
2012

Ni får ursäkta att jag inte har bloggat på en vecka, men när ni får höra om mina dagar kommer ni förstå.

 

Förra helgen började alltså feiran i Golega. Det var mitt andra år som jag besöker feiran. Det händer saker hela tiden och inne i staden (som är så tyst och lugn resten av året) är det kaos. Första helgen var det inte alltför livat. Vi hade massor att göra på gården då det var fullt med hästar, klienter och lektioner om vartannat. Jag och Laura fick jobba hårt, men på måndagen kom Rosanna för att hjälpa till. Tack och lov för det, annars hade det varit slitigt. Det har för övrigt varit sååå kul att ha Rosanna här igen, längtar inte till imorgon då hon åker tillbaka till England :(

 

Tror inte jag berättade att jag tävlade Sado.. Onsdag och torsdag var det dressyrtävlingar på den nya anläggningen de har byggt. Vi var 6 ryttare och sju hästar som tävlade båda dagarna. Laura var med på Diabrete som gjorde sin första tävling någonsin. Torsdagen red de på 70 % och hästen såg ut som att han aldrig hade gjort annat. Även Carolina och David tävlade, de är elever till Paulo och Georgia. Caroline som åkte hela vägen från England med sina två hästar var med och tävlade. Paulo startade en av hennes hästar och Zorro. När jag började värma upp på onsdagen kom regnet. Jag var sjöblöt innan jag ens var inne på banan, men det gick ändå riktigt bra att tävla. Eftersom detta var den enda tävlingen jag gör innan året är slut, var jag utom tävlan så jag slapp betala för en licens. Sado kändes ganska taggad på värmningen, men han slappnade av eftersom och väl inne på tävlingsbanan kändes det riktigt bra :) Det var tre domare och jag red elementary (typ LB-LA). Vi fick 64,53 % och jag var supernöjd. Gjorde en galoppfattning för tidigt där jag fick avdrag. Torsdagen slapp vi regn, däremot så var hästen lite för på. Det blev lite kort om tid på framridningen och då jag förmodligen blev småstressad över det, började jag hålla i tyglarna. Då blir det för mycket tryck i Sado och han börjar springa. Däremot så tyckte domarna om rittten då de gav oss 70 % i samma klass som gårdagen. Jag tyckte att det kändes bättre dagen innan, men jag tror det var nya domare på torsdagen som kanske låg högre. Hur som helst var det superkul att vara på tävling igen och jag är nöjd med både hästens och min egen insats.

 

Onsdagkväll kom världens bästa Karin. Torsdagkväll kom Moa och Sanna med tåget. Vi gick ut och hade en galen kväll tillsammans med Pedro (som jag började jobba hos här i Portugal) och hans kompisgäng. Fredagkväll kan ha varit ännu tokigare då tjejerna hade träffat några spanjorer som vi red bakom största delen av kvällen. Jag fick även prova en av hästarna på egen hand runt arenan. Lördag var vi lite slitna och det regnade en del så vi tog en relativt tidig kväll efter att ha dansat och tittat på fina hästar.

 

Söndag såg vi speeden i working equitation. Saknar att tävla i det, men en dag ska jag vara med igen! Efter tävlingen hamnade vi i bilkö och vägen som vanligtvis tar ca 15 minuter tog närmare 2 timmar! Man ska undvika att vara i bil nära Golega söndag eftermiddag efter feiran.

 

Summerat kan jag säga att det har varit en galen vecka, vi har haft såå roligt, varit med om oväntade saker och sett mycket fina hästar. Jag har utnyttjat alla dygnets timmar, vilket jag får igen för nu då jag har åkt på en dunderförkylning. Kroppen tål inte hur mycket som helst. Nu känns det som lugnet efter stormen. Men ett som är säkert är att nästa år kommer jag vara på plats igen.

 

Kram

Astrid

 

Jag och Sado på framridningen

En av spanjorernas hästar jag fick rida. Fin!

 

Kommer fler bilder!!


Läst 21970 ggr Kommentarer Kommentera

Vilma Alderheim har intervjuat mig och skrivit en artikel om mina äventyr i  Portugal. Ni kan läsa den på piteå tidningens hemsida:

 

http://www.pitea-tidningen.se/ung/hastintresset-forde-astrid-till-portugal-7253787-default.aspx

 

 

En bild från ärevarvet på we-tävlingen, denna har jag själv tagit. Lyckades minsann installera kameran på datorn. Geniet!

