Portugal-bloggen - Salon de Cheval
DEC
06

Salon de Cheval

Det tog ett tag för mig att skriva, men nu ska ni få höra om mitt äventyr i Paris.
  
Altivo kom fram till Paris på fredagen vid lunchtid. Jag och mamma hade åkt så vi var framme redan på torsdagkväll och mötte upp med min härliga kusin Carro. Vi bodde på ett hotell 5 minuters promenad från arenan. Fredagkväll fick vi rida på banan 30 minuter. Altivo var absolut inte trött efter resan utan var väldigt laddad. Arenan var cirka 50*30 m så det var en ganska liten bana. Runt om var det staket med reklam och publiken satt precis vid staketet. På ena långsidan var det en restaurang! Fick ändå hyfsad känsla, men denna typ av arenor är inte Altivos favorit så jag visste att det skulle bli en utmaning att få honom avspänd.
  
Lördag började dressyren. I working equitation rider man en slags kür med egen musik. Rörelserna måste ske i ordningen som det står skrivet i protokollet men man får utföra de på valfritt ställe. Jag var nöjd med min musik och program så jag hoppades att vi skulle kunna göra en felfri ritt. Altivo tyckte att det var alldeles för spännande för att kunna hålla sig i skritt så det blev ett par gånger som han taktade. Han försökte även fatta galopp efter en skrittpiruett. Suck! Traven och galoppen gick bättre, men han var för taggad och vi hade strul i en galoppiruett som också drog ner rejält. Jag var inte nöjd när jag kom ut, men vi red ändå ihop 60 % trots alla missar. Jag är inte långsint så det var bara att ladda om till eftermiddagen då vi skulle rida teknik. Vi hade fått banskissen några dagar innan så jag hade hunnit träna en dag hemma. Vi skulle bla rida med lans och rygga i en 8:a runt tunnor och slalom med byten.
   
Jag hoppades att hästen skulle vara lite lugnare då han gått på morgonen. Han kändes superfin på framridningen, men han spände till igen inne på banan och de ställen där vi nästan behövde "rida in i publiken" hade jag en del problem. Jag var ändå lite nöjdare efter den rundan. Altivo blir supersvår när han spänner sig för han blir väldigt bred bak och sänker ryggen. Man tappar helt galoppen och i vissa lägen kan han tvärvända om man ger honom för mycket plats i tyglarna. Jag hade velat rida på ett annat sätt och ha en annan känsla. Men nu gjorde jag verkligen det jag kunde i det läget vi var i. 60 % igen och det är så frustrerande att inte få visa vad man kan för vi är ju såååå mycket bättre än detta. Men kändes fortfarande ganska bra att få 60 % med en så spänd häst, tänk vad vi skulle kunna få för procent en bra dag... Publiken var helt fantastisk. Det var fullsatta läktare och de applåderade nästan efter varje hinder under rittens gång. Häftig känsla även om jag inte tänkte på det just när jag red. Altivo har inga problem med applåder så det var nog bara positivt.
   
Söndag förmiddag var det äntligen dags för speeden! Banan var svår, många hinder riktade mot staketet och publiken. Men jag hade gett mig tusan på att rida fort och den planen höll jag. Altivo kändes mycket bättre inne på banan och var väldigt fin på nästan alla hinder. Det var på ett par ställen vi hade lite strul och tappade tid just vid de hindrena nära staketet. Vi kom 10:a i speeden och 11:a totalt av 14 ryttare. Inte alls vad jag hade tänkt mig, men samtidigt får jag komma ihåg att det är några av Europas bästa ryttare på plats att det var vår första internationella start.
  
Det var ett häftigt och välorganiserat event. Jag träffade massor med underbara människor som jag hoppas fortsätta ha kontakt med. Otroligt glad över alla fina människor som jag har runt om mig och hejar på <3
  
Merci, Bonjour, Voila!
   
