9 september 2015, 20:15
EM i Blair: Toppenritt av Lindbäck – Sverige ligger fyra
Glad Niklas efter ritten. FOTO: FEI-TV
Uppdatering fredag 17.21:
Sveriges sista lagryttare i EM-dressyren, Niklas Lindbäck, fick till en superritt – frågan är om han inte gjorde det bästa travprogrammet i hela tävlingen! Cendrillion gick med bra tryck men vad samtidigt avspänd, hon har riktigt fina gångarter och kontakten med bettet var mycket fin. Sedan blev det lite skruv i en skrittpiruett och en liten miss i ena bytet men vad gör det – 75,94 procent (36,10 straff) är riktigt bra och lägger ekipaget på en individuell tiondeplats. Vi förstår varför Niklas log sig igenom programmet, Cendrillion ser härlig ut att rida!
För svensk del ligger vi kvar på fjärdeplatsen inför morgondagens terrängritt, där allt kan hända. Den sänds direkt i SVT1 och Play från 11.55. Missa inte det!
Resultat individuellt
Tv-tider i SVT
Sverige ligger fyra efter dressyren, på OS-kvalplats!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Sara och Reality. Arkivfoto: Sara Sjöborg Wik
Uppdatering fredag 13.49:
Sara Algotsson Ostholt på Facebook-hästen Reality fick till en prydlig ritt med bra energi och fin form, dessutom sitter Sara riktigt bra. Tyvärr kom en miss i första galoppombytet vilket kostade, och kanske att hästen var en aning spänd i skritten.
Ryttaren såg inte helt nöjd ut när hon lämnade banan, så här säger Sara till Svenska Ridsportförbundet direkt efteråt:
– Reality kändes väldigt fin och bra förberedd. Jag är lite besviken på poängen, det känns som att tidigare missar inte kostat lika mycket.
Domarna belönade ritten med 72,24 procent vilket betyder 41,60 straff. En 14:e-plats i skrivande stund, och Sverige ligger för närvarande kvar som fjärde nation och på OS-kvalplats.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uppdatering fredag 9.00:
I dag, fredag, rids andra halvan av fälttävlans EM-dressyr vid Blair Castle. Så här startar svenskarna:
13.37: Sara Algotsson Ostholt, Reality
17.02: Niklas Lindbäck, Cendrillon
Ludwig Svennerstål har strukit sig, vilket han berättar mer om här.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uppdatering torsdag 17.13:
Louise Svensson Jähde, som deltar individuellt, har nu ridit sitt dressyrprogram med Viva 29. Ekipaget fick några stora missar som blev kostsamma. Bland annat satt inte de två galoppombytena, och Viva blev lite för lydig och stannade upp i en övergång. Ekipaget belönades med 65,19 procent – vilket ger 52,20 i straff.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uppdatering torsdag 16.15:
Anna Nilsson och Luron fick till en bra dressyr på 73,8 procent – vilket gav 39,3 straff och placerar ekipaget, som ingår i det svenska laget, bland topp-tio så här långt.
Nästa svensk att starta är Louise Svensson Jähde som deltar individuellt klockan 17.02.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uppdatering torsdag 13.15:
Johan Lundin och Johnny Cash inledde med 51,7 straff – vilket är personligt rekord – i och med ett dressyrprogram som belönades med 65,51 procent. Det placerar ekipaget i den nedre halvan av resultatfältet så här långt.
Resultat
Startlista torsdag
Startlista fredag
Niklas besiktigar sin Cendrillon vid Blair Castle.
Foto: Svenska Ridsportförbundet
FÖRHANDSINFORMATION
Alla de svenska hästarna klarade onsdagens hästbesiktning på EM i fälttävlan vid Blair Castle, Skottland. Det blev även svensksuccé när Louise Svensson Jähde utsågs till bäst klädda kvinna.
EM har med andra ord börjat väldigt bra för den svenska truppen. På onsdagsförmiddagen lottades även startordningen, där Sverige går ut som nummer 13 av totalt 15 startande lag i morgondagens dressyr.
Laget uttaget på plats vid Blair Castle
Efter veterinärbesiktningen utsåg förbundskapten Staffan Lidbeck vilka ryttare som ingår i det svenska laget, samt startordningen inför morgondagen. Först ut är Johan Lundin/Johnny Cash följd av Anna Nilsson/Luron, Sara Algotsson Ostholt/Reality och Niklas Lindbäck/Cendrillon.
Ludwig Svennerstål/Franzipan och Louise Svensson Jähde/Viva rider individuellt.
Franzipan skickades till holding box
Ludwigs Franzipan var en av de hästar som skickades till holding box under besiktningen, men han godkändes sedan vid en ombesiktning.
– Vi vet att den alltid är lite stel i början, men blir bättre om den får röra på sig. Jag var inte orolig för att den inte skulle gå igenom, då hade vi aldrig visat den, säger svenska teamets veterinär Lisa Lidbeck till Svenska Ridsportförbundet.
ANNONS:
ANNONS: