Portugal-bloggen
MAR
24
2014

Hej igen!

Nu blir det lite långt mellan inläggen, men snart ska jag sätta igång och blogga mer regelbundet igen. Har gjort min första vecka som beridare åt Renato Piairo. Han har en hemsida www.lusopiairo.com om ni vill kika. Jag har 3 riktigt fina hästar som jag ser fram emot att träna och tävla med. Det är ett sto på 4 år som rör sig fantastiskt fint, framtida dressyrhäst. Enjeitado är 5 år och är också lämplig för dressyr. Han är väldigt vacker att titta på och rör sig bra. Sedan har jag en hingst som är perfekt för we. Altivo är en svart 9-åring som verkar som avelshingst på gården och är ganska utbildad. Behöver sätta bytena på honom innan vi kan åka ut och tävla, men planen är att starta we till hösten eller nästa år. Riktigt rolig häst att rida :)

Övriga hästar är en annan 5-åring som kommer att bytas mot en oinriden 7-åring förmodligen nästa vecka. En är såld och där kommer det också komma in något annat. Har en 4-årig hingst som är lite riden men jag ska utbilda honom mer för att sedan säljas. Ett sto som är 19 år och är perfekt att ha lektioner med Renatos dotter. Så det är 7 boxar och jag tror att jag kommer ha bra material att jobba med i framtiden.

Jag har ett eget hus 5 minuter från gården. Har varit en del att fixa med, men nu börjar det ta sig med inredning osv. Har sällskap av Emmy Carlsson som är här på praktik i 2 veckor. Hon har hunnit få se en hel del de 2 dagar hon har varit här. Är roligt med sällskap och imorgon ska hon få sin första lektion.

Mer uppdatering och bilder kommer!

Natti

Astrid


Läst 19862 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
15
2014

God morgon på er!

Jag har inte försvunnit, bara inte haft internet senaste veckorna och det har hänt en hel del under den tiden.

Jag har slutat jobba åt Coudalaria Manuel Maia Correia. Det var av olika anledningar som jag valde att ge upp mitt jobb och acceptera ett annat erbjudande. Det har varit en underbar tid som fick ett mindre bra slut, men det händer ibland i relationer. Mitt nya jobb är i Guimaraes hos en annan uppfödare. Jag kommer bo i ett eget litet hus vilket blir skönt. Han har trevliga hästar med potential, det kommer dock behövas en hel del arbete för att få dem i form. Jag får förstärkning i form av en elev på Strömsholm som i grunden är Piteå-tjej. Det är Emmy Carlsson som ska praktisera med mig två veckor och jag ser fram emot att ha henne här.

Jag börjar i Guimaraes på måndag, jag bor nu med min pojkvän och hjälper honom med hästarna på dagarna. Det gör mig absolut ingenting att jobba lite eftersom han har riiiiiktigt fina hästar att rida. Men jag känner mig laddad för att sätta igång att jobba "mina" nya hästar och se vad jag kan göra med dem.

Nu ska vi sätta fart och ta en ridtur ut i den strålande solen.

Allt löser sig,

Kram

Astrid


Läst 24407 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.