FHS-Kollen - Malin Baryards och Henrik Johnssons egen Falsterbo-podd

Falsterbo Horse Show 2015

Här samlar vi allt från årets hästfest på Falsterbonäset. Resultat, bakom kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
06

Malin Baryards och Henrik Johnssons egen Falsterbo-podd


Malin och Henrik delar med sig av sina erfarenheter från Falsterbo.
Foto: H&M We Love Horses

  
Malin Baryard Johnsson och maken Henrik Johnsson har en podd under tävlingarna i Falsterbo. De spelar in den på baksidan av huset de hyr – i närheten av tävlingsplatsen.
  
Podden kommer att ha olika inbjudna gäster under veckan, men i premiäravsnittet deltar enbart Malin och Henrik. De pratar bland annat om Henriks nervositet under Malins inledande kval med Tornesch till de internationella klasserna i veckan.
Underlaget på stora gräsbanan har gjorts om, när Malin nu har startat på det nya gräset (och vunnit), kan hon konstatera att det känns riktigt bra.
– Det både känns bra och ser bra ut. Men sen finns det alltid någon som kommer att klaga.
  
Alla tror på sina unghästar
Just nu pågår unghästarnas första deltävlingar, något Malin håller ett vakande öga på. Henrik ställer sin fru lite mot väggen och frågar hur många av unghästarna som kommer att gå Grand Prix i framtiden?
– Vi alla tror att våra hästar kommer att hoppa Grand Prix. Vi ryttare har en enorm förmåga att ha stora förhoppningar, det är därför vi fortsätter att jobba med unghästar, säger Malin.
  
Akuten före nationshoppningen
Är det något Henrik har lärt sig från ryttarlegendaren John Whitaker så är det att en ryttare förlorar 97 procent av tävlingarna hen startar. Men det stoppar inte oss. Han själv har varit med som åskådare och teamsupporter under tio år, något som till en början gav Malin större ansvar. Bland annat berättar hon om en av de första somrarna Henrik var med, och blev inblandad i en cykelolycka som slutade på akuten. Natten innan nationshoppningen...

Lyssna på podden här


Läst 12631 ggr


Fler inlägg

FEB
26

Webb-TV: Segerintervju med Marco Kutscher
Kort sammanfattning av FEI-TV från omhoppningen, samt en segerintervju med Marco Kutscher.

Se det på Hippson-TV


Läst 84041 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
26

Marco Kutscher vann världscuphoppningenMarco Kutscher med sin nya lyxklocka.
  
Efter en omhoppning med endast fem ekipage vann tyske Marco Kutscher Rolex FEI World Cup, världscuphoppningen under Göteborg Horse Show. Tvåa kom Belgiens Ludo Philippaerts och trea Frankrikes Kevin Staut.
 

Man brukar fördomsfullt säga att tyska ryttare är lite tråkiga, men det stämmer verkligen inte på Marco - han bjuder på sig själv!
  
På prisutdelningen skämtade Marco om att han hade laddat inför världscupen med hoppning på fjording (ett shownummer, reds anm.) tidigare på dagen.
- Men jag red nog ännu lite fortare på Satisfaction nu i omhoppningen än vad jag gjorde på fjordingen...
 
Han berättar också att det här var hans första världscupomgång på den här hästen. Planen var att försöka få Satisfaction inkvalad, så att han kan rida hästen i exempelvis första rundan i världscupfinalen. Men att den skulle kunna vinna i dag trodde han absolut inte.
- Det var den klart största banan han gått och han slogs verkligen för mig. Jag kan fortfarande inte fatta det!
 

Angelica pustar ut efter sin fartfyllda ritt...
 
Bästa svensk i klassen var Angelica Augustsson på Mic Mac. Hon var snabbaste fyrfelaren i grundomgången och slutade därmed sexa.
- Jag ville verkligen vara nolla i dag, framför allt när jag såg att inga andra svenskar hade nollat. Först var jag inte alls nöjd. Men efter en stund kom jag på att om jag för ett år sedan hade fått veta att jag skulle bli sexa i en världscupklass - då hade jag inte trott det. Mic Mac gjorde verkligen sitt bästa, jag är väldigt glad för henne - och är nöjd med sjätteplatsen, säger hon.
 

Malin Baryard red "Räven" och är nu klar för världscupfinal.
  
Malin Baryard Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson hade båda fyra fel i grundomgången och slutade nia respektive tolva i klassen. Snöpligt nog halkade "Roffe" därmed ner till total-tvåa i den västeuropeiska ligan, som han har lett fram till i dag.
- Det känns lite snöpligt, det hade varit kul att vinna ligan. Men det betyder ju egentligen inget för finalen, säger han. 
Klar för världscupfinalen är även Malin Baryard Johnsson, i och med sin placering i dag.
 

Rolf-Göran Bengtsson på Casall.
   

Marcos häst är verkligen en fighter.
  
Liksom Henrik von Eckermann rider Marco Kutscher för Stall Beerbaum. Ludger är väldigt engagerad i sina ryttare, han for omkring och gav instruktioner inför omhoppningen.
- Så där gör han alltid, han slåss verkligen för oss. Men ibland förstår inte riktigt vi ryttare vad han säger, förklarar Marco med ett leende. 

 
Svenskarna resultat
Fullständigt resultat


Läst 86485 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
26

Ingen svensk till omhoppning
Det ville sig inte riktigt för svenskarna i årets Göteborg Horse Show. Ingen av dem tog sig till omhoppning. Av 39 starter är det endast fem som gör upp i omhoppningen. Snabbast av de felfria i grundomgången var Philipp Weishaupt från Tyskland.

Bästa svensk blev fjolårsvinnaren Angelica Augustsson med fyra fel på sjätte plats. 

Övriga svenska placeringar:
- Malin Baryard-Johnson, nia
- Rolf-Göran Bengtsson, tolva
- Lisen Fredricson, 20:e
- Henrik von Eckermann, 25:a
- Erika Lickhammer, 28:a
- Douglas Lindelöw, 33:a

Fullständigt resultat efter grundomgången


Läst 85187 ggr Kommentarer Kommentera

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Annelies senasteGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Vilken sommar!

Therese

Återvändare vägrade ge upp: "Satsar 100 procent"

Gästbloggen

Härlig semester för mig och hästarna

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna