Portugal-bloggen
AUG
03
2013

Igår var det exakt två år sedan jag landade med flyget i Porto. Det har gått ruskigt fort och det har hänt såååå mycket under resans gång. Den 20-åriga tjej som togs emot av Pedro på flygplatsen har tagit många kliv på utvecklingsstegen till den person jag är idag. Samma tjej, men två år äldre, lite klokare och en mycket bättre ryttare.

Tänkte ge er mina portugal-år i bilder:

Började alltså hos Pedro Ferreira där jag jobbade två månader. Pedro och hans familj tog verkligen hand om mig och jag kunde inte ha fått en bättre start i Portugal. Hos Pedro fick jag rida rätt mycket och han gav mig många bra tips och råd. Hästen jag rider på bilden bor numer i Sverige och var en av mina favoriter, Curioso. Jag och Pedro har fortfarande kontakt och vi bor bara 20 minuter ifrån varandra.

Efter två månader hjälpte Pedro mig att hitta ett nytt ställe att jobba på. Det blev Classical Equines som drivs av familjen Carneiro. Det var en fantastisk tid! Jag träffade underbara människor och hästar som fortfarande betyder mycket för mig. Här är "gänget" ute på hopptävling.

På Classical Equines fick jag göra allt möjligt. Tex pröva på levad, working equitation och hoppning.

I februari åkte jag och red clinic för Paulo Santos. I april förra året erbjöd dem mig ett jobb som working student i azinhaga som jag tackade ja till.

Det blev ett tårfyllt avsked, men jag har många roliga minnen från de 7 månaderna och träffar fortfarande människorna därifrån.

I maj lämnade jag norr och började mitt nya jobb hos Paulo Santos och Georgia Shone. Det var en lärorik tid, hårt jobb och många skratt. Superengagerade tränare som prioriterade grunderna vilket jag är tacksam för. Under denna tid lärde jag även känna Rosanna och Laura som jag jobbade med. Fick även favoriterna Sado och Diabrete i stallet. Gjorde mitt andra år på feiran i Golega där jag hade mina underbara vänner på besök samt tävlade dressyr med Sado.

I slutet av november åkte jag, av ren nyfikenhet, upp för att hälsa på en uppfödare i norr som sökte en ryttare. Det visade sig att jag skulle få jobbet och efter MYCKET velande hit och dit bestämde jag mig för att tacka ja. Jag är otroligt glad över att jag tog chansen, detta jobb hos familjen Maia känns för bra för att vara sant. Ibland får jag nypa mig i armen för att se om jag drömmer. Här har jag tillgång till riktigt fina hästar, tävla, träna och det är bara att njuta så länge det varar. Jag har sagt till min chef att han får sparka ut mig när de är less på mig för jag kommer aldrig vilja åka. :) Lite bilder från mina 8 månader hos Coudelaria Manuel Maia Correia.

Jag är otroligt stolt och tacksam när jag tittar igenom alla bilder. Extra kul att NI läsare faktiskt har följt mig sedan jag jobbade hos Carneiro. Häftigt.

Låt oss göra två år till (minst!).

Astrid


Läst 7752 ggr Kommentarer KommenteraPortugal-bloggen

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggenMest lästa


Arkiv