Prylbloggen - Testrapport!

Prylbloggen

NOV
30
2011

Testrapport!

Nu har jag ridit Penny med Horsewares Micklem-träns ett längre tag och måste säga att jag är väldigt nöjd. Jag upplever att hästarna trivs bra i den här lösningen som är gjord för att vara så bekväm som möjligt för hästen. Penny kan vara lite stark och ruska ifrån sig kontakten med munnen och det tycker jag har blivit betydligt mindre med det här tränset, man får en bra kontakt mellan hand och mun överhuvudtaget faktiskt.  Jag gillar att det känns som en schjyst och bekväm lösning för hästen, men också att jag kunde använda den här "snällare" modellen istället för att kanske prova ett starkare bett, - det behövdes inte när jag satte på Micklemtränset. Missförstå mig nu inte, jag menar inte att tränset är starkt och kraftfullt i sin effekt,  utan att kombinationen av kontakt både genom mun och nosrygg fungerar väldigt väl.

Även nackremmen är brett utformad, med en tjockare padding som ska avlasta och inte lägga så stort tryck runt nerverna bakom öronen.


Hela tanken med Micklem-tränset är att vara bekvämt för hästen, inte trycka på nervbanor eller hästen molartänder i ovankäken, därför sitter nosremmarna placerade ovan och under dessa känsliga punkter. Kan verkligen tänka mig att det här fungerar på en häst med tandproblem, eftersom det inte är något tryck alls just där.  Därför tror jag också att det här är riktigt bra på unghästar där det händer mycket i munnen. 

Man blir liksom nybörjare igen, jag tyckte det var svårt att känna efter hur det skulle sitta, eftersom man inte alls kan referera till hur ett vanligt träns sitter. Men jag hade Iphonen i fickan och körde med guidning iform av den här filmen:

Klippsen kan man välja att sätta i, då blir det ännu mer effekt på nosgrimman och det avlastar tryck i mun och på tunga. Jag tyckte det blev ganska bra effekt och satte på dem när jag tyckte att hästen kändes lite starkare, tillexempel när jag ridit ut.



Det ska även nämnas att det går att använda tränset som kapson och helt bettlöst. I filmen ovan ser ni hur det går till. (tävlingsvarianten har dock ingen ring för kapsonen). Denna varianten kallas Multibridle och kostar ca 1480 kr, Competition är tävlingsvarianten och kostar 1645. Du hittar dem blandannat här.


taggar


Läst 85447 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9583559 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9642457 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9661392 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.