 

 

Sov gott!


Läst 22197 ggr Kommentarer Kommentera

Oj vad mycket jag har att skriva om. Igår hade jag skrivit ett jättelångt inlägg och skulle precis lägga upp det. Då stänger datorn av sig och jag tappade allt jag hade skrivit. Blev less så jag gick och sov. Gör ett nytt försök idag!

 

Har som sagt haft mamma, Björn, Maria, Hjalmar och Ellinor på besök under veckan (därför dålig uppdatering). De har hyrt ett hus nära Santarem så jag har pendlat dit på kvällarna. Hade även två dagar ledigt som jag spenderade med dem. Vi har haft mysigt, skrattat mycket och gjort några utflykter. I söndags åkte vi till Azeito där det var tävling i working equitation. Vi hann se det mesta av teknikdelen och hela speeden. Tävlade där gjorde svensken Brian Madsen från ID horses. Det var kul att se en svensk på banan.

 

Det var hög kvalité på ekipagen och jag fick se en masterklass för första gången (högsta nivån i we). Jag tror mina besökare blev hemskt sugna på att testa. De var även fascinerade över hästhanteringen. Efter avslutad ritt "parkerade" ryttarna sina hästar på en rad för att kunna titta på nästa ekipage. Även prisutdelningen skiljer sig en hel del från tex en svensk dressyrtävling. Eftersom det inte var alltför många starter fick alla komma in på prisutdelning. Då ställer ryttarna upp på en lång rad, väldigt tätt mellan varandra, indelade i kategorierna (debutant, junior, unga ryttare, conselagrados och masters). När en kategori ropas upp rider dessa ryttare fram till prisutdelaren och tar emot sin rosett. När det är avklarat ryggar de tillbaka in i raden, man ser aldrig att någon häst har tendenser till att sparka, även om dem backar in i varandra. När alla har fått sitt pris rider de ett ärevarv. Då är det enhandsfattning, hatten i den fria handen och sidvärts så att ryttarna kan ta emot publikens applåder. Som avslutning ställer frivilliga upp på en rad efter kortsidan för att sedan galoppera i full karriär mot utgången. Jag kallar det "försten till grinden". Något spännande att se, men uppskattat av publiken. Tror dock inte jag skulle vilja testa det med Bobo. Fast å andra sidan skulle han förmodligen ha fått ett nervsammanbrott innan jag tog mig så långt. Man glömmer bort att de flesta är hingstar då de är otroligt coola och kan stå så nära varandra.

 

På måndagen åkte jag, mamma och Ellinor en sväng till stället där Brian har sin häst. Det är Bruno Da Silva som tränar Brian och det var kul att se något nytt. Det var riktigt fina hästar och en trevlig gård. Har blivit lovad att prova rida Xico så det blir kanske ett till besök :)

 

Vi hade sista måltiden tisdagkväll och det var inte roligt att säga hej då. Tur att det snart är jul då jag ska till mina kusiner i leksand och fira några dagar. Men först har jag feiran att se fram emot. Jag och Laura tog en sväng förbi arenan efter att vi hade handlat mat. Det är redan full fart och feiran starta inte förrens på lördag. Det kommer vara tufft jobb och sena nätter så jag gissar att man kommer vara helt slut när allt är över. Men ska se till att ha roligt. Får ju dessutom besök av finaste tjejorna Sanna, Karin och Moa. Längtar massor!

 

Nu har jag skrivit nog för ikväll. Ska försöka lägga upp så många inlägg och bilder som möjligt under veckan. Bästa mamman har köpt en ny kamera till mig (för er som missade det tvättade jag min gamla i tvättmaskinen). Har inte installerat den på min dator så har lånat lite bilder av Laura från we-tävlingen.

 

Sov gott!

Astrid

 

Brian och Xico

Nuno och Bogota

Bruno och Zagalo

Mamma, jag Hjalmar, Björn, Maria och Ellinor :)

Uppradade för prisutdelning

 

Jag och Hjalleman <3


Läst 24854 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.