Portugal-bloggen
AUG
25
2019

Så förra veckan var hektisk med besök från Tyskland, massor med gäster till Portugal Equestrian och Annas syster med familj. Det är så roligt att Portugal Equestrian har blivit så stort på så kort tid. För er som inte har hängt med så kan ni kolla hemsidan www.portugalequestrian.com där det erbjuds ridresor på anläggningen där jag hyr in mig.
  
Från Tyskland kom Katharina som äger Horus som står hos mig i träning. Med sig hade hon tre fotografer för en workshop. Det var full fart hela veckan. Vi fotade på anläggningen, åkte med hästarna till stranden, poserade framför en kyrka och barbacka i skogen. Fotona blev magiska men det var ganska skönt när veckan var slut.
 

Indio lärde sig att göra levad framför kyrkan.

Vackra Jabuti som är en klienthäst till Miguel Santos som också är dressyrtränare för Portugal Equestrian.

Hur snygga kompisar har inte jag? Anna Lindberg med hopphästen Iniesta och Ginnie Palm med sin lusitano Fagote.
 

Ana på sin vackra Falcao.

Horus och Indio som modeller.

Fotona är tagna av Elena, Jana Siegrist och Carlos Hernani.
   
Helgen innan var jag och Ana i Ponte de Lima och red den sista omgången innan finalen i working equitation. Ana och Falcao har bara gått från klarhet till klarhet. Det är fantastiskt att få guida detta ekipage. Ana har otroliga nerver och väldigt starkt fokus. Det ska bli roligt att se vad det blir av henne i framtiden. De red ihop 71 % i dressyren, 70 % i tekniken och vann speeden.
  
Fandi skötte sig fint, vi hade ett par missar på den blöta dressyrbanan men fick ändå ihop 67 %, dock "bara" en 4:e plats. På lördagen red vi tekniken där vi äntligen fick till en felfri runda. Givetvis fanns det saker att förbättra, men Fandi var helt med mig och vi hade bra energi utan spänning. Det blev 69 % och en efterlängtad förstaplats. Det såg bra ut för speeden men där gick det inte alls enligt plan. Vi var lite för snabba att vända in genom grinden som var hinder nummer 2. Fandi rev ner den ena stolpen med rumpan och att riva ner något ger 10 sekunders straff. Eftersom jag inte kunde stänga fick jag släppa repet vilket ger ytterligare 20 sekunders tillägg. Efter det tappade jag fokus och vi hade fler missar.
  
Det slutade med en 4:e plats totalt vilket var surt men det är sånt som händer. Vi har haft en del stolpe ut (bokstavligt talat) denna säsong och jag måste komma ihåg att det är första året vi tävlar och Fandi har verkligen utvecklats de sista veckorna. Nästa år kommer vara vårt år tror jag!
  

Indio tävlade i dressyr på lördagen i en klass som motsvarar MSVC. Detta var bara hans andra start i år så det var kul att äntligen få visa upp honom. Det är otroligt stor skillnad på honom nu när han är valack, mycket mer lätthanterlig och han var helt fantastisk på framridningen. Vi fick nämligen värma upp precis bredvid en pågående horseballmatch. Om ni har sett horseball vet ni att det är en riktigt tuff sport, hästar i full galopp fram och tillbaka. Ibland rider de in i den uppblåsbara sargen och det framkallar ett väldigt spännande ljud. Indio var helt klart påverkad men klarade att hålla fokus. När vi kom in på dressyrbanan var han en superstjärna och även om det fattas lite styrka så var jag otroligt nöjd. Vi fick 65 % och en förstaplats!
  
