FHS-Kollen - Dansk seger i ungdomsdressyren

Falsterbo Horse Show 2015

Här samlar vi allt från årets hästfest på Falsterbonäset. Resultat, bakom kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
10

Dansk seger i ungdomsdressyren

Text och foto: Annika Grundberg

Det blev en övertygande dansk seger genom Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy i Intermediaire II för unga ryttare. Dufour red ihop 72,868 och avståndet till tvåan Ida Kristoffersson på Rolex TP var drygt fyra procent. Ida red på 68,816 – trea kom Tove Melin och Dawson 5 på 67,158 procent. Klassen var kval till söndagens Grand Prix.

Danska Anna Zibrandtsen blev kallad fram till domare Anne Gribbons efter ritten och efter att ha tittat Rentino länge i mungiporna blev Anna utesluten på grund av blod i hästens mun. När Anna kom ut från banan tittade både stewards och andra, bland annat Jan Brink, på hästen och menade att det handlade om foderrester och inte blod – men uteslutningen kvarstod.

Resultat


Läst 13505 ggr


Fler inlägg

SEP
19

Bildextra: Guldfesten!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Se ett bildspel med härliga foton från den individuella finaldagen i Madrid, då vår svenske hjälte Rolf-Göran Bengtsson tog EM-guld. Det första individuella mästerskapsguldet för Sverige någonsin!
 
FOTO: Tomas Holcbecher/Holcbecher.com


Läst 17751 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
29

Bildspel från EM i fälttävlan 2011


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Snacka om att fälttävlans-EM i Luhmühlen var ett spännande mästerskap för svensk del. Det rörde på sig rejält i resultatlistorna mellan grenarna och länge såg det ut som att vi skulle få en individuell medalj till Sverige - genom Sara Algotsson Ostholt på Wega. Nåväl, laget kom fyra och kvalade till OS nästa år - det var det viktigaste!
 
Här bjuder vi på ett gäng härliga bilder tagna av Tomas Holcbecher/Holcbecher.com.


Läst 18951 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
24

Nostalgi: Fälttävlans-EM förr och nu


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I veckan drar EM i fälttävlan igång i tyska Luhmühlen. Vi laddar upp med lite EM-bilder från 70-talet och framåt. Roligt att se är att så många kvinnor har vunnit fälttävlans-EM genom åren!
 
FOTO: Kit Houghton/FEI


Läst 14493 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklar


Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Annikas senaste