EM15-kollen - Ragnar tar allt större plats i landslagsledningen

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
24
2015

Ragnar tar allt större plats i landslagsledningen

En person som hela tiden har synts tillsammans med det svenska hopplaget under EM i Aachen är Ragnar Bengtsson. Men vad är hans roll – och är han månne Sylve Söderstrands "kronprins"? 
  
Text: Annika Grundberg
Foto: Tomas Holcbecher
  
Till vardags är Ragnar Bengtsson knuten till H&M:s sponsorsatsning inom ridsporten, men sedan en tid tillbaka är han även med vid lagtävlingar som backup för förbundskapten Sylve Söderstrand.
– Jag hjälper Sylve och ingår i ledarteamet. Vi är tillsammans många timmar per dag och det gäller att skapa en bra känsla och sammanhållning.
  
Åker med till Arezzo
Tidigare under säsongen har Ragnar följt med de svenska hoppryttarna till nationstävlingarna i division två och efter EM väntar Arezzo.
– Det har blivit mer nu i och med att Henk (Nooren, reds anm.) inte är med som landslagstränare längre. Jag har varit med i Rotterdam, Varberg och Falsterbo. På tävling håller jag mig lite i bakgrunden och hjälper Sylve, självklart är det så att fyra ögon ser mer än två, säger han och fortsätter:
– Det är ett intressant jobb och vi är ett bra gäng. Vi jobbar bra ihop, Jens Fredricson som har haft hand om ponny, Jacob Hellström med ungdomarna och så vi. Vi kan resonera och har högt i tak, så det är mycket lärorikt.
  
Engagerad hockeypappa
För ett par år sedan sålde Ragnar Bengtsson och Paula Törnqvist Henriksdals gård, och slutade med hästverksamheten.
– Dagarna försvinner ändå. Jag har ju mitt uppdrag för H&M och så har jag två grabbar som spelar hockey i Frölunda. Det tar mycket tid, säger Ragnar, som numera bor i Göteborg.
– Vi har fortfarande ett par unghästar, men jag rider inte själv längre.
  
Tänkbar ersättare 
Sedan Sylve Söderstrand gick ut med att han slutar som förbundskapten efter OS nästa år, har Ragnar Bengtsson kommit upp som en tänkbar efterträdare.
– Det pratas så mycket. Jag har mitt jobb med H&M och den dagen jag eventuellt får frågan får jag ta den diskussionen då, säger han, och verkar inte helt främmande inför att åta sig uppdraget – samtidigt som han vet vad det innebär.
– Jag har varit med i ledarteamet ett tag nu och det är ett engagemang som tar mycket tid. Jag har inte fått någon formell förfrågan från förbundet. Sylve har gjort ett fantastiskt jobb med landslaget och det blir svårt för någon annan att ersätta honom.
   


Läst 33933 ggr
(Logga in för att skriva en kommentar)

Fler inlägg

OKT
11
2010

Bildspel: Hejdå VM...


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Medaljer i alla landslag är ett av Svenska Ridsportförbundets mål. Och det är tur att det målet inte är tidssatt, för i detta VM bidde det ingenting.
Nu är ryttar-VM i Kentucky, där deltagare från 58 länder har gjort upp under 16 dagar, över. Den internationella ridsportfotografen Tomas Holcbecher sammanfattar här den sista VM-veckan - i bilder.
 
FOTO: Tomas Holcbecher/www.holcbecher.com


Läst 20952 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
27
2010

Premiär-helgen i bilder


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Exklusivt för Hippson kommer här ett bildspel med "bakom kulisserna"-foton från VM:ets första helg - på Scandic, Totilas, Parzival och mycket annat. Fotona är tagna av den internationella ridsportfotografen Tomas Holcbecher.
 
FOTO: Tomas Holcbecher/holcbecher.com


Läst 16984 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
25
2010

Nostalgi från tidigare VM


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Med hjälp av FEI:s fotograf tar vi er med på en riktig nostalgitripp. Här är bilder från samtliga gemensamma ryttar-VM hittills. Stockholm 1990, Haag 1994, Rom 1998, Jerez 2002 och Aachen 2006.
 
FOTO: Kit Houghton


Läst 14930 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från EM15

    Fler EM15-nyheter


    taggar


    liknande webbartiklar    Annikas senaste