Dressyrbloggen - Dressyrbloggens återblick 2015

Gott slut allihopa och god fortsättning! Vilket år vi haft va?
Terrorattacker, prinsdop och regeringsskifte. Men här då...i min lilla ridvärld?
  
Sir Uphill e. Damino lyckades trava till sig en 11:e-plats i finalen på Svenskt Avels- och Sportchampionat i Flyinge. Diplom på treårstestet i Plönninge och smickrande lovord som sporthäst av J-O Olsson. "Schpännande" att se vad det kan bli av detta charmtroll. 😀

Sir Uphill, ägare och uppfödare mamma Britta Simberg.

Min svarta favorithäst är Feine Dame e. Fürstenball, även hon kom till final på Flyinge. Jag älskar den här hästen med sin taktfasta trav och sitt underbara temperament. Var tyvärr en av de treåringar som så många andra detta år blev lite underligt bedömd. Slutade på en 21:a plats.

Detta var ett återkommande ämne bland bedömningen på treårsfinalen, vilket är väldigt tråkigt. Ingen vill vara den som klagar och gnäller på dåliga poäng och alla önskar självklart att de fick mer.
MEN, i detta fall tycker jag att det är viktigt att lyfta då detta noterades av inte bara ryttare utan även tränare och andra domare.

En annan person som blev märkligt bedömd var Emma Ahlberg som visade en helt fantastisk häst från Danmark, Fairway, med stora luftiga gångarter, bakbensengagemang och bra ryggverksamhet. Hon skulle ha blivit belönad för den proffsigt visade ritt hon gjorde och de kvaliteter som hästen visade.
  

Feine Dame, såld till ryttarinnan Ellen Fridsén av 2M2 Horses.

Iza Electra e. Ampere var snubblande nära ett dubbeldiplom på treårstestet i Plönninge. Hon gick finalen i Flyinge men hade inte sin bästa dag då hon ömmade i ett ben efter utlastning. Nu blir det istället graviditetsboxen då hon är betäckt med den kolsvarta Totilas-sonen Total Hope.
  

Iza Electra, uppfödare och ägare Britta Simberg.

Min fjärde finalist till championaten var Fürstenball-dottern Für Dich som kammade hem diplom på treårstestet. Hon fick tyvärr en skada på sitt ena ben under sommarpausen och kom inte till start.

Så tråkigt och skört allting är med att allt verkligen måste stämma för att komma till start och visa upp sig.
  

Für Dich såld till Jenny Ter-Borcsh av Johan Ifverson.

En annan som visades på treårstestet med endast en poäng från både diplom och final var Dr Doolittle-sonen Dr Werner. Doktorn är nu såld till lyckliga Kristin från Norge och står i sitt nya stall i Oslo. Grattis norrbaggar! :)
  

Dr Werner, såld till norska Kristin av 2M2 Horses.

Även Larcas Beatrix visades i Plönninge, men var tyvärr utanför final. Hon skötte sig däremot exemplariskt och är nu betäckt med hingsten Dante Weltino.
  

Larcas Beatrix med ägarna Lars och Catarina Gustafsson från Månstad.

En annan sak som måste lyftas är mina nya glada hästagare som hittat sin nya partner! Tack till er underbara som förvaltar vidare mina små pärlor. Här är några av dem:

Maria Wiklund och Romeo har redan skördat segrar ihop.
2M2 Dr Werner blev norrman hos Kristin i Oslo.
2
Caroline Mannerfeldt Broms och Rohan's Diamond.
1
Familjen Mattson och B-Boogie.

Är så stolt över alla mina hästar i år, och tacksam till mina hästägare som ger mig både förtroende och support! Känner mig inspirerad och taggad inför 2016 och är förväntansfull inför alla nya projekt som är på G.

Nu vänder vi upp-o-ner på 2016. Haj!


Läst 26710 ggrFler inlägg

Okej, så Broooklyn ”Bambi” hoppade inte utanför staketet under semifinalen i Scandinavian Open i Falsterbo. Hon gick som skjuten ur en kanon, samlade ihop 70,373% och gick direkt in i Finalen på en 8onde plats! OMG denna lilla pärla! Känner mig sjukt stolt och ärad av att hon klarade av allting så bra och var helt med mig därinne på banan <3

Nu är det dags för finalen om några timmar och jag och Bambi ska möta de vassaste ekipagen i Skandinavien. Svårt att ta på att hon är det enda stoet i hela finalen och topp 4a bästa Svenska häst. Unghäst-VM i Ermelo hamnar på tapeten men jag försöker inte att tänka så mycket på det nu. Först ska vi rida och njuta av publiken och den fantastiska tävlingsplats som vi har möjlighet att vara på. Sen får vi se J men visst fasen blir det spännande.

Tack för de fantastiskt fina bilderna Fredrik Berggren @photobyfredrixon

Framridningen i Falsterbo var en lervälling :) nya tränings"kittet" från ES var långt ifrån rent! :D

Jag och Rasmus kollar kläder i montrarna

Åsså lite träning!

Elin och Bambi nöjda efter starten i måndags.

