EM15-kollen - Svenskt fiasko i lag-EM – holländskt guld

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
21

Svenskt fiasko i lag-EM – holländskt guld


Douglas och Casello är i final. FOTO: Tomas Holcbecher
  
Douglas Lindelöw är den enda svensk som får godkänt i kvällens lagfinal på EM, med sina fyra fel. Han är i individuell final!
  
Men Malin Baryard Johnsson 17 (!), Helena Persson 9, Henrik von Eckermann 12 – och näst sist av finallagen. Vad hände? Vi återkommer med intervjuer… Eventuellt kan Henrik von Eckermann ta sig till individuell final på en strykning, men det är bara spekulation.
  
I toppstriden var det spännande in i det sista, men nu har medaljerna fördelats:
GULD: Nederländerna
SILVER: Tyskland
BRONS: Schweiz
Fullständigt lagresultat
Individuell ställning inför finalen
 
 
Sylves tankar efter klassen:

Douglas inför finalen:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 19.21:
Nej, nej, nej! Henrik von Eckermann rev först mittenhindret i trekombinationen. Sedan såg Cantinero väldigt stark ut efter det och de rev både inhoppet i dubbelvattnet och sista oxern. Med 12 fel försvann deras finalplats och det sista svenska medaljhoppet. Vi får helt enkelt hålla tummarna för att Douglas och Casello får rida den individuella finalen på söndag…
  
Se Cantinero hoppa:

Henrik om sin ritt:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 18.54:
Helena Persson och Bonzai H rev ett plank och sedan sista oxern, plus att det blev ett tidsfel. Tyvärr är 9 fel ett resultat vi måste räkna, på grund av Malins 17 fel.
– Jag är mycket mer nöjd i dag. Han hoppade jättefint, sedan gjorde jag två inte fullt godkända anridningar och där fick jag rivningar. Annars tycker jag att han hoppade jättefint och jag red bättre också, säger Helena till SVT.

Till SVT Play-sändningen
Onlineresultat
Onlineresultat, lag

Se Bonzai H hoppa:

Helena om sin ritt:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 18.27:
Neeej! Malin Baryard Johnsson och Tornesch rev först mittenhindret i trekombinationen och därefter föll hinder efter hinder. Totalt 17 fel, INTE bra. Nu blir det ingen individuell final för ekipaget.
  
Se Tornesch hoppa:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 18.04:
Douglas Lindelöw och Casello var först ut för Sverige i lagfinalen på EM. De fick en rivning ut ur trekombinationen, fyra fel och inom tiden. Ett godkänt resultat, även om han naturligtvis hade velat sätta nollan.
– Rackarns att bommen inte kunde ligga kvar. Jag skulle nog ha litat lite mer på Casellos krafter. Vi får se, det blir kanske två rundor till på söndag. Han känns fortfarande pigg och fräsch, säger Douglas till SVT.
  
Se Casello hoppa:

Douglas om sin ritt:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 17.33:
De individuella ryttare som inte rider lag har nu gjort sitt, klockan 18.00 drar själva lagfinalen igång. Och då är Douglas Lindelöw och Casello först ut! SVT:s sändning pågår dock även fram till dess.
  
Till SVT Play-sändningen
Onlineresultat
Onlineresultat, lag

Sylve Söderstrand analyserar banan:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Henrik von Eckermann ligger bäst till individuellt, på tionde plats. FOTO: Tomas Holcbecher
  
FÖRHANDSINFORMATION
  
I kväll avgörs hoppningens lagfinal på EM i Aachen, medaljer ska delas ut. Dessutom ska det fastställas vilka ryttare som får rida den individuella finalen på söndag.
   
Lagfinalen är en 1,60-hoppning med de tio bäst placerade lagen efter omgång 1, där Sverige var just tia och kom med "på håret". Dessutom rider de 50 bäst placerade individuellt, oavsett om deras lag har gått vidare eller inte. Lagryttare som inte är bland de 50 bästa, men rider i ett lag bland de tio, får starta och resultatet räknas bara för laget. Detta gäller svenska Helena Persson.
Varje lag består av fyra ryttare, de tre bästa resultaten räknas. Eventuellt kan det bli omhoppning om medaljerna, då startar alla ryttarna i omhoppningslagen.
  
Tv-sändning
Klassen börjar klockan 17.00 och sänds direkt i SVT1/SVT2 och SVT Play från 16.50 (efter 18.00 byter Sveriges Television kanal från SVT1 till SVT2, där klassen pågår till 20.00). Kommentator är AnnaMaria Jansson och expert Lotta Björe.
Till SVT Play-sändningen
Onlineresultat
Onlineresultat, lag
  
Så gick torsdagens laghoppning – resultat och klipp
Henrik von Eckermann: ”Jag har medaljchans”
  
Svenskarnas startnummer
14. Douglas Lindelöw, Casello
24. Malin Baryard Johnsson, H&M Tornesch 1042
34. Helena Persson, Bonzai H
44. Henrik von Eckermann, Cantinero
Fullständig startlista
Startlista, lag (pdf)
Läs allt om hur EM-hoppningen går till
  
  
Voltige och körning
Klockan 9.45 drar voltigens individuella ”freestyle” för damer igång. Den svenska deltagaren Sandra Anderberg har starttid 11.22 (fullständig startlista). Sedan går voltigens lagtävling 17.00 där Team Svea ligger femma efter det obligatoriska programmet. De startar 17.28 (fullständig startlista).
  
I fyrspannskörningen har det blivit dags för precisionsmomentet. Klassen drar igång 14.00, Fredrik Persson har startnummer 24 och Axel Olin 25 (fullständig startlista).  
  
  

Det blir svårt för Sverige att försvara hoppbronset från Herning 2013. FOTO: Tomas Holcbecher


Läst 24020 ggr


Fler inlägg

SEP
18

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 62737 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 59023 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 59446 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från EM15

    Fler EM15-nyheter


    taggar


    liknande webbartiklar    Ankis senaste