Prylbloggen - Hårda paket

Prylbloggen

DEC
05
2013

Hårda paket

I dag tänkte jag tipsa er om lite sköna, hårda klappar i bokformat. Perfekt att ge bort till någon som har det mesta i prylväg...
  

Det här är en så kallad "Cube Book" - en bok i litet och kvadratiskt format, lika tjock som den är i längd och bredd. Fullproppad med fantastiskt fina bilder på hästar. Jag har den själv i bokhyllan och man kan sitta i timmar och bläddra. Dessutom kan du köpa den för ynka 6 dollar på Amazon just nu.
   


Den här underbara boken är en inspirationsbomb med vackra stallbilder. Perfekt för den som gillar att inreda eller som har stallbyggarplaner. Även den klickar du hem på Amazon, för 35 usd.


Och så lite svenskt - vem blir inte glad för den här? En bok fullmatad med Lena Furbergs härliga Mulle-serier. Kostar 84 kr på Bokus.
  


En riktigt skojig bok är den här engelska varianten, som sätter huvudet på spiken med typiska stallstereotyper. Jag hittade den hos Butik Quse för 125 kr.


Den här boken ger en tydlig förklaring på alla konstiga ord vi har i ridsporten, på engelska. Perfekta presenten för den som ska ge sig iväg på hästjobb utomlands. Den kostar 99 kr hos Butik Quse.
  


En riktig klassiker som du bör ha i bokhyllan: Träna hästen för hoppning av Anthony Paalman. Det är en träningsbibel som alltid är lika aktuell. Paalmans bok hittar du på Adlibris för 407 kr.
   


Och Kyra Kyrklunds bibel "Dressyr med Kyra" finns numera i nyupplaga, även den är en riktig skatt i ryttarens bokhylla. Kostar 193 kr på Bokus.Läst 28514 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8586783 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8645679 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8664613 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.