Pojkvännen Rasmus Jakobsson och valpen Wille håller ställningarna utanför banan <3

Mys i omklädningsrummet hos Hilley House-monter på Grand Prix-gatan. ;D

Mette Henriksen, Birgitta Kjellin och Rasmus på AfterRide.
  

I stallet :) 

Hjälp på framridningen av duktiga Patricia Florin kommer vi att få idag!

OS fälttävlansryttaren Niklas Lindbäck svängde förbi med en Macelsadel innan han åker till Aachen.

-Jäklar vad trevlig den där Brooklyn var förresten! Såg när du red i måndags. Hon ska bli fälttävlanshäst!! sa Niklas med ett brett leende på läpparna.

-Nähädu Niklas, det kan du fetglömma att hon ska!

Valpen Wille vill plötsligt inte gå....inte en meter till...

Nu kör vi!! Lova att heja :D


Läst 122322 ggr Kommentarer Kommentera

Jaha, då var vi här igen vid årets hästfest på Falsterbo Horse Show. Jag sitter i sängen i vår lilla stuga i Skanör som mamma Britta hyr varje år. Hon sover redan. Bambi är inkvarterad i sin nya box i stall 23 bredvid Malin Nilsson (som vann förra årets 5-årsfinal) och hennes två hästar. Grannen på andra sidan är min bästa vän Sofie Lexner och hennes Valerian. Det är spänning och förväntningar i luften här.
 

Mycket strikta bestämmelser är det här gällande stängda stall, band och parkeringsregler till höger och vänster. Men bra tycker jag. Det ska det väl nästan vara när det är Scandinavian Open dags? Bambi har känts fin om än tror jag att hon håller på att gå in i brunst då hon är väldigt känslig i skinnet.😉 Jag har fått starttid kl 14.32 imorgon och jag hoppas att hon inte blir för “tittig” inne på stora dressyrarenan. Det här hänt mycket här sedan förra året ser det ut som. Nya läktare och tillbyggnader. Allt känns mer permanent nu är förut och har blivit superfint.

Klassen börjar klockan 09 och jag ska hjälpa min stallkamrat, dansken Jacob, på sin häst Amplemento vid 9.16. Börjar bli nervös nu…uhh. 10 djupa andetag. Tänkte att jag skulle ut och jogga Bambi tidigt imorgon så att hon får känna på fötterna en gång innan starten. 

Nu vill jag bara ha kul, njuta av stunden och ber till gud att Bambi känner samma sak. Så börjar jag ju lite tänka…om hon hoppar utanför banan…vad gör jag då...? Eller tänk om hon inte ens vill gå in...OMG vilket spektakel! Nä, usch bortbort med dåliga tankar och se positivt på det här nu. Vi är ju trots allt här!
Jag har ett superteam med hit ... groomen Elin, mamma Britta, pojkvännen Rasmus, valpen Wille, pappa Bengt, Jacob, Sofie, Equestrian Stockholm-gänget och co. KOM IGEN NU!! JA, DEN KÄNSLAN! Luft i seglet!

Det kommer ju hända en massa spännande saker att se fram emot denna vecka: Start i 5-årsklassen imorgon, se alla fina 6-åringar på tisdag, på onsdag skall vi käka skaldjur på Rökeriet, Gina Tricot’s Chill’n Grill-fest på fredag plus att vi tävlar ut min Falsterbo-outfit för Equestrian Stockholm fram tills på söndag (mer info finns på Instagram under namnet dressyrbloggen).Wohoo plattan i botten!
  

Nu kör vi!


Läst 123390 ggr Kommentarer Kommentera


Supermodellen Mona Johannesson har vid sidan av catwalken byggt upp en egen hästgård utanför Växjö. Vem är då Mona?
  
Jo, hon har jobbat för Chanel, Dolce&Gabbana, Tommy Hilfinger, H&M andonitgoes… Hon har blivit vald till världens top-5 främsta modeller och har blivit kallad ”the new Kate Moss”. Hon har ridit hela sitt liv och hennes häst Capella står för utbildning och coachning för 4-årschampionatet hos oss. Se intervjun här nedan!

Jag träffar henne utanför Equestrian Stockholms monter under Göteborg Horse Show för att höra hur hon lyckas få ihop sitt vardagsliv från stallgång till catwalk, från den ena dagen till den andra.
  


Jag och Mona med scouten från MIKA’s
  
Mona berättar att det faktiskt var på GHS som hon blev upptäckt (scoutad) av modellagenturen MIKA’s när hon var 14 år.
– Plötsligt blev jag stannad av en person som undrade om jag var intresserad av att börja jobba som modell, berättar hon.
Så till er hästtjejer som drömmer om modellyrket är GHS tydligen ”the place to be”. MIKA’s-gänget åker nämligen dit varje år för att hitta nya fotomodeller till sitt team.
  

Mona spexar med mig och Quartz.
  
Hon är liten, en ”mini-människa” typ, har alltid ett leende på läpparna och har jäklar i det huvudet på skaft.
  

monahm

Provade att spela in en film på engelska. Vet inte hur intressant det kan vara men här är den i alla fall.
  
English version of the interview below: 

Hoppas ni gillar eller Hope you like!

/ Elenore


Läst 128700 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Dressyrbloggen »Här hittar du alla våra husbloggare

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.