Portugal-bloggen

Hej på er!

Har inte haft mycket tid till att blogga, det har hänt ganska mycket denna vecka. Carolina har bestämt sig för att hon vill tävla mer dressyr med Venturoso och delta i cupen bland juniorerna. Första working equitation tävlingen i Trofa är helgen innan nästa dressyrtävling så det blir för nära inpå. Därför kommer jag inte kunna tävla Venturoso i we.. Trodde det skulle få vänta till nästa år, men då hade pappa Manuel en annan nyhet. En vän till honom äger 3 hästar som är uppfödda här. Två av dem är välutbildade och skulle passa till we. På söndag åker jag därför och provrider dessa hästar, den som passar mig bäst får följa med oss hem. Så jag får tävla iallafall, de är himla gulliga som fixar och ordnar för att göra mig glad. Självklart är det bra reklam för deras uppfödning, om det går bra vill säga. Otroligt roligt ska det bli, hoppas att jag hinner rida in mig på den nya hästen på mindre än 3 veckor..

 

Då var det ett annat problem som kom upp idag, tydligen går det inte att göra hästbyte efter att anmälningstiden har gått ut (som är idag!). Eftersom jag inte kan provrida förrens i helgen har jag ingen aning om vilken häst jag vill tävla med. Personen som jag har varit i kontakt med på telefon verkar inte vara så bra på engelska och jag tror inte han förstod mitt problem. Som tur är har jag kontakt med världens bästa kille på email. Han är också med och arrangerar cupen här i norr och har gett mig mer tid. Det är inte helt lätt att tävla i ett annat land!

 

Men förhoppningsvis löser sig allt, nu hoppas jag bara att någon av hästarna ska passa mig och är välriden. Spännande kommer det då att bli :)

 

Hästarna som var iväg på tävling har fått några lugna dagar med longering och gå lösa i ridhuset. Idag red jag ut en sväng på Elmo och ett soft lösgörande pass på Prinsessan. Unghästarna har varit riktigt fina, har suttit på alla tre nu (Formosa, Flor och Falcao). Vet inte om vi ska prova rida snart eller om vi väntar tills efter feiran i Trofa. Ullisses börjar få bättre kondition, idag var han helt knäpp när jag red. Ibland blir man trött på hingstarna som ska skrika och gorma på allt som rör sig. Ska aldrig mer klaga på ston!

 

Vi var riktigt kassa på att ta bilder under tävligen. Jag har några foton och film på Prinsessan som kommer upp när Manuel överför dem från hans dator. Lovar att skärpa mig till nästa tävling!!

 

 

Prinsessan ser nöjd ut efter sin segerrunda.

Prisutdelning skedde till fots, här tar Manuel emot sitt andrapris.


Läst 9658 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
04
2013

Jag är sååå trött, men tänkte ge en snabb uppdatering om hur det har gått i helgen.

 

Elmo gjorde sin första tävling godkänt, red på 60 % lördag och 58 söndag. Han tyckte det var lite läskigt med domarbordet, blommor och så vidare. Men han skötte sig helt ok, galoppen var mer passande för race, men traven idag var bättre. Han behöver få mer rutin och bli starkare för att kunna visa mer gång. Överlag har han skött sig bra.

 

Prinsessan har varit en guldhäst i helgen. Lördag kändes hon fin, hade velat ha henne mer mellan hjälperna. Blev lite spring och aningens öppen i formen. Men i det stora hela var jag jättenöjd. Nu tror jag att domarna har varit rätt så snälla med poängen då det var en mindre tävling och alla ska bli nöjda. Men vi red ihop 70,80 % på lördagen vilket resulterade i vinst. Manuel och Queeny tog andraplatsen på 68 %.

 

Idag kände jag redan på framridningen att det skulle gå bra. Hon var så mjuk och uppmärksam på hjälperna. När vi kom in på banan kändes det som att hon gav lite extra och jag tror aldrig hon har gått så bra. Självklart finns det saker som kan bli bättre, men jag satt med ett leende på läpparna sista delen av programmet. Hon var sååå fin!!! Domarna höll med mig och gav oss 72,50 % som gav oss en andra vinst.

