Prylbloggen - Glad gul påsk!

Prylbloggen

APR
17
2014

Glad gul påsk!


Veckans färg är ju helt klart gul, även om vi inte hittar alls lika mycket gult i vårens kollektioner som förra året. Vi har plockat ihop ett gäng sköna gula hästgrejer till er. Som det här citrongula schabraket från Horze. Silikontrycket i mitten kommer alltså inte att synas med sadeln på, utan är tänkt att hålla sadeln på plats. Kostar 299 kr och finns här.


Jin Stirrups aluminiumfavorit finns i en mängd färger, däribland gult. Kostar cirka 1635 kr.

Jin Stirrup har även kommit med denna nya modell i polyamidplast som sägs kombinera smidighet, lätthet och grepp. Kostar cirka 869 och finns bland annat här i gult.


En annan lätt stigbygel är denna i plast från Compositi, fotplattan finns i massor av olika färger och går att byta ut när du tröttnat. Kostar 229 kr och finns bland annat här.


Fin, ljusgul färg har denna tävlingstopp från Spooks. Den har fukttransporterande egenskaper och modellen är lång, så att den sitter bra även om du har låga byxor på dig. Kostar cirka 579 kr och finns bland annat här.


En gul kavaj är kanske inte så snyggt, men desto peppigare blir det om du pimpar kavajen med den här kragen i konstmocka från Manfredi. Manfredis kavajer har nämligen den roliga funktionen att man med en liten osynlig dragkedja kan ta loss och byta kragen. Denna kostar 599 kr och finns bland annat här.


Schockemöhle Sports har flera gula inslag i vår, bland annat den här pikétröjan. Kostar 549 kr och finns här.


Hoodtröja från Spooks, med dragkedjor på fickorna, kostar cirka 695 kr och finns bland annat här.

En riktig klassiker, "cowboyhandskar" i gult och supermjukt skinn. Dessa hittade jag på Hööks, de kostar 179 kr, finns här.


taggar


Läst 85547 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8587579 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8646475 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8665409 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.