Prylbloggen - Flugorna är här!

Prylbloggen

MAJ
21
2014

Flugorna är här!

Både flygfän och fästingar har anlänt tillsammans med sommaren, det är hög tid att plocka fram flughuvan. Här är ett gäng olika modeller som finns på marknaden just nu.


Horsewares Rambo-modell ser kanske lite extra spejsig ut, men den inbyggda skenan gör att tyget inte lägger sig över ögonen. Huvan innehåller en syntetisk form av permethrin som håller insekter borta, medlet sägs vara effektivt i upp till 20 tvättar. Nosskyddet är avtagbart. Kostar cirka 299 kr.


En billig och populär modell som finns hos flera olika leverantörer är denna lätta variant - med tunt nät och lycra som smiter åt runt nos, käke och nacke. Detta för att sitta på plats och inte släppa in några flugor. Huvan på bilden kommer från Börjes Tingsryd och kostar 65 kr.

De klassiska flugpannbanden är inte lika vanliga längre. Sitter de bara på plats tycker jag att de fungerar bra. Jag brukar surra lite eltejp runt kardborren, då brukar flyveilen hålla sig kvar. Kostar 25 kr på Börjes.


Den här modellen kommer från Shires och ska vara ergonomiskt utformad så att den håller sig på plats runt ansiktet, och inte åker ner över ögonen. Huvan har även fleecefoder längs med sömmarna. Juseras med två kardborrespännen vid käken. Meshnätet i ansiktet är finmaskigt, luvan har även meshnät vid öronen. Kostar 149 kr och finns bland annat här.

Ett nosskydd kan vara bra på skimlar som lätt bränner sig på mulen. Kan också användas vid ridning, till exempel på hästar med "head-shaking". Detta kommer från Horze och kostar 89 kr.

En billig modell för 129 kr hittade jag hos Horze. Den har inbyggt nosskydd och saknar insydda öron, kan vara bra för de hästar som inte gillar att ha något över öronen. Huvan justeras med två kardborreknäppen vid käken.


taggar


liknande webbartiklar


Läst 31892 ggrMer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 6382321 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 6441194 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 6460101 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »
Cecilias senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 818813 läsare