Portugal-bloggen
DEC
31
2013

Hej på er och förlåt mig för att jag varit så kass på att uppdatera under juletid. Familj och vänner fick förstaprio ;)

Ville iallafall önska er alla ett gott nytt år. Jag tycker det känns lite sorgligt att ringa ut 2013 som har varit ett helt otroligt år för mig. Jag har fått vara med om så mycket roligt, träffat underbara människor och tagit ett stort kliv framåt i min ryttarkarriär. Men vet ni...? Jag tror 2014 blir ännu bättre :)

Gott Nytt År kära läsare <3

Astrid


Läst 23549 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
18
2013

Nu har helgens händelser börjat landa :)

Men nu är det dags för nästa grej som jag sett fram emot. Det är två veckors jullov hemma i Piteå. Nu längtar jag hem så det ska bli underbart att få krama om alla släktingar och vänner. Blir även spännande att se hur Bobo sköter sig. Kommer rida kurs för Paulo Bastos lör-sön på Piteå Ridklubb. Har bara hört bra saker om honom, ska bli intressant och nyttigt hoppas jag. 

Jag har faktiskt överraskat mig själv och packat nästan allt som ska med i resväskan.
Det ni!

Nu ska jag sova, har svårt att hålla ögonen öppna :P

Kram

Astrid


Läst 24015 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
16
2013

Wow

Har ännu inte riktigt förstått vad som har hänt. Det har varit en superhelg på alla sätt och vis. Prinsessan har gått så sjukt bra, till och med idag när hon var litet trött i kroppen gav hon allt och vi fick till en kanonrunda.

Resultaten under helgen såg ut såhär:

Fredag: 1:a 70,313 %

Lördag: 1:a 72,889 %

Söndag: 1:a 72,056 %

Vi vann alltså cupen för 5-åriga hästar och jag fick dessutom pris för bästa kvinnliga ryttare. Helt sjukt!

Nu ska jag sova, laddar upp de få bilder vi tog imorgon.


Läst 17196 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
12
2013

Hej på er! Har varit lite dålig på att uppdatera senaste veckorna. Sorry!

Jag och Princess är iallafall sjukt laddade (iaf jag) inför helgens tävlingar. Vi åker redan imorgon då det är vetcheck på eftermiddagen och jag vill hinna rida därborta. Har packat hela kvällen, är mycket grejer som ska med när det är så många dagar. Hästen har då gått skitbra hela veckan, ska bli spännande att se hur vi står oss i den starka konkurrensen. Mina mål är att våga rida med lite mer tryck, inget "fjes". Andra målet är att vara topp 3 när alla klasser är sluträknade. Även fast det kanske inte är så bra att ha ett resultatmål då det är svårt att påverka hur de andra rider. Mitt tredje mål är att rida felfritt. Det återstår att se om vi lyckas uppnå målen, känns absolut inte omöjliga.

Övriga kusar får en långhelg i veckan. De har skött sig ganska bra senaste dagarna. Tror däremot att toppen jag varit på så länge har börjat plana ut till en platå. Inget stup ialllafall :)

Jag som är så oteknisk har fortfarande inte ordnat så att jag kan blogga från telefonen. Därför kan jag tyvärr inte hålla er uppdaterade om hur det går under helgen, men jag lovar att skriva när vi är hemma. :)

Här kommer ett par bilder från gårdagens ridpass.

Håll tummarna allt vad ni har nu!!

Natti

Astrid


Läst 17329 ggr Kommentarer Kommentera

Tänk vad tiden går snabbt! För exakt ett år sedan hämtade Celeste, Manuel och Manuel Jr mig i Azinhaga. De var så otroligt gulliga och körde 3 timmar en väg för att plocka upp mig och all min packning. Kommer ihåg att vi hade lunch innan vi åkte uppåt till mitt nya hem. Jag hade jobbat två veckor i sträck eftersom Laura hade varit på semester och jag var heeelt slut. Sov typ hela vägen till Porto. Kommer ihåg att det kändes "rätt" när vi kom in på gården. Det var väldigt hemma på en gång.

Nu har det alltså gått ett helt år sedan den dagen. Det har nog varit ett av de bästa åren i mitt 22-åriga liv! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli såhär bra. Jag har fått så många möjligheter att utvecklas som hästmänniska och ryttare. Dessutom får jag rida otroligt fina hästar vilket är en lyx för någon i min situation. Familjen är helt underbar och jag är tacksam över hur de har tagit hand om mig, gjort mig till en del av familjen.

Det har blivit många fina minnen under året. Höjdpunkterna har varit många, här kommer några av dem. Enjoy och sov gott!

Astrid


Läst 17520 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
07
2013

Har haft en härlig vecka. Solen skiner, hästarna går super och livet känns så himla bra. För en gångs skull har jag lyckats njuta istället för att fundera på när det ska komma en dipp. :)

Idag blev det cavaletti med hästarna. De skötte sig fint och det blev ganska korta pass. Nu på kvällen drog familjen iväg på teater. Jag stannade hemma med mormodern. Pyjamas och tv slog teater och klänning. Men på söndag eller måndag blir det middag ute. Jag firar nämligen ett år här! Kan inte förstå vart detta år har tagit vägen. Helt sjukt!

