Avelsbloggen

Då har årets första föl äntligen kommit. Den 25/4 klockan 00.40 föddes det ett litet brunt stoföl. Hon är efter Kjento – Ampere och har fått namnet Ipa MJ. Mamma Brandy MJ aka Brickan som är förstföderska har varit/är en helt fantastisk mamma. Jag var lite orolig över hur det skulle gå då Brickan är en känslig häst, men detta verkar vara hennes grej. Hon gjorde allt så lätt och enkelt för fölet så efter ca 2h så var allt klart. Ipa ställde sig upp efter ca 40min, diade efter ytterligare 10min och sedan bajsade hon och kissade som på beställning. Sen var allt klart lixom, så skönt med en klok och smart mamma häst.

   

De fick komma ut på ridbanan på morgonen och röra sig lite. Ipa var lite blyg till en början men Brickan som är ett energiknippe av rang såg till att hon fick träna på löpningen direkt. Det kommer att bli ett vältränat föl det där haha.

I och med detta så är det väldigt viktigt att hon ges tid till återhämtning då Brickan mest tycker att hon ska bygga kondis, därför har de fått gå ut i omgångar istället. Igår var det första dagen som Brickan insåg att man inte alltid behöver träna så efter löppasset fick Ipa dricka och gå och lägga sig ute. Det är ju så skönt att kunna ha dem ute i gräshagen hela dagen när det är fint väder.

     

Nu väntar vi 2 föl till och de är beräknade till den 26 och 27 maj. Det är faktiskt väldigt skönt att kunna få sova några nätter helt och hållet innan vaket börjar igen.

Måste bara dela med mig av en bild på vår häst Atom MJ aka Tybbe som rids av Julia Skatt.
De ska ju satsa på att bli stjärnor på dressyrbanan med han älskar att hoppa. Även Julia verkar ju ha anlag för hoppningen så vem vet, de kanske byter gren hahaha.


 


Läst 63793 ggr Kommentarer Kommentera

Maria Oscarius driver Stall MJ där hon föder upp hästar för framför allt dressyr.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.