Prylbloggen - Veredus på benen

Prylbloggen

JUN
01

Veredus på benen

 


Det är inte bara Penny som har Veredus på benen idag, jag har under en tid testkört Veredus nya skor och minichaps och här kommer en testrapport.

Skorna är inte bara stilrena utan fasligt sköna. Modellen jag provat Soprano, har dragkedja bak, något jag var rädd skulle ge rejäl skoskav om man gör något annat än att rida, men inte. Istället är de snabba att hoppa i och dragkedjan bak gör att de sitter tight och bra runt ankeln, vilket ger bra stabilitet när du rider. Bra ridskor tycker jag ska hålla standard även för att springa runt i en hel dag och det gör Veredus Soprano verkligen. De har en bra och skön sula utvecklad med sk TCS-teknologi som har en perfekt anatomisk form på sulan i kombination med polyrethangummi. Hårda golv eller snabba avhoppningar - fötterna är glada i de här skorna. Nästan så jag funderar på om man skulle skaffa ett par att använda civilt... Precis som Guarnieristöveln så har du samma gummisula och grepp, du får både bra stötdämpning och grepp så du håller kvar foten ordentligt i stigbygeln. Jag ska även nämna att lädret är av toppkvalité. Italienska skor när de är som bäst skulle jag vilja säga. Veredus nya jordphurs glider in och tar upp stenhård konkurrens med annars erkända skofavoriter som tillexempel Ariat.

Duetto har allt som du egentligen förväntar dig av ett par högkvalitativa chaps, mjukaste lädret, bra och hållbar dragkedja som tål MYCKET slit. Men en detalj som är riktgtigt bra är sporrhållaren, tummen upp för den! Chapsen finns i en mängd olika storlekar och längder så att man kan hitta en som blir "nästan" måttbeställd. Mina satt perfekt och framförallt gillade jag att de verkligen går upp lite högre på utsidan. Även Duetto tar upp en stenhård kamp med konkurrenter som tillexempel Dyon.

En liten fundering som dök upp var varför inte chapsen finns med samma gummiförstärkning på insidan som stövlarna Guarnieri? En funktion som jag tycker nytänkande Veredus borde ha funderat på. Men vem vet, det kanske är nästa steg för Veredus in på ryttarsidan...

Dojjan Soprano kostar ca 2399 kr och chapsen Duetto ca 1799 kr.

 


taggar


liknande webbartiklar


Läst 38132 ggrMer från prylbloggen

JUL
28

Lyxiga smycken inspirerade av ridsporten

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 5856592 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16

Somriga toppar från brittisk nykomling

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 5915460 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13

Vågade mönster från danskt ridsportmärke

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 5934362 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »
Cecilias senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 813155 läsare