Dressyrbloggen - Göt'laborg Horse Show med rullstol och Nyreröd
APR
11

Göt'laborg Horse Show med rullstol och Nyreröd

Då är vi här! Jag, rullstolen och min bror Edward. Detta är tävlingen som så många väntar på årligen…världscupfinalerna under Göteborg Horse Show!

Jag och Quartz standing vs. ”rolling”.

Måste erkänna att man ser allting lite annorlunda när man sitter lågt ner jämfört mot när man går på två ben. Nyvunnen respekt för rullstolsåkarna!

 

Några av alla snygga grejer som följde med hem från GHS! 
Brorsan Edward snackar tv och klipp med hästkanalen Horse & Country’s marknadschef.
Edward redigerar och klipper alla våra videoklipp. Kolla in dem på Youtube-kanalen: Dressyrbloggen.
Vi passade på att prova alkoholfri champagne från Richard Juhlin. Supergott och perfekt att fira med om det går bra på tävling!
Gipset, kryckorna och rullstolen fick hänga med heeeela helgen!

Mer än att kolla hästar i världsklass ska jag försöka byta några meningar med inspirerande personer inom inte bara dressyren, men inom ridsporten på olika sätt. Nya infallsvinklar och inblick i deras liv.
  

Inbjuden till Longines intervjustund med f.v. svenska deltagaren i WC-hoppningen Henrik von Eckermann, fransmannen och världsettan Simon Delestre samt flerfaldiga VM-medaljören Ludger Beerbaum från Tyskland.

Jag drog landslagsryttaren Emilie Nyreröd åt sidan för att byta några ord. Hon är den yngsta svenska dressyrdeltagaren och debuterar världscupen med sin häst Miata. Emilie och jag pratade om vägen mot toppen, mål och vad som kommer att hända de närmsta tio åren.

Efteråt utmanande jag Emilie i en ”enbenstävling”. Måste ju se vad hon går för, tänkte jag.:)

Se hela intervjun här:

Klicka gärna tummen upp, dela och subscriba om du du vill se fler klipp som detta i framtiden.

Jag, Emilie och Johanna Ingelsson som är VD för klädmärket Equestrian Stockholm.

I nästa blogginlägg pratar jag med hästtjejen och MEGA-modellen Mona Johannesson, som blev upptäckt här på Göteborg Horse Show och tog modevärlden med storm! Hon har bland annat gått visningar för Chanel och Karl Lagerfeldt och har vid sidan av det byggt upp sin egen hästgård. Stay tuned!

Du kan även ställa frågor och se fler bilder på Dressyrbloggens Facebook och på Instagram.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 21101 ggr

Fler inlägg

JUL
07

Bakom kulisserna till Finalen i Falsterbo med Brooklyn

Okej, så Broooklyn ”Bambi” hoppade inte utanför staketet under semifinalen i Scandinavian Open i Falsterbo. Hon gick som skjuten ur en kanon, samlade ihop 70,373% och gick direkt in i Finalen på en 8onde plats! OMG denna lilla pärla! Känner mig sjukt stolt och ärad av att hon klarade av allting så bra och var helt med mig därinne på banan <3

Nu är det dags för finalen om några timmar och jag och Bambi ska möta de vassaste ekipagen i Skandinavien. Svårt att ta på att hon är det enda stoet i hela finalen och topp 4a bästa Svenska häst. Unghäst-VM i Ermelo hamnar på tapeten men jag försöker inte att tänka så mycket på det nu. Först ska vi rida och njuta av publiken och den fantastiska tävlingsplats som vi har möjlighet att vara på. Sen får vi se J men visst fasen blir det spännande.

Tack för de fantastiskt fina bilderna Fredrik Berggren @photobyfredrixon

Framridningen i Falsterbo var en lervälling :) nya tränings"kittet" från ES var långt ifrån rent! :D

Jag och Rasmus kollar kläder i montrarna

Åsså lite träning!

Elin och Bambi nöjda efter starten i måndags.

Pojkvännen Rasmus Jakobsson och valpen Wille håller ställningarna utanför banan <3

Mys i omklädningsrummet hos Hilley House-monter på Grand Prix-gatan. ;D

Mette Henriksen, Birgitta Kjellin och Rasmus på AfterRide.
  

I stallet :) 

Hjälp på framridningen av duktiga Patricia Florin kommer vi att få idag!

OS fälttävlansryttaren Niklas Lindbäck svängde förbi med en Macelsadel innan han åker till Aachen.

-Jäklar vad trevlig den där Brooklyn var förresten! Såg när du red i måndags. Hon ska bli fälttävlanshäst!! sa Niklas med ett brett leende på läpparna.

-Nähädu Niklas, det kan du fetglömma att hon ska!

