Avelsbloggen

Lera, regn, lera och åter regn….
Nu är hösten här på riktigt och jag har, som vanligt, förträngt hur eländigt det blir i våra hagar.
Men men, de är ju såhär vid denna årstid och när våren närmar sig har jag återigen glömt av hur det varit under hösten/vintern…haha
Vi har nu dräktighetskollat våra sista 2 ston på 90dygn och även de var fortfarande dräktiga. Detta innebär, om inget annat oförutsett händer att vi faktiskt får 4 föl 2018. Känns helt overkligt men också så himla kul förstås. Efter att vi miste både sto och föl i våras håller jag en väldigt låg profil tills dess att alla 4 föl har fötts och att både föl och mamma är friska. DÅ hörrni ska det firas det vill jag lova.

Vi väntar följande kombinationer:
Springbank II VH - Floricello
Fürsten-Look - Don Schufro
De Lorean - Rambo
Demand - Don Primero

Jonas aka ekonomichef på Stall MJ säger att vi måste sälja hästar så om någon av er har någon miljon över och vill lägga ett bud redan nu är ni varmt välkomna ;-)

Vårt fina sto ”Pärlan” ådrog sig tråkigt nog en skada i mars. Skadan var värre än vad vi hoppats på vilket gjorde att rehaben blev mkt längre än planerat. Hon fick flytta hem för att vila och har sedan dess promenerat och ätit massor med äppelgydisar! Hon fick på sensommaren en superbra igångsättning hos Stall Fastbo där hon fick promenera i vatten 1 månad. I torsdags var vi på återbesök hos Brunmåla Hästklinik och hon har aldrig rört sig så bra som hon gjorde då. Och jag som hade bestämt hingst och allt…hahaha. Nu väntar en lååång uppbyggnadsfas så får vi se vart det leder, funkar det så är vi förstås väldigt glada, gör det inte det så får jag ändå användning av mitt hingstval ;-)

"Pärlan" och Filippa Norrman

Alltså jag måste bara lägga upp denna bild på ”Tyrbo” och Jonas. Jag tycker verkligen att den är så himla fin (om man tänker bort mjukisbyxorna, han matchar iof med mössan så han är lite ursäktad ;-) (Bilden är tagen i Maj 2012)

När jag träffade Jonas visste han att en häst var en häst dvs att det är ett djur som har päls och man kan sitta i en vagn bakom den på Solvalla och kör sjukt snabbt. När jag, på vår allra första dejt berättade klart och tydligt för honom att – Bara så att du vet så vill jag absolut INTE ha barn så vill du ha det gör du bäst i att hitta någon annan. Jag älskar även hästar och kommer inte att lägga mindre tid på dem om det blir du och jag….bara så att du vet vad jag står och vad jag tycker - han undrade nog vad i helskotta han gett sig in i (Det vet han för övrigt fortfarande inte)
1 år senare hade vi köpt vår gård...hahaha

”Tyrbo” som egentligen heter Atom MJ är Jonas första egna häst och mitt första föl… Därför är både Jonas och jag löjligt töntiga när det kommer till ”Tybo”…hahaha
-Men åhhh kolla Tyrbo sover
-Men åhh kolla han myser i solen
-Men åhh kolla hur gyllig han är när han äter sin mat
Ja listan kan göras lång och han är verkligen speciellt för oss. Vi har även modifierat hans smeknamn lite så han kallas numera Tyrbolas ;-)

Victoria Logård och Tyrbolas tränar på vackra Segersta Equestrian!


Jag är så himla impad över hur mkt Jonas har lärt sig under dessa år som gårdsägare och jag vill verkligen sticka ut hakan och säga, att han kan mer om ”horsemanship” än vad många med betydligt mkt längre erfarenhet kan. Han har på något sätt lärt sig det här med häst och jag vet inte riktigt hur. När vi kollar på hingstar ihop ser han lixom detaljer som jag inte ser men vår syn ihop blir kanon. Hans styrka är att han har ett lugn och en iakttagande personlighet som hästarna gillar och kan få den mest hispigaste hästen att stå helt lugn bredvid honom. Vi har numera även bytt roller vid lastningen, han leder in hästarna och jag stänger. Mitt tålamod har sina begränsningar vilket gör att Jonas är mer lämpad att sköta det hela….hahaha
Förvisso kan hans lugn driva mig till fullkomligt vansinne men jag måste tyvärr erkänna att hans stil går bättre hem hos hästarna. Men jag vill ändå bara inflika att jag faktiskt har en rätt bra känsla för hästar också...hahaha ;-)


Och NEJ jag vill inte ha något utan det är bara ett konstaterande att det är så.
Fast några får, kor, getter och åsnor hade jag iof inte tackat nej till ;-)


Läst 38089 ggr Kommentarer Kommentera

Maria Oscarius driver Stall MJ där hon föder upp hästar för framför allt dressyr.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.