Portugal-bloggen
DEC
20
2018

Alltså jag älskar mitt jobb och hästarna, men jag har längtat så mycket efter att åka hem på julsemester och träffa min familj. Imorgon händer det! 6 på morgonen, men jag och Ginnie ska bo på hotell nära flyget så vi behöver iallafall inte kliva upp 3.30 imorgon. Ska bli så härligt att komma upp till Piteå och snön. Kommer garanterat att längta tillbaka till mina hästar och Portugal efter två veckor ;)
  
Tänk vad fantastiskt det är med ridning. I veckan har inte vädret varit med oss, men igår var en helt okej dag, däremot var underlaget rätt blött. Det fanns en volt i mitten så jag jobbade mest där med övergångar och tempoväxlingar. Alla hästarna var väldigt fina och jag tänkte på hur häftigt det är att göra "svåra grejer" som byten och piaff. Men man kan bli minst lika lycklig när en övergång från skritt till trav är helt perfekt eller man kan göra en tempoväxling i galopp bara med kroppen. Är inte det rätt ballt? Jag hade tänkt ut en julutmaning med Altivo, men då det har varit så blött på banan har jag inte kunnat träna på det så får bli 2019. Utmaningen var att rida byten i vartannat och göra 4 serpentinbågar. Hade varit coolt om man klarade det. Vi har kunnat göra två serpentiner med byten, det svåraste är när man byter riktning och klara att ha hästen tillräckligt i balans för att fortsätta byta. Nåja, utmaningar ska inte vara lätta.
  
För ett par veckor sedan hade vi upp en fotograf som heter Carolina Duarte (ni kan kolla hennes instagram carolina_duarte_photography) och hon var så duktig! Vi tog några porträttbilder och givetvis ridna bilder. När jag rider tänker jag inte ens på att någon fotar, men när jag ska stå på marken och posera... Gaaah! Jättesvårt och jag känner mig så fånig. Carolina var väldigt duktig på att guida och säga hur man skulle stå för att få rätt ljus osv. Det är nyttigt att träna på saker utanför sin komfortzone och jag måste säga att resultatet blev strålande!
  
Jag använde Horus då jag har så många bilder med Altivo och jag måste säga att Hompis är en natural framför kameran. Han bara strålar, helt otroligt att jag får rida en så fin häst. Jag ser faktiskt också rätt avspänd ut framför kameran, mycket bättre än vad jag trodde det skulle bli. Fast jag kan säga att innan hon kom hade jag mockat 10 boxar, fodrat, ridit, badat Horus och Ginnies häst Fagote. 10 minuter innan de kom slängde jag på mascara, bytte skjorta och tog bort höet från håret. Hästlivet är inte så glammigt som det kan verka på bild.
 
Jag ska försöka blogga när jag är hemma, men lovar inget. Ska försöka njuta av ledigheten till max och planera 2019 som jag tror kommer bli ett väldigt spännande år. Om någon av läsarna är i norrbotten får ni jättegärna komma förbi i Råneå där vi ska ha we-träningar 27-28 december. Varmt välkomna som deltagare eller fotfolk.
  
Ha en riktigt god jul!

Kram
Astrid
 
Instagram astridhedman


Läst 45737 ggr Kommentarer Kommentera

Den 21:a december åker jag hem för två veckors semester till älskade Piteå. Jag längtar väldigt mycket efter min familj just nu och det ska bli skönt att vila upp sig. Tänk om dygnet hade några fler timmar, det hade löst så många problem.
Vi har haft fantastiskt fint väder senaste dagarna med 20 grader varmt och strålande sol. Har tagit fram min lilla julgran och tittar på julkalendern (Superbra! Vad tycker ni?) vid frukosten för att få julfeeling. Man tager vad man haver. När jag är hemma kommer jag ha träning i working equitation 27–28 december i Råneå. Det finns någon plats kvar så om någon läsare från norr skulle vara intresserad är ni välkomna att höra av er till: Majaelisabethforsell@hotmail.com
 
Det är Anna Semrén och Maja Forsell som har tagit initiativet. Maja har jag haft både som praktikant och hästägare. Hon är väldigt nöjd med Icaro som åkte till Sverige för cirka 2 månader sen. Maja hade ett kul förslag att göra en afterride första kvällen med pizza och hästprat. Man kan komma och vara med på afterride även om man inte rider och fotfolk är varmt välkomna att komma och titta på träningarna. Anmälan till afterride görs till ovanstående mejladress.
  
En annan rolig grej när jag är hemma i Piteå är att mina vänner och hästägare Nuno och Catarina kommer upp andra veckan. Det ska bli så roligt att få visa dem Piteå och riktig vinter! Håller på att fundera ut lite roliga aktiviteter som vi kan göra. Kommer vara intressant att turista i sin egen hemstad.
  
Hästarna har gått väldigt bra nu. I förra inlägget så var jag mest förvirrad och kände mig rätt värdelös på att rida. Nu har det sjunkit in mer och både jag och hästarna har tagit till oss det nya. Jag har inte hittat rätt känsla på Altivo än, men tror inte jag ska experimentera för mycket med honom då han gått bra tidigare och har sina skavanker. Men nu känner jag mig inte helt kass, utan som att jag faktiskt har lite koll på vad jag håller på med. Det går upp och ner i denna sport. Man får passa på att njuta när det går bra för man vet aldrig när det kommer gå neråt igen.
  
Småpojkarna (Jupiter och Jasmim) har tagit stora steg framåt i sin utbildning. De är otroligt trevliga att ha och göra med. Båda hästarna är till salu, för mer info kan ni mejla mig på: astrid_hedman@hotmail.com
   
Ha en bra vecka!

Kram
Instagram astridhedman


Läst 38446 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.