 

Pappa Manuel har lovat att aldrig sälja henne och vi har fått massor med lovord från både domare och andra. Är otroligt glad över att jag får chansen att rida och tävla en så fin häst.

 

 

Kommer ni ihåg videon jag la upp förra veckan med working equitation ryttaren Pedro Torres?

 

Han var nämligen på tävlingen med elever och en häst som han startade i Grand Prix. "Min" familj känner honom väl och självklart skulle Manuel jäklas så han sa till Pedro att han var min idol. Det slutade dock med en inbjudan till att åka dit och träna we med Venturoso, så jag är tacksam över det. Ska pusha på som tusan för att få åka. Hur coolt skulle inte det vara ??

 

Venturoso skötte sig också bra i helgen och vann båda dagarna med Carolina.

 

Kul helg med andra ord!

 

Nu ska jag sova och imorgon kommer några bilder :)

 

Astrid


Läst 10008 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
01
2013

Det mesta är redo för morgondagen. Jag, Carolina och Manuel har förberett allting under kvällen. Det är en hel del saker som ska med för 4 hästar under 3 dagar! Jag är glad att jag hade skrivit en lista, var ett tag sedan man var iväg på tävlingsmeeting. Det ska bli så himla kul, har saknat tävlandet. Då jag var igång med både mammas häst Benzon och min ponny Cocktail åkte vi omkring nästan varje helg.

 

Jag skrev att jag inte red så bra dagarna före tävling, jag får ta tillbaka det till viss del. Idag gick både Prinsessan och Elmo riktigt bra :) Red igenom programmen med bägge hästarna och det kändes bra. Elmo kan bli nog så på i galoppen så det gäller att jag inte låter det bära iväg utan är snabb med halvhalterna. Prinsessan gick som en klocka, tänkte på att ha mina händer längre fram på tyglarna, det gör att jag snabbare kan känna när jag behöver inverka och med en mindre hjälp. Går hon som idag under helgens tävlingar kommer vi spöa Manuel och Queeny. Inte för att det spelar någon roll vem som får mest poäng...

 

Jag och Manuel drar runt 8.30 (gissar på 9.30) med Elmo och Venturoso. Stona kommer ett par timmar senare då pappa Manuel var tvungen att jobba på morgonen. Vi ska rida alla hästarna i Santarem så det blir en späckad dag. Dessutom kommer jag förmodligen starta rätt tidigt på lördag med Elmo så allt måste vara redo fredag kväll. Tur att jag inte är den som lätt stressar upp mig. En sak som är himla bra här i Portugal är att ALLA har fasta starttider. Om det är en sen strykning får man tid att göra sig redo och även om det kan göra dagen längre i slutändan tycker jag det är toppen. Att försöka räkna ut och se hur lång tid allting tar är en konst. Då jag tävlade både ponny och häst då tävlingen reds på parallella banor gick det mesta av mammas energi åt till att räkna ut och planera så att mina ritter inte krockade. Nu kommer jag ha min fasta starttid och utgå från det då jag bestämmer tiden för min framridning. Tummen upp till Portugal!

 

Enda problemet för mig just nu är min rygg. Det har varit i ett par dagar nu, min vänstra muskel (under skulderbladet) känns ungefär som att den ska börja krampa. När jag rider känner jag inte så mycket, det är värre när jag ska lyfta vänsterarmen eller sitter med böjd rygg. Det gör visserligen under för min hållning då bästa positionen är rak rygg och axlar bak. I det läget antar jag att muskeln slappnar av mer, men det är jobbigt när man ska använda den. Får se hur det går att knoppa fyra hästar.. Hoppas att voltarensalva och stretching ska hjälpa. Drygt då kroppen inte är med. Nåja, det blir nog bra med det.

 

 

Nu ska jag se till att få min skönhetssömn så jag har energi till morgondagen. Jag meddelar hur det har gått på söndag när vi är hemma :)

 

Sov gott på er!

 

 

Dessa två hästar har gett mig så många fina och roliga minnen. Tack <3

 

 

 

 

 


Läst 8980 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.