Prylbloggen - Spanien-rapport

Prylbloggen

OKT
05
2011

Spanien-rapport


Som ni ju vet så försöker jag ju ha ögon och öron överallt i den här branschen. Det innebär inte bara att jag slaviskt kan jaga de senaste nyheterna på mässor, butiker, nätet, stallet, hästen, detaljstudera ryttare och klämma, känna och dra i allt jag kommer åt i hästväg. Det innebär också att jag har lite spioner. I det senaste fallet så skickade jag ut frilanskollegan Eva Oscarsson att prylspana i Spanien. Så kära läsare - only for you, Eva Oscarssons story:


Mitt i natten flög vi från Kastrup. Finalen i promotional leauge, där svenska hopplandslaget var samlat, skulle ses på plats. Van vid events som Göteborg Horse Show och Falsterbo så såg vi förstås mucho fram emot att få shoppa hästgrejor också. Och vi åkte direkt från flygplatsen till tävlingen, som hölls på en Polo Club i centrala Barcelona. Bestämda steg mot mässstånden. Irrande blickar, och flera besvikna ögonkast mellan oss senare...kunde vi bara konstatera att det här mest gick ut på att sälja bilar, massagebänkar, telefonabbonemang, smycken och kaffemaskiner.
Hur kan man ha en femstjärnig internationell hopptävling - utan att försöka kränga hästsaker till publiken? I miss you Hööks, Börjes, Skara ridsport  och Charlies.

 Till slut hittade vi dock den italienska stövel- och skotillverkaren Fabbri i en monter. De har gjort ridstövlar sen 1924. Och inte bara det. Golfskor är också en specialitet. Allting är handgjort och specialbeställt och själv säger tillverkaren att det speciella är att stöveln väldigt snabbt formar sig kring foten och benet på ryttaren. Och ja, det kändes som fantastiskt mjuka och skön stövlar det här. Men det var nog utseendet och alla variationer som lockade oss. Nu ska man bara våga också. Och ha råd. Från 7-8 000 kr och uppåt kostar stövlarna. Har inte kunnat hitta någon som säljer stövlarna i Sverige men i Europa finns det flera återförsäljare.   www.stivalifabbri.itLite plåster på såren fick vi dock i spanska Massimoduttis monter. Deras fantastiska "skogshuggar" kläder slår allt. Dessutom deltar de som sponsorer på flera stora hästtävlingar under året i Spanien. Bra tänkt av dem! Butik i Sverige har de bara i Stockholm och Göteborg, men finns att köpa på webben på flera engelska fashionsidor.

Rutiga skjortor, västar och fluga! Det är dock något oklart om de stiliga ridhjälmarna i lila och mossgrönt verkligen var till salu?
www.massimodutti.com
Funderar nu som bäst på vem som kommer bli först med att rida i fluga. Hoppryttare eller dressyrryttare? Körning kanske, eller fälttävlan? Oerhört stiligt är det i alla fall. Det här kommer säkert att bli en fluga (riktigt dålig ordvits). Till och med flugorna gillar flugor (haha...se bilden).

För att kompensera den uteblivna shoppingen fortsatte vi i centrala Barcelona i stället. Spanska klädkedjorna Zara och Mango har stora varuhus där och så förstås Desigual.  I 28 grader och sol stod vi och drog i vinterkläderna. Inte så hästrelaterat, men åhhh så fina kläder. Och nån gång händer det ju att man är i behov av "vanliga kläder" också.
Sverige vann finalen. Tog sig tillbaka till Superligan. Det betyder flera tävlingar nästa år på spännande platser. Funderar på att boka redan nu. Bestämmer mig dock för att noga kolla status på mässan innan vi åker. 

Eva Oscarsson


taggar


liknande webbartiklar


Läst 41300 ggr


Mer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 7445685 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 7504563 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 7523474 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »
Cecilias senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 828614 läsare


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar
Hitta självförtroendet i hoppningen efter en olycka
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.