Valpen Wille vill plötsligt inte gå....inte en meter till...

Nu kör vi!! Lova att heja :D


Läst 79514 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
04

Inför morgondagens Falsterbo-start

Jaha, då var vi här igen vid årets hästfest på Falsterbo Horse Show. Jag sitter i sängen i vår lilla stuga i Skanör som mamma Britta hyr varje år. Hon sover redan. Bambi är inkvarterad i sin nya box i stall 23 bredvid Malin Nilsson (som vann förra årets 5-årsfinal) och hennes två hästar. Grannen på andra sidan är min bästa vän Sofie Lexner och hennes Valerian. Det är spänning och förväntningar i luften här.
 

Mycket strikta bestämmelser är det här gällande stängda stall, band och parkeringsregler till höger och vänster. Men bra tycker jag. Det ska det väl nästan vara när det är Scandinavian Open dags? Bambi har känts fin om än tror jag att hon håller på att gå in i brunst då hon är väldigt känslig i skinnet.😉 Jag har fått starttid kl 14.32 imorgon och jag hoppas att hon inte blir för “tittig” inne på stora dressyrarenan. Det här hänt mycket här sedan förra året ser det ut som. Nya läktare och tillbyggnader. Allt känns mer permanent nu är förut och har blivit superfint.

Klassen börjar klockan 09 och jag ska hjälpa min stallkamrat, dansken Jacob, på sin häst Amplemento vid 9.16. Börjar bli nervös nu…uhh. 10 djupa andetag. Tänkte att jag skulle ut och jogga Bambi tidigt imorgon så att hon får känna på fötterna en gång innan starten. 

Nu vill jag bara ha kul, njuta av stunden och ber till gud att Bambi känner samma sak. Så börjar jag ju lite tänka…om hon hoppar utanför banan…vad gör jag då...? Eller tänk om hon inte ens vill gå in...OMG vilket spektakel! Nä, usch bortbort med dåliga tankar och se positivt på det här nu. Vi är ju trots allt här!
Jag har ett superteam med hit ... groomen Elin, mamma Britta, pojkvännen Rasmus, valpen Wille, pappa Bengt, Jacob, Sofie, Equestrian Stockholm-gänget och co. KOM IGEN NU!! JA, DEN KÄNSLAN! Luft i seglet!

Det kommer ju hända en massa spännande saker att se fram emot denna vecka: Start i 5-årsklassen imorgon, se alla fina 6-åringar på tisdag, på onsdag skall vi käka skaldjur på Rökeriet, Gina Tricot’s Chill’n Grill-fest på fredag plus att vi tävlar ut min Falsterbo-outfit för Equestrian Stockholm fram tills på söndag (mer info finns på Instagram under namnet dressyrbloggen).Wohoo plattan i botten!
  

Nu kör vi!


Läst 80417 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
31

Toppmodellen satsar på hästarna


Supermodellen Mona Johannesson har vid sidan av catwalken byggt upp en egen hästgård utanför Växjö. Vem är då Mona?
  
Jo, hon har jobbat för Chanel, Dolce&Gabbana, Tommy Hilfinger, H&M andonitgoes… Hon har blivit vald till världens top-5 främsta modeller och har blivit kallad ”the new Kate Moss”. Hon har ridit hela sitt liv och hennes häst Capella står för utbildning och coachning för 4-årschampionatet hos oss. Se intervjun här nedan!

Jag träffar henne utanför Equestrian Stockholms monter under Göteborg Horse Show för att höra hur hon lyckas få ihop sitt vardagsliv från stallgång till catwalk, från den ena dagen till den andra.
  


Jag och Mona med scouten från MIKA’s
  
Mona berättar att det faktiskt var på GHS som hon blev upptäckt (scoutad) av modellagenturen MIKA’s när hon var 14 år.
– Plötsligt blev jag stannad av en person som undrade om jag var intresserad av att börja jobba som modell, berättar hon.
Så till er hästtjejer som drömmer om modellyrket är GHS tydligen ”the place to be”. MIKA’s-gänget åker nämligen dit varje år för att hitta nya fotomodeller till sitt team.
  

Mona spexar med mig och Quartz.
  
Hon är liten, en ”mini-människa” typ, har alltid ett leende på läpparna och har jäklar i det huvudet på skaft.
  

monahm

Provade att spela in en film på engelska. Vet inte hur intressant det kan vara men här är den i alla fall.
  
English version of the interview below: 

Hoppas ni gillar eller Hope you like!

/ Elenore


Läst 86427 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Dressyrbloggen »Dressyrbloggen

I Dressyrbloggen berättar Elenore Simberg om sitt liv som ryttare och tränare. Dessutom bjuder hon på matnyttiga kunskapsklipp.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Elenores senaste
Arkiv