Prylbloggen - Mina favoriter - Veredus-stövlarna

Prylbloggen

JUL
01
2010

Mina favoriter - Veredus-stövlarna

 


Stövlar brukar ha svårt att konkurrera med gamla inridna favoriter i
garderoben, men dessa har lyckats att ta platsen framför både mina gamla
och mycket välinridna SarmHippique och mina röda Tretorn. Efter några
månaders testande har jag kännt, klämt, slitit och framförallt ridit för
att testa dem till max och Veredus Guarnieri-stövlar har levt upp till
mina förväntningar mer än väl. Förutom designens mix av klassiska
stövlar och teknisk finish så gillar jag det här:


1. Boa-system, snörsystemet på sidan är oslagbart. Har funnits ett längre tag på blandannat snowboardkängor och det är helt
idealiskt på ett par ridstövlar. Jag var först skeptiskt till de tunna snörena, de ser inte ut att tåla dagligt slitage och hårda drag, men det är inga som helst bekymmer.  Älskar att ha dem bekväm-inställda när jag inte rider, sedan hoppar jag upp och bara drar några varv så att de sitter sådär perfekt tight som behövs när man rider. Är dessutom toppen om man varierar mellan dressyr- och hoppsadel. Kan inte fatta att den här idéen inte funnits längre på ridstövlar.
Snörningen gör dessutom att du får en perfekt passform för olika typer av ben, har låtit flera olika typer av ben prova och de har suttit bra på alla efter att snörsystemet dragits åt.


2. X-grip-systemet. Ett speciellt gummimaterial som blandannat används på klätterskor och sitter på insidan skänkeln, begreppet "sitter som klistrat" är ordagrant rätt här. Skänkelläget blir verkligen bättre och du sitter helt stilla.

3. Lädret, här får du vad du betalar för, det italienska lädret är toppkvalité och de blir mjukare och goare för varje dag du änvänder dem. Till och med lukten på lädret osar toppklass. Tror bilden visar hur mjukt och fint lädret är efter "inridning".


4. Skon och sulan. Det känns att designern har tittat på andra sportskor. Greppet blir grymt i gummisulan som är väldigt mjuk och greppar bra i stigbygeln. Elastisiteten och stötdämpningen känns som i en joggingsko, väldigt skönt!

Ett minus är dock det höga priset på cirka 7800 kr. Kvalitén lever upp till priset, men känns som en surdeg i de allra flestas plånbok.



Läst 53871 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9597781 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9656679 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9675614 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.