Prylbloggen - Svar på läsarfrågor - del 1

Prylbloggen

NOV
27
2013

Svar på läsarfrågor - del 1

 

FRÅGA: Jag söker något liknande den här Equiline-jackan, det vill  en proper framridningsjacka/tröja som andas så att man slipper svettas ihjäl. Förslag på snygga, bekväma framridningskläder till framför allt dressyr alltså.
  
Svar: Jag skulle föreslå något med bra passform och bra material, som klarar att hålla dig varm samtidigt som plagget andas ordentligt. Som den här tröjjackan från Pikeur Premium Collection, gjord i "Polartech fleece", den finns bland annat här och kostar 1395 kronor.


  
  
Ett annat tips är den här modellen från Iris Bayer, sydd i lätt fleece med nylon på framsidan. Finns här för 1195 kronor.


  
  
FRÅGA: Jag skulle gärna vilja ha tips om var man kan hitta vinterns snyggaste, varmaste och mest prisvärda vinterjackor i stallet! Tycker att det är en djungel och svårt att hitta många olika alternativ.
  
Svar: Ett stort inlägg med höst-/vinterjackor hittar du här.
Men ett tips är att satsa på dun och en jacka med längd. Håller man även rumpa och lår varma är mycket vunnet.FRÅGA: Ingen sadel är ju som Butet, men hur bra (eller dålig) är Börjes "Butet-kopia" Tattersall egentligen? Fem års garanti på bommen måste väl ändå innebära viss kvalitet? Vet du något om den? Finns det någon ryttare man känner till som använder den?
  
Jag har både Butet-sadeln och Börjes Tattersall. Även om Butet-sadeln är min favorit, så är Tattersall riktigt bra och jag måste säga att den är väl värd sina pengar.  
Är du ute efter "Butet-känslan" för en betydligt mindre peng är Tattersal ett bra val. Det enda jag märkt är att färgen slitits bort på några sömmar, men i övrigt känns lädret som helt okej kvalitet. Sadeln är mjuk men dock lite knarrig (behöver några omgångar paraffinolja).
  
Jag har sett att det finns olika upplagor (antagligen olika sädningar från sadelmakeriet) av Tattersal-sadeln, en omgång som var lite flatare och en som är lite mer skålad i sätet. Så man ska nog åka och kolla i butik, och provsitta vad man gillar, innan man köper.

 


FRÅGA: Hej! Jag är på jakt efter både ett par läderridstövlar och ett par chaps. Problemet är att jag har grova vader, men är inte så jättestor för övrigt. Har storlek 38 i kläder. Jag vill heller inte lägga ut alltför mycket pengar. 
Så min fråga är: Känner du till något företag som har stövlar för oss med bredare vader, eller någon som tänkt på detta vid tillverkning av chaps som inte måste specialbeställas? 
  
Svar: Jag skulle föreslå Ariats Volant, som har en bred stretchig del som gör att den sitter perfekt på de flesta typer av vader. Sulan är dessutom en av de absolut bästa på marknaden. Den kostar normalt cirka 4 700 kronor men finns nu till specialpris 2 500 kronor här.
  
Annars skulle jag även rekommendera en stövel med det nya snörsystemet, Boa (finns även ett flertal billigare varianter hos både Hööks och Börjes). 
  
Canadian prochaps har kanon-passform och är gjorda i ett flexibelt material som både är vattenavvisande och har andasfunktion. De kostar dock 2 899 kronor och finns här.

   

   
  
FRÅGA: Jag letar efter outfit till en 10-årig ponnyjockey som tävlar galopp. Var hittar jag det?
  
Galopputbudet i Sverige är tyvärr begränsat. Men Irländska TRI Equestrian har ett stort utbud och de skickar även worldwide. Här kommer du till deras webbshop.
  


  
FRÅGA: Jag önskar tips på utetäcken (regn och vinterfodrat) som inte är så stora i hals/bogpartiet och som inte är så dyra.
  
Svar: Jag har både Horsewares och Dominicks täcken på min häst som är smal över hals och bogar, och de sitter kanon på. Även Bucas täcken upplevs som ganska smala framtill och kan fungera bra. Horsewares billigare linje Amgio har till exempel modellen Hero som finns här med 200 grams fyllning för 640 kronor.
  
  
FRÅGA: Tänkte höra med dig om du har koll på någa snygga rundsydda träns, både för tävling och vardagsbruk. Gärna varierande prisklasser och färg.
  
Svar: Håll utkik här, ett inlägg med rundsydda träns kommer snart!
  
  
EFTERLYSNING FRÅN CECILIA
Jag har fått väldigt mycket frågor om stora storlekar både till häst och ryttare, vilket det finns ett begränsat utbud av. Jag håller på att gräva fram allt jag kan hitta. Men ni läsare som faktiskt lyckats hitta bra XL/XFULL-grejer får gärna tipsa mig!Läst 33248 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8163177 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8222070 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8241000 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.