Ni kan se lite fler bilder på min instagram: astridhedman


Läst 23347 ggr

Fler inlägg

MAJ
06

Äventyret är påbörjat

Idag körde jag Altivo till Golega där transporten mot Tyskland avgick. Nu har vårt äventyr börjat på riktigt! På tisdag flyger jag till München och onsdag är det veterinärbesiktning. Sedan rullar det på med dressyr torsdag, teknik fredag och speed lördag. Jag är väldigt nöjd med vår uppladdning. Altivo gick super för Maria förra helgen, vi åkte och tränade hinder på bortaplan i onsdags. Det gick jättebra och även om han var lite trött efter alla pass med Maria så var han väldigt fokuserad på mig. Torsdag och fredag har han fått ta det lugnt med mycket skritt och lätt arbete. Blir en nyttig erfarenhet att se hur denna plan fungerar.

Jag är väldigt glad över mina sponsorer som har bidragit till att vi kunnat förbereda oss på bästa sätt. Tusen tack för att ni tror på mig och Altivo! Stort tack till:

Bilhallen

http://bilhallen.se/

Bästa bilförsäljarna i Piteå med serviceminded personal. Perfekta modeller för hästfolk, bla Subaru.

Brightmare Productions

http://brightmare.se/

Böcker med inspirerande övningar att göra både på ridbanan, avsuttet och i skogen. Köp hela triologin på deras hemsida!

Gallerian Piteå

http://www.gallerianpitea.se/

Bästa shoppingen i Piteå!

Mustcare Pro

https://www.mustcarepro.se/

Tillskott för häst. Kolla in deras produkter på hemsidan. Jag känner skillnad på Altivo som äter Fenilpro och Sedipro.

Under VM kommer jag att posta på Hippsons Instagram så följ mig och resten av det svenska gänget där. Kommer nog inte kunna blogga då datorn får stanna hemma, men jag ska försöka uppdatera så mycket jag hinner på andra sociala medier. Varning för ett monsterlång inlägg när jag är hemma igen ;) Ni kan också gå in och följa mig på instagram astridhedman om ni vill veta hur det går under VM. Clipmyhorse kommer också att sända live på https://www.clipmyhorse.tv/de_DE/events/2057/pferd-international

Jag hoppas verkligen, oavsett resultat, att detta VM ska få fler att öppna upp ögonen för working equitation. Att denna underbara disciplin kan bli mer erkänd och få fler ekipage att testa på. Ska se om jag hinner skriva ett kort inlägg innan jag åker, om inte... Håll tummarna!

Kram

/Astrid

Jag och Altivo i Golega idag <3


Läst 11765 ggr Kommentarer Kommentera

APR
29

Förberedelser

Det har varit fullt fokus på Altivo senaste veckan. I söndags förra helgen var vi iväg till en regional dressyrtävling och red en S:t Georges mest för att komma ut och lufta oss innan VM. Han var väldigt avspänd och jag gled mest runt utan att sätta så mycket press på honom. Vi gick faktiskt och vann klassen utav fyra ryttare så det var jättekul.
  
I onsdags var det working equitation i Braga. Jag fick rida mitt program till musik. Tävlingen var inomhus och Altivo var väldigt spooky i ett hörn så det blev pannkaka i galoppen så fort vi kom nära. Det var inte alls vad jag ville ha för känsla inför VM, men samtidigt tror jag att det var en bra erfarenhet.
Han var fin och avspänd på framridningen så jag satte inget tryck i honom. När jag sedan kom in på banan och behövde ha honom mer mellan hand och skänkel så spände han till istället för att lyssna på mig. Vi fick bara 60 % så det var surt, men jag fick bra kritik om mitt program.
Till tekniken red jag igenom hjälperna mer på framridningen och då var han mycket mer ridbar inne på banan. Vi hade några riktigt bra stunder och ett par missar, men vi landade på 67 %. I speeden red jag lugnt och han gav mig så härlig känsla. Vi fick ingen topplacering, men vi var där för att träna och det var en nyttig dag.
  
I fredags kom min tränare Maria Eriksson hit och vi har tränat igår och idag. Vi hinner köra ett pass med Altivo imorgon på morgonen innan hon flyger hem. Hästarna har gått så bra och Altivo är i storform. Vi har givetvis fått massor att jobba med som alltid när Maria kommer. Mina skänklar ska vridas om, jag måste få hästarna mjuka som sockor, kontrollera händerna, krama i tyglarna istället för att ta/släppa, pumpa upp den svaga sidan osv osv. Jag har fått massor med verktyg och idag var Altivo helt fantastisk. Får ibland nypa mig i armen över att jag får rida en så fin häst som han. Maria ska med på VM och det känns väldigt tryggt att ha med henne. Hon kan både mig och hästen och vet vad vi ska fokusera på.
  
