EM15-kollen - Svenskt fiasko i lag-EM – holländskt guld

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
21

Svenskt fiasko i lag-EM – holländskt guld


Douglas och Casello är i final. FOTO: Tomas Holcbecher
  
Douglas Lindelöw är den enda svensk som får godkänt i kvällens lagfinal på EM, med sina fyra fel. Han är i individuell final!
  
Men Malin Baryard Johnsson 17 (!), Helena Persson 9, Henrik von Eckermann 12 – och näst sist av finallagen. Vad hände? Vi återkommer med intervjuer… Eventuellt kan Henrik von Eckermann ta sig till individuell final på en strykning, men det är bara spekulation.
  
I toppstriden var det spännande in i det sista, men nu har medaljerna fördelats:
GULD: Nederländerna
SILVER: Tyskland
BRONS: Schweiz
Fullständigt lagresultat
Individuell ställning inför finalen
 
 
Sylves tankar efter klassen:

Douglas inför finalen:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 19.21:
Nej, nej, nej! Henrik von Eckermann rev först mittenhindret i trekombinationen. Sedan såg Cantinero väldigt stark ut efter det och de rev både inhoppet i dubbelvattnet och sista oxern. Med 12 fel försvann deras finalplats och det sista svenska medaljhoppet. Vi får helt enkelt hålla tummarna för att Douglas och Casello får rida den individuella finalen på söndag…
  
Se Cantinero hoppa:

Henrik om sin ritt:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 18.54:
Helena Persson och Bonzai H rev ett plank och sedan sista oxern, plus att det blev ett tidsfel. Tyvärr är 9 fel ett resultat vi måste räkna, på grund av Malins 17 fel.
– Jag är mycket mer nöjd i dag. Han hoppade jättefint, sedan gjorde jag två inte fullt godkända anridningar och där fick jag rivningar. Annars tycker jag att han hoppade jättefint och jag red bättre också, säger Helena till SVT.

Till SVT Play-sändningen
Onlineresultat
Onlineresultat, lag

Se Bonzai H hoppa:

Helena om sin ritt:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 18.27:
Neeej! Malin Baryard Johnsson och Tornesch rev först mittenhindret i trekombinationen och därefter föll hinder efter hinder. Totalt 17 fel, INTE bra. Nu blir det ingen individuell final för ekipaget.
  
Se Tornesch hoppa:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 18.04:
Douglas Lindelöw och Casello var först ut för Sverige i lagfinalen på EM. De fick en rivning ut ur trekombinationen, fyra fel och inom tiden. Ett godkänt resultat, även om han naturligtvis hade velat sätta nollan.
– Rackarns att bommen inte kunde ligga kvar. Jag skulle nog ha litat lite mer på Casellos krafter. Vi får se, det blir kanske två rundor till på söndag. Han känns fortfarande pigg och fräsch, säger Douglas till SVT.
  
Se Casello hoppa:

Douglas om sin ritt:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 17.33:
De individuella ryttare som inte rider lag har nu gjort sitt, klockan 18.00 drar själva lagfinalen igång. Och då är Douglas Lindelöw och Casello först ut! SVT:s sändning pågår dock även fram till dess.
  
Till SVT Play-sändningen
Onlineresultat
Onlineresultat, lag

Sylve Söderstrand analyserar banan:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Henrik von Eckermann ligger bäst till individuellt, på tionde plats. FOTO: Tomas Holcbecher
  
FÖRHANDSINFORMATION
  
I kväll avgörs hoppningens lagfinal på EM i Aachen, medaljer ska delas ut. Dessutom ska det fastställas vilka ryttare som får rida den individuella finalen på söndag.
   
Lagfinalen är en 1,60-hoppning med de tio bäst placerade lagen efter omgång 1, där Sverige var just tia och kom med "på håret". Dessutom rider de 50 bäst placerade individuellt, oavsett om deras lag har gått vidare eller inte. Lagryttare som inte är bland de 50 bästa, men rider i ett lag bland de tio, får starta och resultatet räknas bara för laget. Detta gäller svenska Helena Persson.
Varje lag består av fyra ryttare, de tre bästa resultaten räknas. Eventuellt kan det bli omhoppning om medaljerna, då startar alla ryttarna i omhoppningslagen.
  
Tv-sändning
Klassen börjar klockan 17.00 och sänds direkt i SVT1/SVT2 och SVT Play från 16.50 (efter 18.00 byter Sveriges Television kanal från SVT1 till SVT2, där klassen pågår till 20.00). Kommentator är AnnaMaria Jansson och expert Lotta Björe.
Till SVT Play-sändningen
Onlineresultat
Onlineresultat, lag
  
Så gick torsdagens laghoppning – resultat och klipp
Henrik von Eckermann: ”Jag har medaljchans”
  
Svenskarnas startnummer
14. Douglas Lindelöw, Casello
24. Malin Baryard Johnsson, H&M Tornesch 1042
34. Helena Persson, Bonzai H
44. Henrik von Eckermann, Cantinero
Fullständig startlista
Startlista, lag (pdf)
Läs allt om hur EM-hoppningen går till
  
  
Voltige och körning
Klockan 9.45 drar voltigens individuella ”freestyle” för damer igång. Den svenska deltagaren Sandra Anderberg har starttid 11.22 (fullständig startlista). Sedan går voltigens lagtävling 17.00 där Team Svea ligger femma efter det obligatoriska programmet. De startar 17.28 (fullständig startlista).
  
I fyrspannskörningen har det blivit dags för precisionsmomentet. Klassen drar igång 14.00, Fredrik Persson har startnummer 24 och Axel Olin 25 (fullständig startlista).  
  
  

Det blir svårt för Sverige att försvara hoppbronset från Herning 2013. FOTO: Tomas Holcbecher


Läst 23956 ggr


Fler inlägg

AUG
20

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndagFoto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 21129 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 28522 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 52781 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från EM15

    Fler EM15-nyheter


    taggar


    liknande webbartiklar    Ankis senaste