Portugal-bloggen

För ett par veckor sedan red jag och min elev Ana Ribeiro finalen i det regionala championatet i WE. Fandi gjorde sin bästa tävling under hela säsongen! Väldigt jämn och bra energi utan större missar.
  
I dressyren på lördagen red vi på 68 % utan missar. I traven hade jag kunnat sätta lite mer tryck, men det var på gräs och Fandi kan bli lite försiktig på ojämnt underlag så jag ville inte chansa och få någon taktmiss. I galoppen var han väldigt avspänd och bytena satt där de skulle. Vi kom tvåa och det var väldigt spännande för vi var tre ryttare som hade chans på andra- och tredjeplatsen totalt i championatet. Hon som låg i ledning hade vunnit varenda tävling så hon satt säkert som etta.
  
På söndagen red vi tekniken och det var en annorlunda bana med naturliga hinder. Buskar som tre tunnor, ett palmträd i mitten av fållan och två träd som två tunnor. Det var klurigt med underlaget och det var viss lutning på banan, så det gällde att sträcka upp sig och hjälpa hästen när det sluttade nerför. Men Fandi skötte sig fantastiskt bra, fanns ett par ställen där jag hade kunna hjälpa honom bättre, men vi red ihop 69 % och en till andraplats!
  
Det såg lovande ut för speeden som gick på eftermiddagen i stekande sol. Jag bestämde mig för att rida på säkerhet då jag låg bra till, men det gäller att inte vara för långsam. Fandi har ett stort steg så även fast vi tog det rätt lugnt blev vi ännu en gång tvåa, så jag var superglad över den placeringen som gav oss andraplatsen totalt. Det betydde att vi även lyckades med vårt mål för året som var att komma topp-3 i championatet. Andraplatsen i finalen gav en andraplats totalt!
  
Kan tilläggas att det ekipage som vann redan har tävlat working equitation i tre år, så de har bra mycket mer erfarenhet än Fandi som gör sitt första år. Många kommenterade att det var så roligt att se skillnaden på Fandi nu och de första tävlingarna vi gjorde. Väldigt roligt när hårt jobb lönar sig! Min grymma elev Ana gjorde ingen besviken utan vann alla tre moment och tog även titeln som champion i hennes klass totalt. En riktigt bra helg helt enkelt! Nu är fokus på Golega i november där jag och Fandi ska delta portugisiska mästerskapen.


Bästa hästägarna Catarina och Nuno.

Fina Fandi i grinden. Foto Fati Freitas.

Podiet i championatet.

3:a Helene Giske - Norge
2:a Jag
1:a Angela Pereira - Portugal
  
Inte så vanligt med tre tjejer på prispallen i Portugal så det var kul, väldigt internationellt dessutom. Fotot är taget av duktiga Carlos Hernani.
  
Förra helgen var det lusitanofeira i Sverige. Jag hade gärna åkt dit, men finalen skulle egentligen gått samma helg men blev flyttad. Väldigt roligt att Giesta som jag hade i träning cirka två år gick och vann titeln som bästa sto. Ann Wickberg köpte henne för cirka ett år sedan och det är alltid lika roligt när det går bra för hästar man säljer.

Vackra Giesta! Foto av Hanna Larsson.
  
Som avslutning har jag en stor nyhet! Oturligt nog dog min mammas häst Butler i kolik för några månader sedan. Hon har varit sugen på en ny häst och jag har givetvis röstat för lusitano. Jag åkte och hälsade på en uppfödare för några veckor sedan och hittade en treårig hingst som jag föll för och det slutade med att hon köpte honom. Nu har jag haft honom i cirka tio dagar och han är underbar! Väldigt glad att jag övertalade henne att slå till.
  
Han heter Manequim do Solar, kallas Manne. Rör sig fantastiskt fint och kommer bli cirka 165 cm hög. Otroligt fint temperament, fast han kommer att bli kastrerad då det är svårt att ha hingst i Sverige. Men planen är att han är kvar med mig till våren, så jag ser fram emot att jobba med denna fina häst. Mamma kommer i veckan, samt min tränare Maria med sin man Björn. Det blir spännande att höra om de tycker han är lika fin som jag tycker.

Vacker som en dag och kloka ögon. Foto Vicky Gaston.
  
Jag har äntligen tagit tag i en Facebooksida för mitt företag. Kolla in Hedman Horses på FB eller min Instagram astridhedman för fler nyheter.
  
Ha en fortsatt fin söndag!
  
Kram 


Läst 37211 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.