Portugal-bloggen
JUL
23
2017

Imorgon drar jag till kära Sverige för ett par veckors semester och även lite jobb nere i skåne sista dagarna. Kom gärna och kolla på we-träningar vid Krapperups slott 4-6 augusti!

Det har varit full fart (hela våren egentligen) innan jag ska på semester. Hästarna har gått fantastiskt bra, väldigt glad över Ernst som har börjat bli stadig i seriebytena. Altivo har fått ta det lite lugnare, vi ska hårdträna när jag är tillbaka. Bäbishästarna sköter sig fint också. Mina två 3-årstjejer som vi tog in i maj för inridningen är insuttna och har varit otroligt lättsamma. Båda efter Altivo som verkar ge väldigt trevligt temperament till sina avkommor. Jamaica och Jade har fått åka på sommarlov och när jag är tillbaka ska jag sätta igång med småpojkarna Jupiter och Jasmim.

Idag var det en riktig toppendag då jag åkte på dressyrtävling med Invictus och Giesta. Invictus gjorde sin andra start i livet och skötte sig med bravur. Det är inte så lätt för en 4-årshingst att koncentrera sig, men han var med mig och leverarade 66 % och en förstaplats! Finaste drömhästen <3

Giesta kändes något matt och när hon inte är helt framme är det svårt för mig att påverka. Hon blir lite irriterad om jag använder för mycket skänkel så det är bara att gilla läget och hitta lägen där man kan bjuda henne framåt. Hon kickade en gång mot skänkeln och lyckades pricka en blomma som stod på en bokstav. Precisionspoäng! Skämt åsido, det som var bra kändes riktigt bra och hon känns stark. Det blev 65 % och delad förstaplats. Hade alltså inte kunnat gå mycket bättre. Nu har även Giesta fått åka hem på ett litet sommarlov hos sin ägare i Spanien. När hon kommer tillbaka ska vi jobba vidare, får se hur länge jag får behålla henne. Nu är hon ute till salu så jag hoppas att vi hittar ett bra hem till henne. Om någon skulle vara intresserad av detta talangfulla sto så hör gärna av er på min mejl, astrid_hedman@hotmail.com

I veckan har det blivit en häst mindre (!). Cauteloso är på väg till Sverige då Mikael nu kommer ha mer tid att rida regelbundet. Jag önskar er all lycka till! Det har varit fantastiskt roligt att få förtroendet att jobba med Cauteloso och följa eran resa <3 Kommer att hälsa på ;)

Det är nog ingen som har missat all uppståndelse iår igen runt Falsterbo. Iår var jag inte där så jag har valt att inte skriva något. Men mitt inlägg från förra året har delats flitigt så nu är det över 70 000 visningar! Helt otroligt och jag är tacksam för alla fina ord som har skrivits. Det är klart att inte alla håller med och det är helt okej. Jag kan säga att denna typ av ridning inte bara finns i Sverige. Idag såg jag en ryttare som inte deltog i tävlingen, men som tävlar på hög nivå här i Portugal, rida runt i rollkur. Denna ryttare är även domare så det är något som har blivit väldigt tokigt. Tråkigt att se, men man får suga i sig och försöka titta på mycket bra ridning. Harmoni och kommunikation är mina ledord just nu.

Stor kram, ska se om jag kan få till något blogginlägg under min semester.

Giesta och Invictus var superstars! Fotot på Gista är från Ponte de Lima taget av bästa fotografen Rui Pedro Godinho

Älskar att jobba med unghästar <3

Älskade Altivo <3

Film på Giesta


Läst 32656 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
14
2017

Det blir inte så flitigt uppdaterande, ska försöka skärpa mig!

Förra helgen spenderades i Ponte de Lima där det var den årliga hästfeiran. Jag åkte dit med Giesta och Altivo. Giesta deltog i dressyrtävling fredag och lördag. Hon hade bara gjort en start tidigare i hela sitt liv och det är en stor tävlingsplats. Hon skötte sig utmärkt och jag hade inte kunnat vara med nöjd med henne. Jag red en Elementario 1 båda dagarna, det motsvarar LB i Sverige. Första dagen red jag en sväng på morgonen och då var hon väldigt laddad, men när det var dags för start på eftermiddagen skötta hon sig perfekt! Hon är inte så stark i längningarna ännu och jag ställde inte så höga krav. Men vi fick ändå ihop 65 % och vara med på prisutdelning. Lördag trodde jag hon skulle vara trött... Fel hade jag, hon hade massor med energi och jag hade väldigt härlig känsla inne på banan. Fast när det är mer tryck är det lättare att få misstag vilket hände ett par gånger så det blev bara 62 % vilket ändå var bra för att vara 3:e starten någonsin.

Altivo var lite småvild på fredagen när jag red på banan, men i dressyrtestet på lördagen hade jag fantastisk känsla. Det kändes enkelt att rida på en hand! Ett par extra byten då jag fortfarande släpper iväg ytterskänkeln och då han är så känslig byter han på en gång. Däremot är han snabb att byta tillbaka så vi kan göra byten i varje. Vi fick 65,99 % och kom 3:a efter 2 portugisiska killar som båda var med i EM-laget förra året. Jag var hack i häl så det känns bra att vara med i matchen! Söndagmorgon var det dags för tekniken. Altivo var fin på framridningen och inne på banan hade vi bra flyt. Hade kunnat göra bättre på ett par ställen och i fållan bröt han av till trav då jag höll i för mycket och kom dåligt in. Annars var jag väldigt nöjd och vi fick 68 % och var 3:a igen, inte många procent från de andra 2 ryttarna.

I speeden kändes Altivo lite trött på framridingen, men när vi kom igång inne på banan gick det i full fart. Jag vågar fortfarande inte speeda på så tufft på en hand, men vi var snabbast i klassen, men tyvärr så missade jag ringen så vi kom 2:a med 2 sekunder. Det hade ändå inte förändrat slutställningen där vi kom 3:a vilket jag var otroligt nöjd med i våran första nationella tävling på enhandsfattning.

Så summan var en väldigt bra helg, både allt runtomkring och resultatmässigt. Nu är det hårt jobb ett par veckor innan jag och hästarna får semester.

Kram

Astrid

Världens bästa gäng <3 Fattas på bilden gör mamma som kom från Sverige för att heja på mig <3

Giesta var en superstar <3

Jag och Altivo i väntan på prisutdelning.

Ni kan hitta fler bilder på min Instagram, astridhedman


Läst 59144 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.