EM15-kollen - Minna efter sin ritt: ”Jag vill ta revansch”

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
12
2015

Minna efter sin ritt: ”Jag vill ta revansch”


Minna Telde och Santana.
  
Minna Telde och Santana levererade fina längningar, och fin piaff och passage. Men så hände något på ena kortsidan inför galoppombytena.
– Santana reagerade på något. Jag är inte säker men känslan är att han måste ha fått in tungan mellan betten, säger Minna.
  
Text: Ida Röök
Foto: Tomas Holcbecher
  
De fick 68,714 procent, missarna i galoppombytesserierna drog ner rejält.
– Ja vad ska jag säga? Han var väldigt fin på framridningen, helt perfekt. I början kände jag bara att ”ja, det här ju riktigt bra”. Han gjorde allt rätt, säger Minna Telde.
  
Tankar kärlek
Men så hände alltså det där förargliga på ena kortsidan, i galoppdelen av programmet.
– Efter det tog jag honom inte i munnen en enda gång, jag fick rida honom helt och hållet för mina skänklar och sätet. Vilken tur att han är så snäll ändå! Dessutom valde jag att slå bort en stor broms från halsen på honom vid ett tillfälle, kanske var det den som irriterade honom.
Minna blev nyligen tvåbarnsmamma när lilla Sally föddes, och Sally är så klart på plats i Aachen.
– Jag tycker inte att det är svårt att kombinera ryttarrollen med mammarollen. Snarare tvärtom – hon ger mig en chans att tanka kärlek när jag behöver och jag slappnar av när jag är med henne, säger Minna.
  
Vill visa att de kan
Nu återstår det att se om den erfarna ryttaren kommer vidare till Grand Prix Special som rids på lördag. De 30 främsta går vidare dit, lagklassen fortsätter i morgon, torsdag.
– Jag har ingen aning om hur jag ligger till. Det är klart att jag vill rida, jag vill ta revansch nu på en gång – jag vill in på banan direkt och visa att vi kan!
Sverige ligger nu på en fjärdeplats inför fortsättningen i morgon, torsdag. Det lär bli svårt för oss att nå bronsplats, med tanke på att alla lag har sina bästa ryttare sparade tills i morgon. I ledning ligger Tyskland, lagresultat så här långt ser du här.

Här hittar du fullständiga individuella resultat för klassen.

Emilie Nyreröd red på 71, 829 procent, läs mer här.


Fin skritt. 


Var det en insekt, eller fick han tungan mellan betten? Minna är osäker.


Finfina travlängningar – som alltid!


Läst 14712 ggr


Fler inlägg

AUG
20
2016

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndagFoto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 26811 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 34391 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 58604 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från EM15

    Fler EM15-nyheter


    taggar


    liknande webbartiklar    Idas senaste