Jasmim har åkt till sitt nya hem hos Johanna i Frankrike. Han har en ponny som ny bästis och jag är så glad att han fick ett perfekt hem. Nu har jag en plats ledig för en träningshäst om någon skulle vara intresserad. Jag kan även hjälpa att hitta den rätta lusitanon om någon är på jakt efter en egen häst. Det går bra att lämna den hos mig i träning och även komma och rida lektioner innan hästen åker till Sverige så det blir en smidig övergång. Jag hjälper självklart till med allt pappersarbete och transport. På anläggningen har vi allt man behöver, den nya utebanan är färdig med toppunderlag. Det finns skrittmaskin, hagar, 3 banor och bra ställen att rida ut på. Ni kan mejla mig om det låter intressant, astrid_hedman@hotmail.com


Tyvärr missar jag årets lusitanofeira på Rotbrunna icår, men har ni möjlighet tycker jag verkligen ni borde göra ett besök 14-15 september. Det kommer vara avelsvärdering, shower, dressyrtävling och mycket mer. Kolla hemsidan för mer info www.lusitanosällskapet.se
 

Ha en fin vecka allihopa!

Instagram astridhedman


Läst 36973 ggr Kommentarer Kommentera

Nu är jag tillbaka från semestern i Sverige och motiverad för nya utmaningar. Sist jag skrev var precis innan feiran i Ponte de Lima där jag tävlade dressyr med Fandi. Han var så fin på lördagen och vi fick 65 % i ett motsvarande MSV B program. Söndag hade vi ett par mindre missar och det var inte riktigt samma energi men 62 % var godkänt. Men jag tycker vi förtjänade högre poäng faktiskt ;) Ponte de Lima är en magisk tävling, för mig bästa på året och denna gång var det extra roligt att vara där då de körde EM för juniorer/yr. Portugal dominerade både individuellt och laget vann. England gjorde en fantastisk prestation med sina 3 ryttare och kom tvåa med laget totalt. Extra roligt när jag hade fått lära känna tjejerna och deras hästar under några dagar innan.

Ett par veckor senare var det dags för en till working equitation tävling där jag red Fandi. Han var väldigt fin i dressyren där vi kom 3:a. I tekniken blev han lite spänd men vi tog oss igenom det på ett väldigt bra sätt och han blev inte alls blockerad som tävlingen innan. Men det gjorde att vi hamnade lite längre ner på resultatlistan. I speeden gick han bra men jag satsade inte allt då jag var ute efter en bra känsla. Vi har haft lite problem med att "riva ner hinder" i speeden. Typ stolpar, tunnor och korridoren till klockan. Det är väldigt onödiga sekunder man tappar och jag har inte riktigt förstått vad det beror på. Vi tränade hemma på enkelslalomen för någon vecka sedan och vi kom rakt på en stolpe så jag fick stanna Fandi. Då insåg jag att jag faktiskt styr rakt på hindrena. Jag är så van vid Altivo och att han själv formar sig runt hindrena och i speeden har jag styrt rakt på för att komma så nära som möjligt för att spara tid. Det gör inte Fandi. Han springer dit jag styr och det är därför vi har rivit så mycket. Nu får jag tänka på att visa tydligt vart vi ska och styra på sidan.

Sedan har jag haft två underbara veckor i Sverige med familj, fint väder och en del jobb. Roliga working equitation lektioner i Piteå, Råneå och Tisenhult. Jag har inte lagt ut så mycket på nätet eller ens tagit särskilt mycket bilder. Det har varit så skönt att vara lite avskärmad några dagar. Men nu är jag tillbaka och full med energi!

Kram,

Astrid, instagram astridhedman

En vanlig dag i stallet. Det är så mysigt med vårt gäng!

<Kommer fram till tävlingsplatsen förra we-tävlingen

Grymma Ana och Falcao red på 70 % i båda momenten och vann överlägset. Helt galet vad stolt man blir som tränare till detta ekipage.

Bangång med Ana

Härlig middag hos Nuno och Catarina. Jag hade Sverige-besök i form av Linnea Lycke och Louise Brantsberg så de hängde med på tävling. Bilderna är tagna av Linnea.

Fina Indio är i form och ska starta på lördag i dressyr. Blir spännande!

Kul att träffa Maja och Icaro igen. Han utvecklas väldigt fint!


Läst 36570 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.