Nu ska vi gå och käka en Francesinha, ni kan ju googla på det. Ledtråd: Portugisisk skräpmat!
  
Kom ihåg att följa mig på Instagram: astridhedman


Altivo kanske borde bli hopphäst istället? :)


Läst 15251 ggr Kommentarer Kommentera

APR
16

München here we come!

Antar att de flesta av er redan läst nyheten om att jag kommer ingå i Sveriges lag på VM i maj! Working equitation är en fantastiskt rolig gren och jag är så stolt och glad att få göra denna resa med Altivo. När jag började rida honom satte vi som mål att en dag rida ett internationellt mästerskap och nu är vi där. Men jag tar inte ut något i förskott. Som alla vet kan det hända saker på vägen, men vi ska göra vårt allra bästa för att vara väl förberedda och i toppform. Ska även bli superkul att få rida i lag. Här i Portugal är de inte så mycket för lag förutom när det är internationella mästerskap. När jag bodde hemma tävlade jag i lag på både ponny och häst. Vi hade alltid bra stämning och hejade på varandra. Jag tror att jag och mina lagkompisar Johanna Nygren och Åsa Salétros kommer ha samma härliga stämning.

Min plan var att tävla dressyr idag, mest för att komma ut med honom och ha ett par till tävlingar i kroppen. Tyvärr flyttades tävlingen in pga regnet som varit i veckan. Vi laddar om för nästa söndag istället och onsdagen (som är helgdag) blir det regional we. Sedan kommer Maria hit sista veckan i april och har en genomkörare med oss. Altivo har även fått träffa en spansk fysioterapeut och veterinären har raspat tänderna i veckan. Även jag har träffat min fysioterapeut och varit till tandläkaren så vi är båda genomkollade inför resan. Nu när jag har hjälp i stallet av finska Isa Kautto så har jag mer tid och ork. Vi har börjat yoga på morgonen innan frukost och det gör stor skillnad i ridningen. Känner skillnad efter 10 dagar så ska verkligen hålla i den vanan även efter Isa åker tillbaka till Madeira där hon bor.

Som avslutning på detta inlägg tänkte jag höra om någon skulle vara intresserad av att köpa en jättetrevlig palomino? Det är en cruzado (mamman och pappan är inte godkända för avel så därför räknas den som cruzado istället för lusitano). Den är 7 år, valack sedan november och 158 cm hög. Var och red den för ett par veckor sedan och ägaren vill bli av med den snabbt. Det är lite att jobba med, men den är väldigt snäll även om den är känslig att rida. Med några månaders jobb så kommer den bli jättefin och den är vacker som en dröm! Bra pris. Ni kan mejla mig om ni eller någon ni känner skulle vara intresserade på astrid_hedman@hotmail.com

Snyggingen Galomino. Jag vet även fler hästar till salu så vill ni ha hjälp tveka inte att höra av er :)

Jag och Altivo letar sponsorer inför VM. Vi har fått några stycken som jag kommer presentera snart. Ett av de företag som sponsrar oss med deras produkter är Mustcare Pro. De har tillskott för hästar och Altivo har fått testa deras Fenilpro med MSM och jag tycker att jag känner skillnad efter 3 veckors användning. Speciellt i uppvärmningen är han mjukare och har lättare att böja i haserna i samlingen. Sedipro innehåller magnesium och hjälper hästen att koncentrera sig vilket jag också märker skillnad på. Kolla in deras hemsida om ni vill läsa mer www.mustcarepro.se

Kom ihåg att följa mig på instagram astridhedman

Så laddad för 25 grader och sol nästa vecka!

Kram på er och hoppas ni får en fin vecka <3


Läst 19955 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Portugal-bloggen »Portugal-bloggen

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen


Astrids senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Antagningsprov

Hippologbloggen

Planering!

Therese

Massor av träningar!

Saras vardag

Till Husbloggarna