Portugal-bloggen

Hej på er,

Jag längtar givetvis till att livet ska återgå till det normala igen, men det är ganska härligt att inte ha någon stress till något. Hästarna känns fantastiskt fina och nu när det inte är några tävlingar kan man fokusera på lite andra saker. Jag har börjat köra galoppintervaller vilket har haft en otrolig effekt på Fandi. Han har bra kondition, men vi har båda varit rätt frustrerade i dressyren. Han har haft för mycket energi och svårt att fokusera på mig. Jag har försökt att rida ordentligt så han ska bli trött, men då blir det bara mer press och konflikt. Min kompis Anna föreslog att jag skulle testa hennes intervaller (3min galopp, 1 min skritt, 3 min galopp, 1 min skritt, 3 min galopp, 15 min trav). Det fungerar superbra och nu gör vi detta i början av veckan för att göra en "urblåsning". Dagen efter skrittar jag ut i skogen och sedan är han fantastisk att rida övriga dagar. Det är väldigt bra träning för mig också, jag har haft hoppsadel och stått i lätt sits under allt galoppjobb för att träna benmusklerna. Det är imponerande att se vilken kondis Fandi har! Han vill framåt hela tiden under galoppen, under de 15 minuterna i trav varvar han ner i andningen och är nästan helt torr när vi är klara. Det går inte lika lätt för Indio, men nu har vi flera veckor att bygga upp kondition och uthållighet.

Även för Indio har det varit bra att få bort tävlingspressen. Vi hade hamnat i ett läge där jag ställde höga krav på honom vilket gav en del spänningar. Nu jobbar vi mer lösgörande och lydnad samt att han ska bli mer uthållig. Det är lätt när man har kommit till en viss nivå att man börjar gå för fort fram. Han började bli säker i bytena vid årsskiftet och nu har jag testat göra några tvåor (byten i vartannat). Man ska inte slösa sin tid och jag tycker man kan testa gå på röda fältet ibland för att utmana sig själv och hästen. Blir det missförstånd eller spänning får man backa och gå tillbaka till mer grundläggande övningar tills hästen är tillräckligt stark och förstår övningen. Ofta tänker jag "en gång till, det ska gå!", men då är hästen redan trött och spänningarna börjar komma. Man själv som ryttare blir frustrerad och tänker att man inte kan ge upp för då "vinner hästen". Jag tror många kan känna igen sig i denna situation och det är något jag försöker fokusera lite extra på just nu. Jag har som sagt testat göra några tvåor, även om det är väldigt tidigt, men utan press på att det ska bli perfekt. Är han trött så gör vi lättare saker, men seriebytena i sig är en bra hjälp att få hästen rak och framför skänkeln. Fandi klämde till med 15 (det magiska talet eftersom det är 15 stycken i GP) byten i varje i lördags. Nu behöver jag ha någon som kan filma oss så det finns bevis!

De andra hästarna går också väldigt bra. Já Vi har blivit så mycket starkare och är väldigt rolig att rida nu. Det går att börja med lite övningar så som skänkelvikning, öppna, övergångar galopp-skritt m.m. Vi har en intresserad av honom så jag ska hålla er uppdaterade om hur det går. Min mammas häst Manne är en superstjärna. Vore fantastiskt om alla unghästar hade hans temperament. Vi har ridit ut och han är så cool med allt, kommer bli en väldigt kul häst att jobba med. Min och Cecilias sto Latina gör stora framsteg. Det har varit bra att vara hemma så mycket och ha tid för henne. Nu har jag ridit henne själv i alla gångarter i stora ridhuset och hon ger väldigt trevlig känsla. I slutet av månaden ska jag filma och lägga ut henne till salu. En toppenhäst och är någon intresserad och vill ha mer info är det bara att kontakta mig på astrid_hedman@hotmail.com

Jag och min kompis Anna hade en väldigt mysig påskhelg och söndagen slog vi på stort och lagade en "så nära svensk påsklunch man kan komma utan att åka till Ikea". Vi fick den briljanta idéen att vi kunde prova oss på en vlogg där vi svarar på frågor om ni har några. Ni kan kommentera nedan om ni har något ni undrar över (Anna håller på med hoppning här i Portugal så ni kanske vill veta mer om det) och så tar vi upp det i nästa inlägg.

Ha en fin vecka och sköt om er!

Kram,

Astrid, Instagram astridhedman

Fandi gör snart alla GP-rörelser

Manne är en stjärna

Jag har kommit igång med Ridesum. Maja och Aramis red lektion igår, tycker det fungerar riktigt bra.

Vackra Já Vi

Smarrig påsklunch med bästa Anna

Latina har äntligen tappat det mesta av sin vinterpäls så man ser vilken färg hon faktiskt har. Sötnos!


Läst 68347 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.