Ännu knäppare är att om två veckor kommer jag vara i Piteå och det är nästan jul. Får två hela veckor hemma denna gång vilket känns underbart. Senast jag hade mer än en vecka i Sverige var för två år sedan. Julstämningen har ännu inte infunnit sig, julpynt osv är inte portugisernas starkaste sida. Har tex bara hört en jullåt på radion, en dålig syntversion av last christmas. Gav inte riktigt den känslan jag ville ha. En annan sak som inte hjälper till är det gröna gräset och de 15 plusgraderna.

Nu har jag laddat med lite bilder, enjoy!

Flor redo för ett ridpass på eftermiddagen

Sömnig Zarco

Elmo imorse, fick med det gröna gräset :P

Liten vän som hälsade på

Natti och trevlig helg

Astrid


Läst 14980 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
04
2013

Jag tror jag har berättat för er om stallet som finns på andra sidan vägen från oss. Det ägs av familjen och förr hade de kossor där. Nu är det renoverat och ombyggt till stall med 15 boxar, 20*40 m ridhus och plats för att göra utebana. Dessutom finns det ett hus med omklädningsrum, vardagsrum, sovrum och ett litet kök. Det är en gammal gård och även fast det är renoverat har de behållt detaljer som gör det väldigt mysigt. Detta ställe har de alltså velat hyra ut till någon som driver hästverksamhet. Nu har det kommit en sådan person som verkar pålitlig och trevlig. Han har redan en etablerad verksamhet, men var tvungen att flytta hästarna pga gården han hyrde bytte ägare. Hans hästar kommer på fredag redan, ska bli spännande att se vad han har och hur flytten kommer påverka oss.

"Mina" hästar fortsätter gå bra. Igår blev det longering förutom Princess och Elmo som fick vila efter tävlingen. Idag fick Princess nya skor, mycket tjusiga och på kvällen lät jag henne springa av sig på lina. Förutom P och E så red jag övriga djur. Flor och Falcao gick skitbra idag, riktigt kul att båda har klivit upp ett steg och nu kan jag fråga om liiite mer. Zarco går också fortsatt bra, idag gjorde han ett par steg i piaff med mig på ryggen. Kul! Han är den första häst (förutom min ponny som jag började piaffträna) som jag lär piaff. Det är lite utav ett experiment, men jag måste säga att det går gode bra :) Ulisses ser bra ut och nu travar jag lite mer. Hatar igångsättningar, jag sitter alltid och känner efter istället för att rida.

Förlåt att jag har varit dålig med bilder på senaste. Får be Manuel knäppa lite kort då jag rider någon dag.

Sov gott!

Astrid


Läst 14326 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
02
2013

Så himla glad och nöjd! Idag var det alltså dressyrtävling i Barqueiros där jag red Elmo och Princess. Elmo var först ut och han var laddad i början, gnäggade och busade lite. Men efter några varv i trav dämpade han sig och började arbeta med all energi istället. Inne på banan skötte han sig också och jag kunde bibehålla samma känsla som på framridningen. Han tittade till på något just före en galoppfattning så det råkade bli fel galopp. Det var nog enda missen, annars gick han som en klocka. Slutade på fina 66,60 % och vann klassen!

En timme senare var det dags för Prinsessan att äntra banan. Hon var sjukt laddad på framridingen och busade till det ett par gånger. Ops! Trots att hon var så het var hon fortfarande ridbar och gick lätt att styra. Då är hon verkligen skithäftig! I början av programmet var hon lite för taggad, men slappnade av mer och mer. Travprogrammet kändes super, fick 8:a på en mellantrav och skänkelvikning. Skritten gick ok, sedan kommer det två snabba övergångar upp till galopp som vi har haft svårt med. Hon blev kanske lite öppen och sprang in i fattningen, men hyfsat kontrollerat. Galoppen kändes grymt bra, till och med mellangaloppen i vänstervarvet och upptagningen gick fint (hade ganska stora problem med att få tillbaka henne i fredags!). Hon är en njutning att rida och under sista delen satt jag bara och log. Fina vackra Prinsessan! Vi red ihop 68,75 % och även där blev det vinst. Med P fick jag även pris för dagens högsta procent. Det kändes extra kul med dessa resultat då det var många starter samt bra nivå på de flesta ryttare och hästar.

Även om det är jättekul att vinna är jag mest glad över att jag fick så bra känsla. Speciellt på Princess som förmodligen gjorde sitt bästa test med mig någonsin. Det finns liksom inget stopp för hur mycket hon kan röra sig, ska bli spännande att se hur långt hon kan gå. Nu ska vi ladda (eller coola ner...) inför finalen om två veckor.

Natti (foton kommer hoppas jag, glömde kameran hemma men var många där borta så något kort borde jag få tag på).

Astrid


Läst 13520 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.