EM15-kollen - Hoppning: Douglas och Henrik nomineras till EM-laget

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


JUL
22
2015

Hoppning: Douglas och Henrik nomineras till EM-laget


Casello och Douglas Lindelöw – nominerade till EM.
Foto: Annelie Lundkvist

Förbundskapten Sylve Söderstrand fortsätter arbetet med att ta ut det aktuella EM-laget till Aachen. Under onsdagen informerades det om ytterligare två lagryttare, Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw.

Helena Persson och Bonzai H är redan klara för laget, ekipagets stadiga resultat i nationshoppningarna och fina meeting under Falsterbo Horse Show gav EM-biljett.


Även Henrik von Eckermann och Cantinero siktar mot EM.

Foto: Annelie Lundkvist

Med drygt tre veckor kvar till resan mot Tyskland får vi alltså veta att Douglas Lindelöw ska börja planera för avfärd. Och Henrik von Eckermann, som inte har lika långt att åka, ska även han planera inför EM med Cantinero.
Douglas Lindelöw är nominerad till tävlingen med två hästar, Casello och Udermus. Tillsammans med Casello har han haft en framgångsrik säsong, och formen fortsätter att vara på topp.
– Det känns jättebra att vara uttagen, det är ett stort mål som jag har haft uppsatt och laddar inför, säger Douglas till Hippson.

Reservhästen Udermus är redo
För honom gäller det att träna båda sina hästar och hålla dem båda i bra form. Tanken är att Casello ska starta, men om något skulle hända den framgångsrika fuxen står Udermus redo i stallet.
Båda hästarna har hoppat bra, senast under Falsterbo Horse Show, där Casello gick nationshoppningen och Udermus gjorde en strålande insats i söndagens stora Grand Prix. 
– Udermus förbereds för start, men tanken är att han ska gå en stor tävling direkt efter EM, då i Villach Treffen, förklarar Douglas.

Vilka tävlingar gäller inför EM?
– Jag åker till Tyskland i morgon, och nästa helg till Varberg med ett gäng hästar. Dock stannar både Udermus och Casello hemma. De gör inte fler tävlingar innan EM som det ser ut nu, utan vi finslipar detaljerna här hemma.

Det måste kännas kul att ha två hästar som är nominerade?
– Absolut, det är ett kvitto på formen hos hästarna, säger en glad Douglas, som vattnar ridbanan med hjälp av traktorn hemma på gården under vårt samtal.

Nedan gör Radiosporten en intervju med Sylve Söderstrand om nomineringarna:


Läst 11619 ggr

Fler inlägg

AUG
20
2016

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndag



Foto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 32167 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”



Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 39787 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 64052 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från EM15

  Fler EM15-nyheter


  taggar


  liknande webbartiklar



  Annelies senaste




  Aktuella samarbeten

  Foderspalten
  I hästhälsans tjänst
  Uppfödaren i centrum
  Foderbloggen

  Senaste numret

  Läs mer om Hippson nr 4

  – TEMA: Avmaskning
  – Reportage: Fem stjärnor på fyra ben
  – Hoppa studsserier med Tovek

  – Päls av och täcke på – eller?
  – Checka hästen inför hösten
  – Juristens råd inför hästköpet
  ...och mycket, mycket mer!

  Läs numret på premiumsajten



  Senaste expertsvaren

  Häst som är rädd för att gå i hage
  Elke Hartmann svarar
  Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
  Elke Hartmann svarar
  Tips för att få stabil hand i hoppningen
  Lennart Lindelöw svarar


  Tipsa oss

  Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.